Sista dagen i julhelgen….

….är det i dag och sedan tar oxveckorna vid. Nästa helgdag är inte förrän den 7 april, då det är långfredagen i påskveckan, men jag sörjer inte speciellt över det, för det är ganska skönt med vanliga veckor då allt bara rullar på och man slipper känna sig ”veckovill”.

Julen har jag ännu kvar…

…..men nästa vecka börjar jag plocka undan en del och på tjugondag Knut, den 13:de januari (som i år är en fredag😨), ska julgranen, tomtarna och allt annat pynt vara förpassat till julkartongen. Det enda jag brukar ha kvar januari månad ut är uteslingan, men i år ska jag nog ta ner den också. Vi ska ju spara el!

Den här trettondagen är det -4º, det blåser och det far snöflingor i luften. Jag får se vad jag ska hitta på? Om jag ska våga mig ut på en promenad, eller om jag ska ta bilen och åka till Konsum en vända? Först ska jag laga lite lunch i alla fall för det börjar suga i magen. En carbonara skulle sitta bra!

Hos Znogge och Kraka har jag läst att de ser en serie som heter Manifest. Namnet kändes bekant och när jag kollade hade jag varit och tittat en liten stund på den, men bestämt mig för att det var ingenting att se. Jag är ju en sån där tråkig typ som står med fötterna djupt nere i myllan och fnyser lite föraktfullt åt filmer och serier som skildrar övernaturliga händelser, men igår kväll såg jag mer än 20 sekunder och fastnade. Undrar om man kommer att få någon förklaring till hur ett flygplan med nästan 200 passagerare kan försvinna i fem år och sedan komma tillbaka med passagerarna ovetande om att de varit borta så länge, oskadda och ”oåldrade” ?

Trevlig trettondedag jul!

16 reaktioner till “Sista dagen i julhelgen….

 1. Här är julen kvar men när Knut anländer då ska den vara borta. Vi brukar låta ljusslingorna sitta kvar längre men vi får se hur det blir i år. Det är förvisso LED-lampor och vi har timer men spara ska vi ju…

  Normalt är den serien inte min genre heller men det är lättsam spänning för stunden. Dessutom är det en intrig som nog kan fortsätta länge. Säsong fyra lär vara på gång så frågan är om vi får något svar…

  Önskar en god trettondedag jul!

  Kram

 2. Då har lite pyssel framför dej. Var försiktig om du går ut. Vi har -4 snön yr och det finns isfläckar så jag tog på icebug på promenaden.
  Kramar från oss

 3. Ja, idag är det sista helgdagen på länge och det är faktiskt rätt så skönt, precis som du säger! Men det är en tråkig tid vi har framför oss, oxveckor gör skäl för namnet!
  Idag är det också min systers födelsedag och jag har varit nere och lämnat en present. Hon var på väg till sin äldste son, som ska bjuda på middag.
  Här har det regnat HELA natten och HELA dagen, så snart får vi ha båt om vi ska ut…
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Här har det som tur är inte kommit så mycket nederbörd, bara några enstaka snöflingor, och det är jag tacksam för. Jag har varit ute en vända med bilen, men bara till Konsum och attan vad det blåste iskallt. Det var gott att komma in i värmen igen.
   Kram

 4. Idag har jag faktiskt klätt av granen och förpackat alla kulor och även små tomtar i sina förpackningar. Adventsljusstakarna får vara kvar Till Knut dagen.

 5. Här fick vi rejält med snö, så efter att ha börjat borsta bort snön från bilen under fortsatt snöande, gav jag upp. Det blev inget kyrkobesök i dag. Det ska bli plusgrader i morgon, så jag hoppas det stämmer.

 6. Nu när helgerna nästan är slut så har jag plockat ner det sista utom belysningen i fönstren och slingorna ute. Finns två anledningar, för det första orkar jaq inte det och för det andra blir det så otroligt mörkt och trist. Det som togs bort först i år var vår fina konstgjorda julgran med små fasta ledlampor. Men när nästan hela toppen slocknade så tröttnade jag på den. Får antagligen bli en ny nästa år…..
  KRAM och GOD FORTSÄTTNING-Susie

 7. Som du säkert redan vet så är det precis min genre. Jag är övertygad om att det finns parallella världar. Däremot är jag betydligt mindre övertygad om att vi får ett svar i serien, det är många, många avsnitt och säsonger…

  Ha en fin lördag!
  Kram

  1. Jag såg några avsnitt igår kväll också och visst är serien bra. Och visst finns det sådant man inte kan förklara. Går jag och tänker på en person och att jag ska ta och ringa, händer det ofta jag inte hinner göra det innan personen i fråga ringer upp mig. Någon sorts telepati verkar i alla fall fungera.
   Kram

Kommentarer är stängda.