Det händer mycket den här helgen

Det är GGN, Gotlands Grand National som pågår på Tofta skjutfält just den här helgen och enligt rapport från gotlandsradion är det jättestort i år och en riktig folkfest och hotellen i Visby är fullbokade. Vädret är idealiskt för publiken i alla fall, för det är nästan vindstilla och solen skiner lite svagt.

Det är Halloween, den där helgen som jag aldrig har brytt mig om egentligen. Förr om åren har jag brukat se till att jag har lite godis hemma, ifall det skulle komma några busungar, men inte ens det har jag ordnat i år. Förra året var det ingen som ringde på dörren och jag tror inte att det kommer några i år heller. Fast jag ska iväg och handla lite nu på förmiddagen, så jag kanske ska ta och köpa hem någon påse. Jag kan ju alltid äta upp det själv!

Det är omställning av klockorna den här helgen också. Det där totalt onödiga flyttande i timme fram eller tillbaka två gånger om året tycker jag verkligen att man kan sluta upp med, men nu är vi ju beroende av EU och de tycker tydligen att vi ska hålla på med det här larvet. Så i kväll eller senast i morgon ska man den här gången flytta tillbaka klockan en timme. Jag brukar alltid göra det på söndagsmorgonen. Det blir lite ljusare på morgnarna ett tag, men kvällarna mörknar desto fortare.

I kväll börjar Så mycket bättre och det här första programmet ska jag i alla fall se. Det är flera år sedan jag följde det, så det kanske är dags att ge det en chans. Man räknar med 1,5 milj tittare och de kan väl inte ha fel? Jag är väldigt nyfiken på vad Marie Nilsson Lind kan göra av sin medverkan. Jag har aldrig hört henne sjunga schlagers, så det ska bli spännande att höra hennes tolkningar av de andras låter.

Sist men inte minst: I dag kan man köpa Pad Thai på Kustgrillen och jag ska givetvis dit och hämta hem en portion till lördagslunchen.

Trevlig lördag!

26 reaktioner till “Det händer mycket den här helgen

 1. Vi ska också se ”Så mycket bättre” även om jag inte vet vem hälften av artisterna är. Det brukar i alla fall vara ett underhållande program.
  Själv föredrar jag sommartid så för min del får hattandet gärna fortsätta 😉

  Kram och god lördag!

 2. Så mycket bättre kommer även vi att se på denna afton, undrar om man känner igen speciellt många?
  Men kul ska det bli oavsett.

  Ja, vi ska ju dra tillbaka klockan lite då, en idiotgrej enligt lilla mig men snart ska de väl ta bort det har jag läst någonstans, ser fram emot det.

  Ha det fint nu Ingrid.

  1. Jag trodde faktiskt att vi skulle sluta med det här i år, men det verkar som om vi får fortsätta ett tag till. Så dumt!

 3. Det har börjat röra på sig i samhället igen.
  Lite oroande, öppnar vi allt för fort? Pandemin är inte över.
  Men livet ska ju gå vidare.
  Tack för att du påminde om Så mycket bättre!

  1. Det har varit bakslag både här och där, så det skulle inte alls förvåna mig om det blir det här också. Kram

 4. För min del hade jag gärna fortsatt med sommartid året runt, kvällsmänniska som jag är! Nu kommer det ju att bli mörkt mycket tidigare på kvällen…
  Vi har inte heller köpt något till Halloween, men maken ska iväg och handla nu, så han ska köpa något, för säkerhets skull!
  Vi ska också se ”Så mycket bättre” idag, man får ge det en chans, som du säger.
  Så härligt med thaimat till lunch!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag vill också ha sommartid året runt!
   Mitt godis som jag köpte får jag äta upp själv, för det kom inga tiggare i dag.
   Thaimaten smakade mycket bra och räcker till lunch i morgon också och tillsammans med ett grillat kycklinglår blir det perfekt.
   Kram

 5. Så mycket bättre brukar jag ha följt. Nu blir det inte så ikväll utan jag har annat.
  Helgen ska nog springa iväg för mig ändå. Thaimat lät gott! Njut av dagen! Kram!

 6. Tycker inte om Halloween så den bryr kag mej inte om. Druckit kaffe på altanen kanske sista gången i år.
  Ha en skön kväll

 7. Har inte sett ”Så mycket bättre” på flera år. Alltså sen dom började bjuda in artister som man inte har en aning om vilka dom är. Men…tack vare Siwan så ska vi titta ikväll – hon är (ju) i ens egen årgång…..
  KRAM/Susie

 8. Så mycket bättre blir det här också, eftersom vi är nyfikna på Sivan, Marie, Jöback och Carnebring. De övriga känner vi inte till faktiskt, men det brukar bli sevärt ändå.
  Halloween firade vi när käre Barnbarnet var ett ungt Barnbarn. Då var det hur kul som helst och bara lite läskigt. Jag läste egenskrivna spökhistorier, som tydligen skrämde de små liven mohwahahaha! 😄
  Ingen ringer på vår dörr längre för vi har porttelefon numera. Skönt faktiskt. Godiset kan vi lugnt tugga i oss själva. ,😉
  Sommartid året runt om jag får välja.
  Trevlig helg;
  Kram 🥰

  1. Jag är också nyfiken på de tre du nämner, plus då Marie Nilsson Lind.
   Det har varit lugnt här i dag och godiset jag köpte när jag var och handlade får jag tydligen äta upp själv.
   Håller helt med dig – sommartid året runt ska det vara.
   Kram

 9. Äldsta dottern blev entusiastisk för Halloween när hon bodde i Florida, men jag kan hålla mig. Ett år kom ett par barn och ringde på (dvs det ena var nog i min egen längd) och jag sade vänligt att jag inte firade, och sen upptäckte jag att de sprutat ner min ytterdörr med ketchup. Så nej tack för mig!

 10. Här blev det operan Turandot för fulla muggar med hög ljudvolym och hög njutning från den andra svt-kanalen… Har en sjuttons operaabstinens nu, men det är kanske reparerbart… Sen blir det hoppeligen lite Bach och Brahms inom kort… Min musiksmak är ”udda” enligt många människor.

 11. En fullmatad dag och kväll hos dig … själv missade jag ”Så ska det låta” … men det blir ju fler avsnitt.
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

 12. Något godis har jag inte köpt hem. Zoé kommer hit, men gillar inte godis och har aldrig gjort. Hon brås då inte på sin mormor. Kram

Kommentarer är stängda.