Grönt papper…..

…..sa kontrollanten och räckte över bilnycklarna efter den sedvanliga avslutningsrundan på gården. ”Det var inga konstigheter alls med bilen!”

Jag har alltså varit i Visby i dag för den årliga kontrollen av min 22-åriga Golf. Det märks verkligen att det är sommar och att det är mer folk på ön än vanligt, för det var en helt annan trafik i dag än senast jag var i Visby.

Efter besiktningen åkte jag direkt hem, för jag har lite att pyssla med i dag, eftersom jag åker till Stockholm i morgon. Blommor ska vattnas, skräppåsar tömmas och så ska packningen planeras och det är inte helt lätt. Det verkar som om det kommer att bli regn och rusk både här, i Stockholm och i Örebro, dit jag också ska, efter den här värmeperioden, så man får nog vara beredd på både det ena och det andra.

Igår hade Visby den högsta junitemperaturen sedan 1859, då hade Visby 31,4º och igår uppmättes 31,6º på Visby flygplats. Nu varnar man för skyfall till helgen och säger att det kan bli upp till 20mm regn. Det är tvivelaktigt om jag vill kalla det skyfall, men kommer det väldigt häftigt kan det kanske upplevas så.

Vi får väl se hur det ser ut här hemma när jag kommer tillbaka på måndag kväll, om allt är upptorkat eller om vår Herre har hjälpt till med vattningen. medan jag varit borta.

Det här blir alltså det sista inlägget på ett tag, för nu går jag på riktig semester. I morgon går båten 08.30 och i Stockholm möter syster Kerstin upp och på lördag reser vi vidare med buss till Örebro, för att uppvakta syster Barbro som fyller 80 år.

Ha en behaglig fortsättning på veckan!

13 reaktioner till “Grönt papper…..

 1. Så trevligt med en utflykt till dina systrar. Vi hoppas på regn i lugnt tempo så jorden hinner suga åt sej.
  Kramar från oss

 2. Vad mysigt att ha systrar att hälsa på! Jag har inga syskon. Men min barndom var fylld av sommarbarn, fosterbarn osv, så det fungerade bra.
  Trevlig resa och skön semester önskar jag dig!
  Kram!

  1. Vi skiljdes åt i tidig ålder så det är roligt att få träffas någon gång nu när vi alla blivit äldre.
   Tack det blir säkert trevligt!

 3. Åh, så trevligt av er systrar att åka upp till er syster och fira henne ordentligt! Hoppas att ni inte får så varmt väder som det varit, då blir det jobbigt.
  Önskar dig en trevlig vistelse, och grattis till din syster i Örebro!
  Kram, Monica

 4. Så skönt att bilen gick igenom! Hoppas nu att du får en bra resa med lagom mycket väder både där och hemma hos dina blommor!

 5. Stort grattis till rena papper för ditt fordon, lika skönt varje gång en bil går igenom felfritt.
  Hoppas du har det bra i Stockholm. 🙂

Kommentarer är stängda.