Julmarknad

Det är en ganska grå lördag, men det är vindstilla och +4º så det är behagligt ute i alla fall. Jag upptäckte det när jag var ute med skräp i soprummet. Det är märkligt så mycket avfall man producerar. I dag var det en stor trave tidningar, en plastkasse med plastavfall och en stor kasse med kartonger och dylikt.

När det nu var så skönt ute så bestämde jag mig för att gå ner på samhället för att se om det var någon fart på årets julmarknad, men först tog jag vara på en strykhög och det tog en stund, men strax för tolv var jag färdig och då gav jag mig iväg.

Jag hade tänkt gå på Kupan och äta risgrynsgröt och skinksmörgås, men jag vände i dörren, för det var smockfullt med folk. Att man inte ska trängas med en massa okända människor sitter ännu i ryggmärgen. Jag gick in på Konsum i stället och köpte med mig lite kallrökt lax som jag just har ätit som lunch med äggröra till.

Köpte jag något annars på marknaden?

Trevlig lördag och en riktigt fin 1:a advent önskar jag alla!

10 reaktioner till “Julmarknad

 1. Tack! Önskar också dig en fin 1:a advent imorgon! Skrattade lite när jag läste texten under bilden av brandbilen: ”Grillade kor”, det var inte dåligt!!! 😂
  Julmarknad har vi inte varit på än, men idag har vi tagit fram lite adventspynt och bytt alla glödlamporna i adventsstakarna till led-lampor och nu håller maken på att sätta upp belysningen på staketet.
  Då får vi glädja oss åt ”På spåret” ikväll istället; igår var det ju fotboll istället…😡
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Tack Monica! Jag ska omgående peta dit ett v. Jag läste att folk är väldigt upprörda över att man blev lurade igår kväll, men för min del går det lika bra i kväll.
   Kram

 2. Jag undrar också var allt avfall kommer ifrån. Varit ute med flera kassar idag. Så trevligt med julmarknad och kransen är så fin.
  Influensan har börjat här så jag är försiktig trots vaccinationen.
  Kramar från oss

  1. Det är många som är förkylda nu, så jag tycker att man ska vara lite försiktig även om man är vaccinerad. Kramar till er!

 3. Så fin dörrkrans du köpte och även vi fick tag på en sådan i dag. Knäck äter jag aldrig men vet att många tycker det hör julen till.

  Önskar en god lördagskväll nu!

  Kram

  1. Jag har brukat göra knäck och fudge, men de senaste åren har jag nöjt mig med fudge, så det passade bra att köpa lite knäck.

 4. Så bra inköp du gjorde! Nu lyser stjärnor och fönsterljusstakar här och det kändes nästan konstigt. Nog var det alldeles nyss jag plockade bort dem? Jag brukade förr göra gräddkola, men jag tappade lite entusiasmen häromåret när en stor plomb lossnade, men det brukade vara gott.

  1. Numera gör jag bara fudge och den är väl inte bra för tänderna den heller, men den ger sig inte på plomberna i alla fall.

Kommentarer är stängda.