I dag lyser solen med sin frånvaro

Lördagen fortsatte med gråväder precis som den började, så hoppet om lite sol kom på skam, men det var behagliga 12º och alldeles vindstilla, så efter lunch gick jag ut på en Klinterunda. Det ångrade jag inte alls, för det var riktigt behagligt ute och dessutom träffade jag på några bekanta, så jag fick mig ett par trevliga pratstunder.

Höstens färger är fantastiska och speciellt vildvinet imponerar och ännu finns det minsann blomsterprakt kvar. Afrikas blåa liljor tycks inte ha något emot gotländska hösttemperaturer, för de fortsätter att blomma, trots att vi är i slutet av oktober och den vackra rosen stod i ensamt majestät och lyste som en sol.

På kvällen hoppade jag över Så mycket bättre (det ser jag i efterhand så att jag kan spola förbi reklamen) och såg på De tre tenorerna på svt2 i stället.

Tänk så de kunde sjunga! De framträdde som grupp på de stora scenerna världen över mellan 1990 och 2003 och de blev ofattbart populära. De tjänade ofattbart mycket pengar och de gladde ofattbart många musik- och operaälskare.

Söndagen är lika grå som lördagen var och klart.se konstaterar helt krasst att ”idag lyser solen med sin frånvaro”. När jag vaknat låg jag länge och blängde på det svaga gryningsljuset som sipprade in genom springorna i persiennen, innan jag iddes vända mig om och kolla klockan. Den var nio 😱 och nu fick jag fart, eller fart är väl att ta i, men en timme senare var i alla fall morgonkaffet, söndagskrysset, badrumsbestyren och påklädningen avklarad och jag var redo att ta mig an dagen (och bloggen).

Trevlig söndag!

20 reaktioner till “I dag lyser solen med sin frånvaro

 1. Här lyser solen men den har konkurrens. Själv är jag tacksam för om vi slipper regnet för det vankas långpromenad i dag.

  Önskar en god söndag nu!

  Kram

 2. Det är väl skönt att ”försova sig” någon gång då och då! Det gjorde jag, både igår och idag. Och vaknade mycket senare än du… Och vi har ju inga tider att passa, så det spelar ju ingen roll!
  Vi fick en soldis-dag idag också, så det får nog bli lite trädgårdsarbete.
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Det där att man inte har några tider att passa är ju en av fördelarna med att vara pensionär, men sen har man den där Jante som sitter på axel…..
   Här är det fortfarande mulet och grått, men jag ska nog ta mig en promenad i alla fall.
   Kram

 3. Vildvinet bjuder på fantastisk prakt! I och med att jag varit mera utomhus denna höst har jag också börjat se allt det fina i naturen, färgerna – och känner dofterna. Du har fin header också på bloggen nu, en mycket vacker allé!

 4. Vilken vildvinsbild! Försöker kontakta dig om den på ett annat sätt. Jag såg – förstås – på de tre tenorerna också, har sett många av dem i olika operor på TV. Håller med dem som sa att visserligen bidrog konserterna till att fler människor intresserade sig för opera, men det krävs mer för att hålla dem kvar. För mig är opera den ultimata musik-teaterupplevelsen, innehåller allt. ”Så mycket bättre” eller den finska TV:ns motsvarighet orkar jag inte med… Nu glimtar solen till mellan molnen här. Fortfarande jobb i trädgården att göra, ut med tanten!

  1. Jag tycker mycket om opera, och jag håller helt med dig i det är verkligen en optimal form av musik och teater.
   Jag brukar inte heller ha något större tålamod med Så mycket bättre, men brukar ge det en chans i alla fall. Man får se ganska fina vyer från Gotland, fast det behöver man ju inte titta på tv för! Hoppas det gick bra i trädgården!

  1. Jag beundrar nästan José Carreras mest. Vilken kraft i den lilla kroppen! Jag har just kommit hem efter en promenad och det var skönt i dag också, om än mulet. Kram

 5. Tre tenorer där var ju helt fantastiska på sin tid, finns inga som toppat dem vad jag kan komma på.
  Så mycket bättre är bättre utan reklam, absolut.

  Ha en fin dag. 🙂

  1. Jag brukar inte ha något större tålamod med Så mycket bättre, men man får väl ge dem en chans i år också.
   Ha det så gott!

 6. De tre tenorerna är underbara att lyssna till. Har flera CD med dom. Grått oh disigt men varmt här också. Varit ute i trädgården och placerat lite belysning som är fint på kvällen.
  Kramar från oss

  1. Ja, nu börjar det mörkna på kvällarna och nästa helg går vi ju över till normaltid så då blir kvällarna ännu längre. Kramar till er!

 7. Vad skönt att kunna ligga länge på morgonen, jag sov också längre än vanligt idag. Njuter av långsam morgon varje dag. Jag har två afrikanska liljor som tydligen tar 5 år innan de blommar, så jag får vänta i 3,5 år till 🙂

  1. Det gäller att ha tålamod med de där liljorna. Bojan, som har de här som jag visade i inlägget, är väldigt duktig med dem och hon har en hel lång rad med stora krukor längs staketet ut mot trottoaren. Lycka till med dina!

 8. Vackra bilder! Här är det regn och rusk, men det gjorde inte så mycket eftersom jag jobbade. Nu är det kväll och imorgon är en annan dag.
  Kram

 9. Dina promenadbilder är alltid fina, men den här färgprakten är något alldeles extra förstås. Här hoppas jag att det inte regnar i morgon, för det är enklare att gå ut då! Fast jag brukar ta lite kortare promenad än du, men det är härligt med lite luft.

  1. Ja visst är det härligt att få komma ut. När man lever ensam som jag gör blir det för himla trist att bara sitta inne. Nej man måste ut och träffa lite folk. ♥

Kommentarer är stängda.