Första advent

Det är en mulen söndag, men +4,5º och en aning ljusare än de senaste dagarna.

Jag tände det första adventsljuset när jag drack mitt morgonkaffe. Stjärnan i vardagsrummet är tänd och i kök- och sovrumsfönstret lyser elljusstakarna och utebelysningen är på. Det är första advent!

Jag läste någonstans att om man har en elljusstake tänd dygnet runt i en månad och priset på elen är 1:-/kwh kostar det 24:-. Nu betalar jag 1,40 kr per kwh, men ändå, det är inte speciellt dyrt och dessutom lyser ingenting dygnet runt här. Tilläggas kan att om man byter ut de vanliga lamporna mot ledlampor blir priset 0,80 kr om man har en ljusstake tänd dygnet runt en månad. Det tål att tänka på om man kanske skulle ta och köpa hem 10 ledlampor….. Hur tänker du kring det här?

I dag ska hela familjen med barn och barnbarn åka och äta julbord. Klockan ett ska vi infinna oss på Toftagården. Det är länge sedan vi var där, så det ska bli spännande att se hur det är där nu. Det är lite av en traditionen att äta julbord den här dagen. Jag slipper köra, för Carina o Bosse kommer och hämtar upp mig.

Ha en fin 1:a advent!

18 reaktioner till “Första advent

 1. Vi har bytt till ledlampor överallt, men inte i adventsstakarna. Jag tänker använda de lampor jag har tills de inte fungerar mer. Kram

 2. Så trevligt med julbord med hela familjen. Har bara ledlampor sedan många år och ingen ljusstake.
  Önskar dej en fin första advent.
  Kram

 3. Som jag skrev i någon kommentar tidigare, så köpte vi ledlampor till våra fem adventsljusstaker och igår bytte jag alla lamporna, och nu lyser det fint (och billigt!) i fönstren!
  Vilken trevlig tradition att ni går ut och äter julbord tillsammans hela familjen! Vi bor så utspridda och är så många, att det hade varit svårt att genomföra här, tyvärr.
  Men idag är vi bjudna på middag hos Fia för att fira våra tvillingbarnbarn, sim fyller 19 år på måndag. Så mysigt! Och Ella kommer och hämtar oss och kör oss hem, lyxigt!
  Kram, Monica

  1. Det fattades bara en person i år – Edoardos fästmö var bortrest, men visst är det trevligt att gå ut tillsammans en gång i julhelgen.
   Ha det riktig trevlig ni också!
   Kram

 4. Vi fick med ledlampor när vi köpte nya ljusstakar så tre av våra her det nu.
  Så trevligt det låter med julbord tillsammans med barn och barnbarn. Hoppas maten utfaller till belåtenhet.

  Önskar en fin första advent!

  Kram

 5. Att köpa ledlampor till ljusstakarna kan jag tänka mig. Just nu har vi inga reservlampor hemma. Vi hade sol en liten stund nu när vi drack eftermiddagskaffe idag. Härligt.
  Hoppas julbordet var bra. Ha en fortsatt fin första advent.

  1. Vi såg solen när vi åkte hem från Toftagården. Det var härligt med den blå himlen.
   Julbordet var jättebra! Kram

 6. Vi har ledlampor överallt och det känns bra. Men i ljusstakarna i fönstren har vi inte det.
  Här hos oss har vi dom tänt bara den tid som det är mörkt och inte på natten.
  Hoppas att ni har det trevligt på sammankomsten.
  Fin 1:a Advent önskar jag dig.
  Kram!

  1. De där ledlamporna är ju dyra. Jag köpte en till adventsstjärnan och jag tyckte att den var hemskt dyr, men det mesta är dyrt i vår Konsum-affär. Kram

 7. Glad I hågen gick jag och inhandlade led lampor till adventsstakarna.
  Av 5 stakar fungerade de I endast en så blev det med det. I affären sa de att är stakarna gamla så fungerar inte led lamporna.
  Kram

 8. Ledlampor i år i fönsterstakarna. Vi har numer bara fyra stakar, så vi hade förmodligen klarat vanliga lampor, men nu bytte vi ändå. Vi var glad över att ha hel bil och kunna åka till kyrkan med många människor och mycket musik. Sen åkte vi i dimman till äldste dottersonen, som fyller år i veckan. Det var en fin helg.

  1. Så trevligt det låter med både kyrkbesök och uppvaktning av dottersonen.
   Här har jag köpt en ledlampa i alla fall, för den till adventsstjärnan var trasig, så då föll det sig naturligt att välja led.

 9. Så fint att du räknat ut sådär… nu blir det dyrare imorgon. Men är det jul så är det jul. Jag har räknat ut som dig, men jag har inte allting tänt på dagarna. Men det mesta är utbytt till led. Ja sen också så fint du dukade upp där i ottan.

  1. Jag har inte tänt på dagarna och inte på nätterna heller, men visst kommer jag att köpa led när något behöver bytas.

Kommentarer är stängda.