Höstlista

Det är en mörk och lite dyster lördagsförmiddag och att det är höst är det inget tvivel om. Jag sov väldigt gott i natt och när jag vaknade och såg hur mörkt det ännu var trodde jag att det ännu var natt, men icke – klockan var halvåtta och på lördagarna är det trevliga kryss i GA och på radion är det Ring så spelar vi, så jag gick upp.

Häromdagen hittade jag en höstlista hos Kraka och här kommer mina version av den.

Beskriv din höst i tre ord? Lugn, vemodig, avkopplande.

Vad var bäst med sommaren? Solen och den härliga värmen, Stockholm/Örebro-resan och besöket av Kerstin o Hassine, många sköna kvällar.

Känner du dig klar med sommaren? Absolut!

Hur mådde du förra hösten? Jag tror inte att det var någon större skillnad mot i år.

Vad är dina planer för hösten? Det börjar bli hög tid för höst/jul-städningen.

Hur höstmyser du? Jag har börjat tända ett par värmeljus varje kväll.

Vad kommer du dricka i höst? Som vanligt: vatten, kaffe, juice, lättöl och ett och annat glas vin.

Vad tittar du på? Serier på Netflix (just nu God morgon Veronica) och så vanlig tv förstås.

Hur vill du se ut i höst? Nog skulle man önska sig en uppfräschning på ett eller annat sätt, men jag lär väl se ut som vanligt.

Vad är värst, kylan eller mörkret? Kylan gillar jag inte, speciellt om det är kallt inomhus.

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan? Jag var i Visby och träffade Ann-Marie en dag och jag var med Eva och Claudio på en konsert med Gotlandsmusiken och med SPF på en trevlig träff på Romabrunnen.

Hur förbereder du dig inför vintern? Plockar fram vinterkläderna och ser över dem och inser att det behövs en och annan komplettering.

Vad ser du fram emot just nu? Allhelgonahelgen närmar sig.

Det var mina svar på den här höstlistans alla frågor. Det är fritt fram att kopiera den och enligt Kraka finns det ingen upphovsman/kvinna att länka till.

Igår borde jag ha gått ut på en promenad när fredagsstädningen var avklarad, för då var det skapligt väder, men jag blev sittande i soffhörnan tillsamman med Kristoffer Bark och hans mordutredningar. Jag har läst ungefär halva Tala med de döda och visst är den bra, men inte så bra som de tre föregångarna, men den kanske tar sig……

Trevlig lördag!

14 reaktioner till “Höstlista

 1. Att det är höst råder det ingen tvekan om. Vi har väldigt grått men milt här i dag. Börjar påminna lite om november som ju inte är så långt borta…

  Önskar en god lördag nu!

  Kram

 2. Höststädning kanske man borde ta tag i, jag tackar för påminnelsen även om det är en tråkig sådan. 😉
  Här har vi idag premiär för vårat ena extraelement, är ju så förbenat kallt i min ”mancave”, värmen från min tv räcker inte längre. 😉

  Ha nu en jättefin Lördag Ingrid.

  1. Jag har ett extraelement, men ännu har jag inte behövt använda det. Man får ta på sig lite extra. Ha en fin helg!

 3. Gråväder här också, men 14 grader och ingen vind, så ganska skönt ändå!
  Nu har vi i alla fall fått vinterdäcken lagda på bilen, så vi är beredda…
  Men jag är glad, så länge det är plusgrader.
  Jag kan instämma i de flesta av dina svar; livet lunkar på utan större förändringar.
  Ha det så gott, kram, Monica

  1. Vinterdäcken har jag inte haft en tanke på ännu måste jag säga, men det kommer väl så småningom. Visst är man glad så länge det är plusgrader. Kram

 4. Jag har iaf bokat tid för däckbyte, men det dröjer än, och hoppas verkligen att snö och halka också dröjer! Det där med bokserier kan ju vara hur bra som helst, att få vara med längre i en miljö man gillar, men sen kan det kanske också vara så att författaren tappar fokus ibland. Trevlig helg!

  1. Jag sonen som hjälper mig lägga om däcken, så det blir inte förrän det blir skarpt läge. Man vill ju inte slita på dubbarna i onödan.
   Trevlig helg Ylva!

 5. Grått och regn här också. Dina svar är bra och livet följer de vanliga spåren. Har inte funderat på vinterdäcken ännu.
  Kramar från oss

  1. Jag har inte heller haft en tanke på det. Här har vi inte ens nattfrost, så det känns lite obefogat ännu. Kramar till er!

 6. Trevlig läsning … och ja, nu är hösten verkligen här på allvar. Inte mig emot … jag gillar denna årstid 🙂
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

Kommentarer är stängda.