Glad Lucia!


Jodå, jag satt framför tv:n klocka sju i morse med min kaffekopp och lussebulle och fick njuta av Luciamorgon från Tällberg. Det var elever från Musikkonservatoriet och en barnkör i Falun som stod för luciatåget och allt var vackert och välregisserat. Kanske lite för väl regisserat och stelt i min smak, men visst var det stämningsfullt.

Ute ljusnade det mer och mer, ytterbelysningen och julgranen släcktes och över hustaken kunde man ana att en sol var på väg upp och den finns fortfarande kvar nu vid 10-tiden, även om molnen tätnat igen.

Jag var ute på en kort promenad igår och det var inte speciellt trevligt. Trots ordentliga broddar så kändes det som om man satte, om inte livet, så i alla fall handleder och lårbenshalsar på spel. Miljömässigt är det bra att halkbekämpningen på Gotland är saltfri, men det finns verkligen nackdelar också. Förhoppningsvis blir det så milt nu i början av veckan så att all is smälter bort.

I dag ska jag plocka fram juldukarna och stryka dem och jag kanske lägger på dem nu på direkten och jag kanske rent av släpper loss en och annan tomte också. Pensionärsbrådskan gör att jag nog inte kan vänta tills dagen före julafton, som alltid var dagen för julpyntning förr i tiden.

Julklappsinköpen är också en sak jag tänkt mig klara av den här veckan. Jag har alltid varit sen med det, men jag satt faktiskt och klickade hem ett par stycken i går kväll.

Dagens ordspråk:
Ett barn kan leda en häst till vatten, men hundra man kan inte tvinga honom att dricka.

Ha en fin luciadag!

21 reaktioner till “Glad Lucia!

 1. Tycker lucia i tv är för stelt så jag tittar inte längre. Numera åker julpyntet fram till första advent för jag vill njuta länge.
  Idag är det +1 och dimma jätte tråkigt att snön försvinner.
  Kramar från oss

  1. Visst skulle det vara mysigt om snön fick ligga kvar, men det ser inte så ut här i alla fall. Nu är det bara snöhögar och is på vägarna som skvallrar om att vi haft ett ordentligt snötäcke.
   Kramar till er!

 2. Här var det ingen som steg upp för att titta på Lucia i TV, men det låter så mysigt att du satt där med kaffe och en lussekatt! Det sänds ju i repris senare, så då tittar vi nog.
  Haha, jag känner igen det där med pensionärsbrådskan! Förr, när man jobbade och hade barnen hemma, julpyntade man inte och tog inte in granen förrän lille julafton! Nu, när man ha all tid i världen, julpyntar vi till första advent. Och någon gran har vi inte haft på många år…
  Igår slog maken in julklapparna och jag skrev julrim! Har några kvar, som inte kommit än…
  Nej usch, det är inte värt att gå ut, om ni har det så halt! Hoppas att tögraderna fortsätter, så att halkan försvinner! Här är det 7 plusgrader idag, så här är varken snö eller halka. Men dimmigt och grått. Längtar så efter lite solsken…
  Ha en fin Luciadag, kram, Monica

  1. Jag hade mobilen på ringning, men jag var vaken, så det var inga problem att komma upp.
   Lycka till med julrimmen. Det är något som vi aldrig gjort och det förekom inte under min barndom heller.
   Hoppas att solen snart lyser på er!
   Kram

 3. Här har så gott som all snö regnat bort. Det ser lite smutsigt och kladdigt ut men ärligt talat föredrar jag detta framför snön och halkan vi hade tidigare. Kram

 4. Vi brukar ha ett väldigt fint luciafirande här i kyrkan men för andra året i rad är det inställt vilket känns väldigt tråkigt så klart. Luciafirandet på TV tycker jag brukar vara mer än lovligt stelt. Fint förvisso men…

  Kram och ha en fin Lucia!

 5. Jo, visst var TV-lussetåget välregisserat! Men vackert ändå. De båda lidköpingstjejerna stod längst fram och sjöng var sin solosång. Killen med ljust hår och glasögon (prästens son i mitt tjänstgöringsområde) fick inte sjunga lika mycket, de var många killar som sjöng.
  Halkan är inte att leka med.
  Kram!

 6. Kommer från Hemse där vi varit på återvinningen – där det var bra sandat – och från ICA, där parkeringen inte var så kul trots sandning. Vi var också på posten så nu har alla julkort samt julklappar gått iväg och det känns jätteskönt. Fast dom utländska gick härifrån den 8:e och en del av dom har redan kommit fram!? Otroligt snabbt!! 🙂 Men en sak som chockade mig var att dom krävde tulldeklaration för julkort + brev vi skickade. Att det skulle vara en komplett tulldeklaration måste dom nog ha fått om bakfoten, en kort liten lapp med vårt namn – vilket naturligtvis fanns – samt en påskrift kan jag tänka mig, men en TULLDEKLARATION!?
  TREVLIG LUCIA/Susie

  1. Det låter verkligen konstigt att det ska behövas en tulldeklaration för att skicka julkort. Kan det verkligen stämma??
   Kram

 7. Hoppas verkligen att tulldeklaration inte behövs på julkort, jag lade bara mitt utländska på lådan…
  inget luciafirande alls här i år, ett litet keramiktåg får räcka. Och jag har stora förhoppningar om snösmältning nu!

  1. Jag kan väl aldrig tro att det behövs tulldeklaration för att skicka ett vanligt brev, så ditt julkort kommer nog fram.

 8. Tittade också på Luciafirandet från Tällberg – och tyckte det var fint 🙂
  Här är nog allt klart till jul – utom några grankvistar som jag ska fixa i veckan, I övrigt blir det nog inte mycket pyntat – inga juldukar eller julgardiner – och julmat blir nog bara det jag förväntas fixa till julbordet hos äldsta sonen – och en liten julskinka till mig själv …
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  1. Här ska ännu planerna läggas upp för hur de där juldagarna ska firas, men jag ska säkert bidra med något jag också. Ha en fin tisdag du också! Kram

 9. Jag lyssnade bara på lucian från Tällberg på dalaradion.
  Idag har jag lagt på några juldukar på nåt vis måste jag ju visa mig själv att julen nalkas, men jag undrar om inte tomtarna och annat pynt får vara kvar i förrådet.
  På söndag kommer Thomas och Katinka och vi följer med dom till Trollhättan för att fira jul där.
  Kram/Kicki

  1. Jag har plockat fram en del och resten får nog vila sig till ett annat år.
   Så trevligt att i får fira jul tillsammans med Thomas och Katinka.
   Kram

 10. Visst är det lurigt med snö och halka, har en kollega som ramlade och bröt ena handleden, inte trevligt alls.
  Själv är jag så försiktig jag kan men man får ju ont i hela kroppen av att vagga runt som en pingvin i snön.
  Men nu är den borta här, älskar ju snön men halt blir det ju.

  Skönt att få allt avklarat i tid tycker vi, swish är en bra genväg fast inte lika kul 😉

  Ha en underbar tisdag Ingrid.

  1. Jag håller med dig, det är räddhågade tassandet blir man slut i kroppen av. Vi får hoppas att tövädret håller i säg så att alla is töar bort.
   Ha det så gott!

Kommentarer är stängda.