Nu är den borta

Fy vad det blåste kallt när jag gick till bussen i förmiddags! Jag var nästan på väg att vända tillbaka hem för att ta bilen i stället. Det är ju en bit att gå från busstationen i Visby och till lasarettet också, men jag höll mig till planen och det var bra, för när vi anlände till Visby sken solen så vackert och det blåste inte alls så mycket. Jag fick en riktigt behaglig promenad över Klinten ner till sjukhuset.

Domkyrkan sedd från Klinten

Strax före halvett var jag framme och jag skulle infinna mig för operation klockan ett,  så jag hann äta lunch också innan jag skulle få det där basaliomet ovanför överläppen borttaget. Nu var lunchen inte någon höjdare och jag ångrade att jag inte bara tog lite kaffe och en smörgås, för fisken, de kallade för stekt, låg under en otroligt otäck sörja av blött ströbröd. Jag skrapade ihop det i en hög på tallriken och åt bara fisken, potatis och dillmajonäsen som serverades till.

Vände jag mig åt andra hållet kunde jag se att en gotlandsbåt låg inne

Operationen gick bra, tror jag i alla fall. Det var fullt ös med gröna dukar, skjorta, tossar och huva både på mig och personalen i operationssalen; en läkare, två sköterskor och en elev av något slag, alla väldigt trevliga att ha och göra med. Läkaren tyckte att knutan var väldigt liten, men den skulle ju bort i alla fall.

En väldigt vacker och för årstiden fräsch ros

Det är ju lite trixigt med operationer för min del,  genom att jag äter blodförtunnande medicin, men jag hoppas att det ska fungera och att det inte börjar blöda, för då måste jag åka till akuten. Nu börjar bedövningen släppa och det känns bra. På måndag ska jag till Vårdcentralen i Hemse och ta bort stygnen.

Några tappra ringblommor

Halvtre gick det en buss tillbaka till Klintehamn och jag hann precis fram i tid till busstationen och nu är jag hemma igen.  Nu är knutan borta, jag har fått kaffe och jag har sett ett nytt avsnitt av McLeods döttrar. Allt är under kontroll!

Trevlig tisdagskväll!

 

26 reaktioner till “Nu är den borta

 1. Så skönt att operationen gick bra och att knutan är borta! Även om den var av ”snällare sort” – så bort! Härligt solsken också – det har inte vi haft här på västkusten! Kanske ute i skärgården… såg ljusare ut där. Synd på den där lunchen… det lät inte så gott! 😦
  Hoppas nu att såret läker fint!
  Kram Gunilla

  1. Ja, det är skönt att det är över och jag hoppas att allt kommer att gå bra. På måndag ska stygnen bort!
   Jag har läst ditt inlägg och återkommer till det.
   Kram, Ingrid

 2. Så skönt att allt gick bra och att det är avklarat nu. Hoppas det sköter sig nu så att du slipper åka in.
  Just den sortens panerad fisk är alldeles gräslig och går inte att äta.

  Kram och ha en behaglig kväll nu!

  1. Jag håller helt med dig angående fisken och det är inte första gången jag fått tråkig illa tillagad mat där. I fortsättning kommer jag att hålla mig till mackorna.
   Kram

 3. Det låter ju bra alltihop! Så skönt! Och vilken väg du hade att promenera till sjukhuset!!! Åh, så vackert det var med havet glittrande och den fina gamla staden Visby! Härligt att ha det avklarat, hoppas att du inte får ont när bedövningen har släppt!
  Jag ska också opereras; det visade sig att min kindtand måste tas bort och eftersom en av rötterna tydligen växer in under tandbenet, så blir det operation. Har fått tid den 13 februari.
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Visst är det vackert i Visby och även den här årstiden. Jag känner ingenting av operationen, det stramar bara lite.
   Det låter jobbigt att behöva operera bort en kindtand, men det är sånt vi får stå ut med.
   Kram

 4. Härligt att ditt sjukhusbesök gick bra också. Även om man inte tror att de ska bli besvärligt eller göra ont så finns ju oron i bakgrunden. Men nu har vi båda klarat av våra orosmoment och kan se fram mot våren (vilket man verkligen gjorde idag) igen!
  KRAM/Susie

 5. Vackra Visby! Skönt att det fixade sej med operationen!
  Man gör sina misstag ibland med matställen. Jag äter ju nästan alltid fisk när vi äter ute och brukar vara nöjd medan Kenneth klagar över sitt kött.
  Här har det också blåst och vindarna var isiga!
  Kramar på kramens dag!
  Inger

  1. Jag gör som du, väljer fisk när jag äter ute, men det här var ett bottennapp. Solen skiner här i dag, men det blåser hemskt.
   Kram

 6. Vilka fina foton du visar upp. När jag läser tänker jag på att det var tur det inte var idag du skulle hit. För här blåser riktigt rejält. Därför skippade jag morgonpromenaden. Inte ens solen kan locka ut mig idag.
  Skönt att ha det avklarat förstår jag. Hoppas det inte började blöda. Var det på sjukhusets restaurang du åt lunch? Vänlig personal är extra viktigt när man befinner sig i en sådan här situation.
  Röstade du också på Mari? Det gjorde vi för någon vecka sedan. Inte blev jag förvånad av att hon fick priset.
  Kram från inomhusBosse

  1. Det blir nog inomhusIngrid i dag, för det är inte trevligt ute även om solen lyser.
   Ja, det var på sjukhusets restaurang jag åt och jag har gått på några riktiga nitar där ett par gånger nu.
   Rätt kvinna vann och ja, jag röstade på henne.
   Kram

   1. Då ska jag tänka mer än en gång om det skulle bli aktuellt någon gång. Kanske är det samma ”kök” som på Korpen. Numera hämtar jag/vi våra beställda böcker på filialen där. Betydligt smidigare än att köra köra staden runt för att nå bibblan.
    Det ska bli intressant att läsa boken som släpps 29 februari. Antagligen kommer jag att fälla tårar och tänka på både det ena och det andra mörka.
    Kvällskram
    Ps. Jag har gått 0 steg ute idag men lyckats skrapa ihop över min satta gräns 10 000 steg ändå.
    Hoppas du klarar dig utan blödningar fram till stygnen ska tas.

    1. Jag misstänker att jag kommer att känna en stor sorg när jag läser boken.
     Har du gått 10 000 steg inomhus? Då sliter du ju ut mattorna!
     Tack, jag hoppas också att jag slipper blödningar.
     Kram

 7. Så skönt att operationen gick bra.
  Din matbeskrivning låter verkligen inte gott, så förstår att du ångrade dig. Ibland bara det blir så, tyvärr.
  Vackra foton!
  Ha det bra!

Kommentarsfältet är stängt.