Kristi Himmelsfärdsdag

Det är en solig och fin torsdag och på förmiddagen slets jag mellan gräsklippning och en promenad, men satsade på promenaden. Jag har ju alltid försökt att låta bli att ägna helgdagarna åt sådant som inte är nödvändigt. Gräset går lika bra att klippa i morgon eller på lördag.

Jag var dessutom nyfiken på att se om Birres kungsängsliljor ännu blommar eller om jag missat dem helt. Jag skulle ha gått och kollat dem flera gånger, men det har inte blivit av, så raskt beslutade jag mig för att ta ett varv runt Warfsholmen.

Nu har Klintetraktens framtid satt igång en tipspromenad runt samhället igen och på vägen ut till Warfsholmen mötte jag två sällskap med kartor i händerna. Vi pratade en stund och så småningom fick jag se ett par anslag med frågor, så då fotade jag dem och när jag kom fram till Konsum gick jag in där och fick mig en karta.

Lite försmädligt att jag missade en ute på Warfsholmen, men det får väl bli en promenad till ut dit, annars är alla övriga placerade inne i samhället.

Strax innan jag var hemma durrade aktivitetsarmbandet – dagens 10000 steg var avklarade. Det är jag tacksam över, för igår kväll när jag gick och la mig hade jag ont både här och där och funderade på att gå upp och ta en alvedon, men somnade ifrån eländet. Nu ska jag ta en stunds avslappning i solstolen.

Dagens ordspråk:
Man ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten.

Ha en skön Kristi Himmelsfärdsdag!

11 reaktioner till “Kristi Himmelsfärdsdag

 1. Vilken härlig början på dagen och ett bra val av aktivitet. Här har det åskat och ösregnat men nu börjar det bättra sig. Så pass att vi slapp ta vår långrunda i ösregn vilket var skönt. Dessutom är det lite varmare men något läge för bad är det inte.

  Kram och ha en fortsatt fin Kristi himmelfärdsdag!

 2. En promenad är ju lite trevligare än gräsklippning, alla gånger 😉
  Solen har precis börjat titta fram här, äntligen, inte så illa om man säger så.
  Aktivitetsarmband borde jag skaffa mig, viktigt att röra på sig är det ju.

  Tipspromenader har jag sett spår av även här i området, vet inte vilka som lägger ut dem men det verkar vara kommunen som ordnar det på något vis.
  Får kolla upp det.

  Ha en fin fortsättning på torsdagen.

  1. Det är trevligt med tipspromenader när man ändå ska gå ut och röra på sig. Det skadar inte att få röra om lite bland de grå cellerna också.
   Ha det gott!

 3. Wow, vilken äng av kungsängsliljor! Underbar!
  Jag beundrar din ork, att gå 10000 steg; det var länge sedan jag gick så långt.
  Förmiddagen idag, då det åskade och regnade, ägnade vi åt städning, trots helgen. I morgon är det dags för vår andra spruta. och då får vi väl fira med bakelser igen…😊
  Kul med tipspromenader, det gillar jag!
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Birres äng är helt fantastisk! Här har det varit sol mest hela dagen, bara lite lätta skyar har skymt den en aning.
   Kram

 4. Återigen hade jag ingen aning om att det var en helgdag idag. Snacka om att man går i sin lunk där alla dar är lika.
  Du är verkligen duktig som klarar 10000 steg, det kommer inte jag upp i på långa vägar trots skogspromenad i skogen med hundarna.
  Jag skulle tro att min promenad ger ca 1.500 steg.
  Kram

 5. Nån gräsklippning för dig lär det not inte bli i morgon – det ska bara bli 14 grader och regn läste jag på min vädersite. Fast jag är inte övertygad, dom har fel så ofta….. :cry
  Själv har jag inte gjort annat än vattnat i växthuset idag eftersom vi åkte till Visby för att köpa nya trädgårdsbänkar till framsidan. Dom gamla hade tagit slut efter 10 år! 🙄
  Och vi hade en otrolig tur, vi hittade ett par som vi fick 57% rabatt på – dessutom hade dom ryggstöd som Rolle ville ha. Men inte armstöd som jag inte ville ha, Ibland lyckas man….. 😛
  KRAM/Susie

  1. Min vädersite säger lite lätt regn på em. Jag tror att jag hinner klippa de här plättarna på förmiddagen.
   Så bra att ni hittade bänkar som passar er båda!
   Kram

Kommentarer är stängda.