Glad måndag 23 augusti

I natt har vi haft 5,8º som kallast, så nu är det nog bara att acceptera att hösten är här. Just nu skiner solen och det är skapliga 16º och det få man väl vara nöjd med, så här slutet av augusti.

Jag har roat mig med lite fönsterputsning på förmiddagen och det var verkligen behövligt. Det är så behändigt när man bor som jag gör, för det räcker för min del med en liten pall för att jag ska nå både på in- och utsida.

Måndagar tycker ju Carita att vi ska muntra upp oss lite med någon trevlig bild och här kommer dagens bidrag från mig.

Jag är glad att jag har grannar som är så duktiga på att odla solrosor, som jag kan få sitta och beundra från mitt köksfönster. Själv har jag inte en enda.

Nu ska jag ta en sväng bort till Suderviljan och se om de har kvar några av de fina astrarna som jag köpte i lördags och satte på graven i Fröjel. Jag skulle vilja ha några på familjegraven i Klinte också.

Dagens ordspråk:
Det man äter ur grytan får man aldrig på fatet.

Glad måndag!

16 reaktioner till “Glad måndag 23 augusti

 1. Glad måndag till dig med! Solrosor är verkligen blommor som lyser upp. Det finns en del praktexemplar i närheten men dock inte i vår trädgård, inte i år i alla fall.

  Kram och glad måndag!

 2. Solrosor är fint, men det räcker ju nästan att du kan se dem från ditt köksfönster!
  Putsa fönster är det nog snart dags för här också, K tar utsidan och jag insidan.
  Vi var för första gången sedan i våras under 10 grader i natt: +9 grader hade vi.
  Men än kan det bli sommartemperaturer!
  Ha en skön måndagskväll, kram, Monica

  1. Ja visst skulle jag kunna nöja mig med att titta på Sonjas ståtliga solrosor.
   Hoppas att vi ännu kan få några fina sommardagar. Kram

 3. Rosen är verkligen fin. Skulle tro att det finns många rosor att glädja sig åt på din ö och astrar är fina också. Här har regnet och blåsten förstört mina fina pelargoner som var så vackra innan. Trist.

 4. Jag längtar faktiskt efter hösten nu. Förhoppningsvis blir det en årstid värd sitt namn och inte en röra av allt. Vi behöver lite ordning på vädret nu, tycker jag. Kram

 5. Det finns några få växter jag aldrig odlat – och solrosor är en av dom! Vet faktiskt inte varför, för jag gillar dom ju?
  Fy 17 vad kallt det är. Vi har faktiskt satt på värmen för jag är en riktig frysskit. Är det under 23 grader inne så fryser jag och igår var det 20 grader i vardagsrummet. Alldeles för kallt för mig, så jag fick linda in mig i en filt. Men är det 20 grader ute då tycker jag det är riktigt hyfsat. Det är likadant med badningen. Är det 20 i havet så är det skönt, jag kan t.o.m. bad ända nere till 16. Men i poolen vill jag ha 27-28 annars är det kyligt!? Ja, jag är nog lite knasig….. 🙂
  KRAM/Susie

  1. Visst är det kallt inne nu. Jag är ute i solskenet i shorts och linne, men när jag kommer in och varit inne en stund får jag byta om till jeans och en tröja. Och på kvällarna är det gott att lägga den lilla pläden över benen.
   Kram

Kommentarer är stängda.