Dagbok 27 juni – 3 juli 2022

27. Måndag f74e5-sol22531º, Fm: körde en maskin tvätt, till Hemse vc för ett blodprov, köpte några petunior på Suderviljan. Em: Sommar i P1 Värd: Diamant Salihu 👎. alldeles för lite prat och för mycket ”kravallmusik” (Åkes uttryck) stängde av och gck till Sicklingsparken för att kolla om det var några SPF-kubbare där och där satt minsann en och väntade i värmen.  Det blev ingen kubb i dag, men en pratstund i alla fall.

28: Tisdag 52a31-vaxlmoln, mest sol 25-30º, lite allmänt pyssel på fm. Sommar i P1 Värd: Emma Hamberg 👍, musik 👍. Tv: såg Det stora blå (Vi har frivisning av C-more just nu),  Det har mulnat och vid 18-tiden kom det 50e21-regnen skur. TV: Allsång på Skansen och Badehotellet50e21-regn En skur till.

29. Onsdag 52a31-vaxlmoln mest mulet 24º.  I Visby på fm och besiktade bilen, Inlägg: Grönt papper, Sommar i P1 Värd: Gudrun Persson, Rysslandsexpert 👍, musik 👍.

30. Torsdag  – Till Stockholm

  1. Fredag    – Stockholm

  2. Lördag   – Till Örebro  

  3. Söndag  – Tillbaka till Stockholm

ingrid

26 reaktioner till “Dagbok 27 juni – 3 juli 2022

 1. En vacker ros du har i din header. Nu är det 32 grader och alla växter i trädgården slokar gräset är brunt så jag vill ha regn och svalt.
  Kramar från oss

  1. Gräs har vi snart inte, men man vet ju att så fort det kommer lite regn grönskar det igen. Kramar till er!

   1. Gräset är brunt och efter dagens hetta slokar allt i trädgården. Klängrosen som var så vacker på morgonen har nästan alla blommorna vissnar.

 2. Hej Ingrid!
  Där går våra åsikter kraftigt i sär. Dagens sommarvärd var i mitt tycke så bra. Han berättade hur verkligheten är för många av de människor som vi ”tar emot” från andra länder.
  Jag har däremot tröttnat på alla kändisar som delger sina förvisso tråkiga uppväxtförhållanden. Det är säkert många som upplever samma saker och kanske kan det vara till hjälp för dom. Men det skadar inte med lite positivitet och glädje heller, eller som idag en beskrivning på hur verkligheten är i Sverige och tankar på varför det blivit så mycket gängbildning och kriminalitet. Frågan kvarstår dock, hur ska vi reda ut det?
  Hoppas det blev en trevlig stund i Sicklingsparken, där finns ju många träd som skuggar vilket behövs för det är varmt.
  Kram

  1. Jag blev omgående straffad för att jag var negativ till dagens sommarpratare, för bredbandet la av mitt i programmet. Det var bara att stänga av. I Sicklingsparken blev vi bara två stycken i dag, så det blev bara en pratstund och när jag kom hem har jag suttit i över en timme med Telia, som skulle överlämna ärendet till en tekniker. Han har tydligen lyckts lösa problemet för nu funkar allt igen.
   Kram

 3. Jag kom mig äntligen för att lyssnar på ett sommarprat och det blev Lena PH:S tyckte det var småtrevligt och musiken bra.

  Önskar en god kvällnu!

 4. Jag fattar inte hur du orkar vara så aktiv i denna värme! Själv känner jag mig alldeles matt, trots att jag inte gjort något nyttigt på hela dagen…
  Kram, Monica

  1. Jag har ju bestämt mig för att det är skönt…..
   Men jag måste säga att ni i kväll (22:40) när jag stod ute på terrassen och det blåste lite svala vindar, så var det väldigt behagligt.
   Kram

 5. Idag håller jag med dig Ingrid, hon kunde verkligen fånga en lyssnare. Jag gillar hennes böcker också. Kram

 6. Jag har inte hunnit med någon sommarpratare ännu. Men förhoppningsvis så…
  Skönt med lite regn. Det behöver komma mer.
  Kram

 7. Önskar dig en fin fortsättning på veckan! Efter lite skönare väder igår på eftermiddagen med åska och lite regn så känns det lite bättre idag 🙂
  Så vacker ros du har i headern!
  Kram

 8. Nåt regn att tala om fick vi inte igår. Det kom några droppar väldans sent och då sänktes tempen till 26 grader – ute! Det var 32 grader varmt på dagen så många timmar spenderades i sovrummet med den allt svagare och svagare AC´n. Men efter ett antal timmar på dagen samt hela natten kunde den iaf sänka tempen från 33 till 26 – vilket man fick vara tacksam för. 😦
  Idag har vi fått låna en ny AC av Moltons husse som hade en han inte behövde. Den verkar fungera perfekt! 🙂
  Det är jobbigt när det är så varmt att man inte orkar göra nånting. Varken ute eller inne…..men jag tror att det blir riktigt bra idag. Iaf så hoppas jag det! *fniss*
  KRAM/Susie

  1. Jag var och kollade utetempen nu vid 10-tiden och det är måttliga 20º. Lite andhämtning innan solen gassar på igen. Jag hörde på radion att det kommit 5mm i Klinte, men inte här, för det blev knappt 1 här vid Odvalds.
   Ha det så skönt och njut av svalkan.
   Kram

 9. Ha en skön resa. Vi har haft en jättefin resa trots värme och regn. Vi klarade oss utan att bli våta när vi var på Visingsö. I dag torsdag är vi hemma och när vi åt frukost kom regnet, 15 mm på trekvart. Jätteskönt. Ha det gott!

 10. Alltid roligt när du skriver om sommarpratarna. Har lyssnat på några som pod. Inte mycket musik, på gott och ont, ibland passar inte musiken mig så bra. Tyckte mycket om Gunvor Perssons prat.
  Ha det skönt i Örebro!

Kommentarer är stängda.