Tvärs över ön

Igår morse fick jag tömma regnmätaren igen, för det hade kommit 5 mm till under natten. Solen sken på morgonen, men molnen kom och gick och man förstod att det skulle bli lite växlande väder och så är det den här måndagsmorgonen också. Det har i och för sig inte regnat ännu, men man varnar för regnskurar och det är rätt mulet och bara 17-18 grader nu på morgonen.

Igår blev det inget bloggande, för vi var på utflykt till östra delen av ön och kom hem ganska sent på eftermiddagen. Då hamnade jag framför tv:n för att se nyheterna och där blev jag sittande. Datorn var inte ens på.

Krister o Thomas kom hit till mig och åt lunch och sedan hade vi avtalat med kusin Maria att vi skulle åka på en inspektionstur och kolla på deras nybyggda hus. Krister o Thomas hade varit där en gång förut när de höll på med grunden, så de visste var det låg, men det är en bra bit att köra och en rätt tråkig väg genom mycket skog, men fram kom vi.

Sommarstuga kan man knappast kalla huset för, för det är bra mycket mer än det. Det är ett stort vackert hus plus en förrådsbyggnad och allt smälter väl in i den lite karga naturen. Jag kom osökt att tänka på tv-programmet Drömhuset, för där skulle det säkert kunna platsa. Det är modernt med råa materialval med trä, kalkputs och betonggolv och stora glaspartier, men inrett med kärlek till gamla ting. Maria sa att det enda nyinköpet var sängarna, annars är det återvinning som gällt. Köksön till exempel är en gammal hyvelbänk och många av möblerna och tingen känner jag igen från mamma Barbros hus.

Öppen planlösning och stora glaspartier åt alla väderstreck gör att det nästan kändes som om man satt ute.
En gammal amerikakoffert har funnit sin plats
Thomas har siktat in mig och Krister igen

Det var verkligen roligt att få gå runt och se på allt vackert och gott kaffe med saffranspannkaka till fick vi också. Tack Maria o Micke för er gästfrihet och tack Krister o Thomas för att jag fick följa med!

Dagens ordspråk:
Ensam är stark (jag vet inte riktigt om jag håller med?)

Glad måndag!

6 reaktioner till “Tvärs över ön

 1. Trevlig utflykt! Så härligt att bo i ett hus som man byggt själv.
  Här har vi fortsatt regnväder, tömde just 27mm ur regnmätaren, det var gårdagens och nattens nederbörd.
  Kram Kicki

 2. Vilken trevlig utflykt och så fint och ljust huset ser ut. Smart att återanvända så mycket och helt rätt i tidens nya tänk.

  Kram och glad måndag!

 3. Så skönt för er, att ni har fått lite regn i alla fall! Här har det kommit sammanlagt 4 mm på senaste veckan, så robotgräsklipparen har fått börja jobba idag igen!
  Roligt med en utfärd! Läste att du skrev att det var tråkig väg genom en skog. Jag har ju sett på Maria Waern, att det finns skog på Gotland, men när vi var där, körde vi ju bara längs kusten, så man förvånar sig!
  Huset skulle verkligen passa i programmet ”Drömhuset”; byggt i helt modern stil och med gammal inredning! Vilken underbar utsikt bakom där du och Christer sitter!
  Kul med lite omväxling i tillvaron!
  Molnigt och lite svalt här idag, det blev väderskifte vid månadsskiftet!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Visst blev det väderomslag vid månadsskiftet. Det är i och för sig ganska behagligt nu tycker jag. Jag gillar värme, men när det blir upp mot 30º känns det lite jobbigt.
   Kram

Kommentarer är stängda.