Pipande

Jag vaknade kvart över fyra i morse och när jag såg hur mycket klockan var funderade jag en stund på varför jag vaknat, men snurrade runt och lag mig på andra sidan och somnade om, men efter ett kort tag vaknade jag igen, för det var något som pep till. Jag låg och lyssnade några minuter, men sen gick jag upp och gick ut i köket och drack lite vatten. Det var något som pep där också! Då kom jag på vad det var – brandvarnaren ville ha ett nytt batteri. Det var bara att ta fram en stege och ta ner den och pilla ur batteriet. Sen var det minsann inte så lätt att somna om.

Nog är det konstigt att de där batterierna alltid tar slut nattetid. På Stenstugu hade vi två brandvarnare, en i varje trappuppgång. Jag vaknade en nattav att det pep i den som satt utanför badrumsdörren och gick upp och tog ur batteriet. Jag la mig igen, bara för att vakna en stund senare för att den andra pep. Upp igen! Visst är det märkligt att batterierna kunde ha exakt samma verkanstid?

Några nätter senare vaknade jag av batteripip igen. Vad var det nu?! Båda brandvarnarna hade ju fått nya batterier, men när jag kom ut i hallen hörde jag att ljudet kom från köket. Vi hade en väderstation där och nu var det batteriet slut.

I dag är det ganska mulet, men skapligt varmt i alla fall. Jag har gått runt och vattnat och donat lite med mina blommor. Några krysantemum har blivit angripna av bladlöss, så de har fått en dusch med vatten med Yes i. Det brukar hjälpa och pellisarna har fått en omgång gödning.

I eftermiddag ska SPF ha ett styrelsemöte här i Lokalen, så jag har varit och hämtat nyckeln, så att vi kan komma in. I dag blir det alltså inget radiolyssnande. Nu är det dags att ordna till lite lunch!

Dagens ordspråk:
Fattig är inte den som har litet utan den som behöver mycket.

Trevlig torsdag!

10 reaktioner till “Pipande

 1. Det där med pipande kan vara svårt att lokalisera ibland också. När jag satt i köket och löste sudoku idag, hörde jag ett envist pipande, men trodde att det var en fågel, eftersom köksdörren var öppen. Men jag blev misstänksam, för det var så entonigt. Det var frysen! Nu har jag tryckt på knappen, som stänger av pipet och hoppas att det bara var för att dörren inte var riktigt stängd…
  Efter en ganska kall natt, är det idag varmt och soligt igen här.
  Hoppas att ni får ett trevligt möte på SPF!
  Ha det gott, kram, Monica

 2. Fy så irriterande att behöva gå upp mitt i natten för ett pipande batteri.
  Jag skulle nog ha jättesvårt att somna om sen.
  Idag har vi haft ett skönt sommarväder, med precis lagom värme runt 20 grader.
  Kram/Kicki

 3. Brandvarnarnas batterier tar av någon anledning alltid slut nattetid och man vaknar lätt förvirrad av ett pip. Skönt att du kunde fixa det men helt lätt är det inte att somna om igen.

  Kram och god kväll!

 4. Här pep brandvarnarens batterier i natt, så idag måste jag komma ihåg att köpa nytt batteri … typiskt att de alltid piper på natten.
  Vacker pelargon!
  Kram

Kommentarer är stängda.