Varm lördag

Det är varmt i dag, riktigt varmt och jag har inte gjort så många knop. Efter morgonvattning satt jag ute i skuggan och läste. Det var för varmt på uteplatsen trots skugga och parasoll, så jag fick sätta mig i skuggan på framsidan, för där fläktade det lite mera. Just nu håller jag på med en bok av Moa Herngren; Jag skulle aldrig ljuga för dig. Jag har aldrig läst något av henne förut, men boken är riktigt bra.

IMAG2996
Nu blommar höstanemonerna som bäst

miriamhaley I Sommar i P1 var det Mariam Haley som berättade om  processen kring rättegången mot Harvey Weinstein, som ledde till att han dömdes till 23 år i fängelse.

Hon började med att berätta om hur hon som 19-åring hamnade på en stor fest, där hon träffade en massa kändisar och folk från underhållningsbranschen, som kom att betyda mycket för henne och snart befann hon sig i London. 10 år senare, när hon sökte nytt jobb, tog hon  kontakt med Harvey Weinstein, som hon hade träffat ett par år tidigare. Weinstein bjuder in henne till ett jobbmöte på sitt hotellrum och vad som sedan hände där går hon inte in på, men 2017 inleds rättegången mot honom och metoo startar världen över.

Jag fick göra en paus i programmet för Eva kom hit med handel och vi satt och pratade en stund, men jag lyssnade färdigt när hon gått och jag tycker att Miriam var jättebra och hade många kloka tankar om varför så många våldtäktsoffer avstår från att anmäla  sina förövare och om hur viktig metoo-rörelsen varit och är. Bra musik spelade hon också, så hon får givetvis 👍

Dagens ordspråk:
Av en fjäder kan det bli fem hönor

Trevlig fortsättning på lördagen!

20 reaktioner till “Varm lördag

 1. Riktigt varmt här också; vi har dryga 30 grader nu och det är alldeles för mycket för mig! Dessutom är det nästan vindstilla, så det känns ännu varmare.
  Men jag håller mig inne tills det blir svalare…
  Moa Herngren skulle jag gärna läsa en bok av, hon verkar vara en vettig människa.
  Synd att jag missade dagens sommarpratare. meetoo-rörelsen har verkligen varit nyttig – världen har fått upp ögonen för alla dessa män, som i maktställning utnyttjar kvinnor.
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Nu har jag läst ut boken och jag kan verkligen rekommendera den.
   Du får lyssna i efterhand på Miriam, hon var bra.
   Kram

 2. Den boken läste vi för några år sedan i min bokcirkel. Fantastisk tyckte jag men det delades inte av alla. Jag lånade sedan ut den till en familjeterapeut.

 3. Här har vi nog sommarens varmaste dag men vi har kunnat njuta av härliga timmar på stranden och sköna bad.

  Det lät som ett intressant men också viktigt sommarprogram!

  Kram och god lördagskväll!

  1. Jag tyckte jag såg på tv att det var sommarens varmaste dag i Skåne i dag. Då är det skönt att vara vid stranden. Kram

 4. Det är hett i dag ca 30 grader och vindstilla. Hoppas meetoo rörelsen har gjort nytta men tyvärr tror jag det behövs mer för att få stopp på detta. Har jobbat i en mansdominerad branch där tafsandet var ok. Ha kvar jobbet eller sluta.
  Kramar från oss

 5. Alla dina vackra blommor! Och visst har det varit varmt i dag, vi hade lite gäster och jag har nu nästan ordnat disk och grejor efter, så roligt och lite ovant det kändes. Jo, vi höll avstånd.

 6. Jo, lite svettigt är det allt, men man får väl vara tacksam över att slippa regnet trots allt.
  Men varmt och nästan olidligt är det ju emellanåt.

  Metoo har väl bara skrapat lite mer än på ytan, finns mycket kvar.

  Ha det bäst nu.

  1. Det är härligt med värmen, så länge det går att söka svalka i skuggan i alla fall.
   Ja, det finns nog en hel del att jobba på när det gäller metoo.
   Ha en fin söndag!

 7. Även här var det varmt och skönt men blåste rent hemskt och vi hade kräftskiva borta hos Kinabror. Frampå kvällen kom det stormbyar och regn så slutet på kvällen blev inte så där trevligt som vi tänkt. Sommar sommar har jag inte lyssnat på nu på ett par dagar. Det är så mycket som händer.

 8. Alldeles för varmt både igår och idag om nu någon skulle fråga mig, men jag tänker inte klaga, för snart kommer hösten, min favoritårstid 🙂
  Lyssnade inte igår, kanske kan jag lyssna en annan dag 🙂
  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. Ja, snart är det höst och det är inte alls min årstid, men vi är ju alla olika och det är väl tur att inte alla tycker lika. Tänk så trist det skulle bli. Nu är det perfekt; en del älskar sommaren, andra vintern eller våren och en del hösten. 😉
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.