En tur till Visby på förmiddagen

I dag skulle jag till lasarettet för att få ett osteoporosdropp, så jag fick masa mig upp lite tidigare än vanligt. Tänk så ovan man man har blivit vid att behöva passa en tid på morgnarna. Jag har verkligen blivit en riktig tidspessimist och ska jag vara färdig till nio måste jag upp minst två timmar tidigare, för att hinna allt jag ska göra innan det är dags att åka. Så givetvis kom jag iväg i god tid och jag hade räknat ut att jag skulle parkera vid Kruttornet och ta en skön promenad därifrån till lasarettet och på tillbakavägen skulle jag gå genom Botaniska trädgården.

Det är soligt i dag, men det blåser som attan och det är bara 12º nu mitt på dagen, så min promenad blev inte lika trevlig som jag tänkt mig. Som tur var tog jag en jacka med mig och den behövdes minsann.

På lasarettet tog en snäll och trevlig sjuksköterska emot mig och förklarade vad som skulle hända och när hon var klar med det satte hon en infart i min arm och kopplade på droppet. Ännu känner jag ingenting, men jag tog två alvedon i morse, för enligt instruktionerna skulle man göra det för att undvika att få ont i benstommen. Sen ska man följa upp med två alvedon i kväll och två i morgon.

Jag kunde själv följa hur droppet försvann in i min arm. 30 minuter skulle det ta och här det 15 min kvar innan det är klart

När droppet var klart det bara att tacka för sig och gå och då tog jag min promenad i Botaniska trädgården också. Det märks att det är helg på gång, för det var mycket folk som gick där och strövade och njöt av allt det vackra.

Sen funderade jag på att köra upp på Östercentrum, men ångrade mig och åkte direkt tillbaka hem igen, men jag tog en sväng in på Konsum och handlade lite, ”när ändå bilen gick”

Dagens ordspråk:
Med mildhet besegrar man den arge, med godhet den onde, med gåvor snåljåpen, med sanning lögnaren.

Trevlig fredag!

14 reaktioner till “En tur till Visby på förmiddagen

 1. Så vackert det är i Botaniska trädgården.
  Dagens ordspråk tycker jag är så bra för det stämmer många gånger.

  Kram och trevlig fredag!

 2. Så skönt för dig att ha det avklarat och det verkade ju gå utan några problem! Hoppas nu att du slipper på ont i benstommen!
  Håller med om att man får ta god tid på sig numera när man ska någonstans! När man jobbade var man ju så van…
  Alltså, vilken fantastisk rabatt på den första bilden från botan! SÅ vackra färger ihop och vilken läcker form på rabatten! Där skulle jag gärna promenera trots blåsten!
  Ha det så gott, kram, Monica

  1. Jag har just petat i mig två alvedon och ska gå till sängs. Än så länge mår jag bra.
   Jag har för mig att den rabatten kallas för Smaragden och där har man helt otroligt fina planteringar varje sommar.
   Kram

 3. Agilia har jag aldrig jobbat med. Men riktigt snygg sak.
  Skönt att det gick bra och att du fick dig en tur i botan.
  Nog ingen ide att önska trevlig kväll, får önska dig godnatt.
  Kram

 4. Såå vackert där i Botaniska trädgården – och ett fint bildspel blev det!
  Önskar dig en trevlig pingsthelg!
  Kram

 5. Botaniska trädgårdar är verkligen inspirerande får man ju säga, inte för att vi har så stor plats vår balkong, men ändå.
  Vackert är det verkligen.

  Tillönskar dig en fin pingstafton Ingrid.

Kommentarer är stängda.