Skåpmat

Inte spådde SMHI rätt när det gick ut med gul varning för stora regnmängder igår! Skyfallet, som vi skulle kunna drabbas av under måndagen gav knappt 4 mm i min regnmätare, så hela helgens sammanlagda mängd blev 11mm.

Fast de gick ju ut med en brasklapp förstås, i form av ett uttalande om att sannolikheten för att det inte skulle komma någon nederbörd alls var väldigt liten och det stämde ju i alla fall här på Odvalds.

Här kommer skåpmat i form av en lista med gamla frågor, men med dagsfärska svar:

 1. Väder utanför ditt fönster: Växlande molnighet, hemskt blåsigt och 15,3º.
 2. Lyssnar på just nu: Tinnituspip. Hörapparaterna är inte på plats ännu.
 3. Igår gick jag och la mig: Klockan 22. 55 efter att ha sett några avsnitt av Dicte.
 4. I dag vaknade jag: På allvar vid sjutiden.
 5. Jag har på mig: Jeans och en blå och vitrandig tröja.
 6. Senaste som ringde mig: Gertrud, som ville åka med mig till styrelsemötet igår.
 7. Senaste jag ringde: Region Gotlands vaccinationsbokning för spruta nr 5, fick en tid 5 september i Hemse.
 8. Senaste som skickade mig sms: Alltid öppet, trots att jag inte kan använda appen pga att min mobil har fel version av Android. Det är nog dags för en ny snart.
 9. Senaste som jag skickade till: Sonen på Åland.
 10. Senaste person som jag mailade: Vår SPF-ordförande.
 11. Senaste person som mailade mig: Vår SPF-ordförande.
 12. Sista hemsida jag besökte/läste: Znogges hörna.
 13. Ska/har gjort/göra idag: Först och främst ska jag åka till Hemse vårdcentral för provtagning, på hemvägen ska jag stanna till vid Gahms i Fardhem och köpa soppåsar, när jag kommer hem ska jag skriva ett protokoll från gårdagens möte, sen får vi se hur resten av dagen utvecklar sig.

Trevlig tisdag!

16 reaktioner till “Skåpmat

 1. Utanför mitt fönster är det inte så varmt heller men i dag visar sig solen i alla fall. Fast hur länge det varar vet man aldrig…
  En gaska så oplanerad dag här men ett bad hinner jag gärna med.

  Önskar en fin tisdag!

  Kram

 2. Vi har fått en hel del regn, men denna veckan ska visst bli torrlagd. Det behövs lite av varje. Det börjar bli höst hos mig nu, känns det som. Tusen tack för hälsningarna under min bloggpaus. Det gjorde mig väldigt glad. Kram, Gunnel

  1. Så roligt att få höra från dig Gunnel!
   Visst börjar det bli höst, men ännu kan det bli många fina dagar. Kram

 3. Då fick ni inte så mycket regn som vi, men 11 mm är ju bättre än inget! Och skönt att slippa ovädret! Här är det sol idag, men bara 16 grader nu på förmiddagen.
  Då har du fullt upp som vanligt idag med provtagning, handlande och protokollskrivning! Lycka till med alltihop!
  Kram, Monica

 4. Det kan inte vara ett lätt jobb att vara meterolog. Vi har det svalare nu, ligger på 29 grader som mest fram på eftermiddagen. Och nätterna är svalare. Hösten som kommit till Portugal med?

  1. Nej, att vara meteorolog måste verkligen vara knepigt. Det känns som om de trots all högteknologi inte lyckas bättre med sina prognoser än bondgubbarna gjorde förr.
   Det måste vara skönt när det blir lite svalare hos er. Ni har ju så mycket varmare än vi, som går här och pustar när termometern närmar sig 25-graderssträcket.

 5. Jag bokade också en tid den 5/9 för spruta nr 5, var först tveksam om man skulle vänta på ”nya” vaccinet, men jag vet inte…..väntan kanske blir för lång reser snart till Grekland! Är idag på en kryssning till Mariehamn med övernattning på hotell. Trevligt!

 6. Fattar egentligen inte hur de där på SMHI kan träffa rätt över huvud taget, jag kan knappt förutse vädret när jag ska till jobbet ens ju, då måste man ju dra upp persiennerna. 😉

  Ha det bäst Ingrid.

Kommentarer är stängda.