Söndag 2 maj

Lite lätta skyar skymmer solen den här söndagsmorgonen, men det ska klarna upp sägs det på radion. Jag kom upp ganska tidigt i dag, för jag hade en dröm som störde den goda morgonslummern. Det fattades 106:75 i ett kuvert på Gotlandsflis (där jag jobbade 1988-1993). Jag hade skrivit upp det utanpå kuvertet, men nu skulle det bokföras, men hur??

Jag var uppe i badrummet en vända vid sjutiden, gick och la mig igen och fortsatte att grubbla på de där 106:75. Till slut gav jag upp och gick upp för gott.

Igår blev det en riktigt fin dag, men med isande kalla vindar. Jag åkte upp på kyrkogården med blommor på förmiddagen och försökte sätta mig på en bänk utanför Kastalen, men det blåste alldeles för kallt så jag åkte därifrån ganska omgående.

I änget norr om kyrkan frodas vitsipporna

På hemvägen svängde jag in på Stenstugu där Eva höll på och målade fönster till sitt orangeri. Nu har det fått tak och panel runt om, så nu är det snart dags att börja sätta in fönster. Det finns massor av gamla fönster på Stenstugu, för under åren vi var bönder där, bytte vi ut alla fönster i huset och det är dem som Eva ska återanvända, men det krävs ju lite jobb, innan de är färdiga för inmontering.

Orangeriet börjar ta formI
Claudio stod för musik under arbetet

Igår hade Kustgrillen Fried rice: Stekt ris med kyckling, ägg och grönsaker. Det är ett tag sedan jag köpte thaimat, så nu var jag sugen på det och köpte med en portion hem. Det var jättegott och jag åt och åt och åt….

…och när jag var alldeles proppmätt var det så här mycket kvar.

Sen borde jag ju ha gått ut på en ordentligt promenad, men jag hamnade ute i solstolen och det var riktigt behagligt. Jag som aldrig vilar middag annars, kan absolut inte motstå en stund i solstolen när vädret så tillåter. Jag får väl försöka ta den där motionen i dag i stället.

Dagens ordspråk:
Man ska inte kasta bort den gamla kvasten förrän man ser vad den nya duger till.

Trevlig söndag!

14 reaktioner till “Söndag 2 maj

 1. Så smart att återanvända fönsterna och det kommer garanterat att bli ett fint orangeri. Jag hade gärna velat ha ett men det ser dystert ut på den fronten. Trevligt med bra musik till abetet.
  Det var en stadig portion minst sagt som du fick.

  Kram och god söndag!

 2. Sådana där drömmar som dröjer sig kvar vid uppvaknandet är ju underliga, känslan dröjer sig kvar länge, nästan komiskt när man tänker på det.
  Återanvändning av gamla fönster ligger ju i tiden lite fast många har väl bevarat det gamla i århundraden, min morfar sparade allt i vår källare, det som inte återanvändes hamnade i värmepannan så det också kom till användning.

  Tillönskar dig en fin dag Ingrid.

  1. Återanvändning är bra, men det krävs en hel del jobb för att det ska bli snyggt.
   Tack detsamma!

 3. Lustigt vad drömmar kan hänga kvar och störa en, efter man har vaknat t.o.m.!
  Så fint med alla vitsipporna!
  Orangeriet på Stenstugu ser ut precis som ett orangeri ska se ut, tycker jag! SÅ fint! Och vilken söt hund, som sitter där bredvid!
  Thaimat är ju så gott, och du har ju till en middag till och då blir det ju inte så dyrt att köpa färdigmat!
  Vi var bjudna på middag hos Fia igår och fick med oss mat hem, så att vi har säkert till två dagar! Lyxigt!
  Hoppas att du har det skönt i vårsolen idag!
  Kram, Monica

  1. Det är Edoardos hund. Han har två stycken likadana. Det här är lilla Triss.
   Tack detsamma Monica!
   Kram

 4. Jag hade också en märklig dröm på morgonsidan. Det handlade om lokaltidningen och ett USB-stick, som skulle göra att jag kunde få ut mer av tidningen. Men allting strulade ju naturligtvis.
  Vad fint med musik under arbetet 😀 och din header, så vacker på Åke bland vitsipporna, den bilden är ljuvlig.
  Önskar en skön söndag, kram!

 5. Fint med vitsipporna.
  Bra återanvändning av fönstren och fint ser det ut att bli också.
  Thaimat, både låter gott och ser gott ut.

 6. Så fint orangeriet kommer att bli. Bra när det går att återvända fönster och annat. jag har svårt kasta, så det vi inte kan härbärgera får komma till Erikshjälpen eller annan insamling. Thaimat är gott och brukar vara stora portioner. Ha dé gott!

Kommentarer är stängda.