Överraskning

Det var mulet i morse och på radion pratade de om regnskurar. Jag är väldigt sölig på morgnarna och sitter länge med tidningen och löser korsord och sudoku. Det hjälper inte att jag går upp redan vid halvåtta-tiden, innan jag har fått kläderna på mig kan klockan blir både nio och halvtio och så blev det i dag.

Jag väntade ju på det där regnet så när jag var klädd gick jag till skogen för att se om det fanns mer mogna blåbär och där fick jag en trevlig överraskning. Man hade satt dit en utemöbel. Väldigt trevligt såg det ut! Jag får väl ta en runda där på Barkan och se om det finns ännu fler längs den.

IMAG2873
En trevlig överraskning

Det var faktiskt lite blött i blåbärsriset, så det kanske har kommit någon skvätt regn på morgonsidan i alla fall. Jag fick ihop en lite påse blåbär som i alla fall räcker till ett par små portioner.

IMAG2874
Undrar om det är någon skyddsvärd växt inne i den här lilla buren?

Nu har jag ätit lunch och satt in en tigerkaka i ugnen, för Krister är ute och kör, så blåbären sparar jag till eftermiddagskaffet. Tigerkaka med blåbär och grädde till, låter väl gott! Men innan han kommer hit ska han på Coop och handla för mig.

Dagens ordspråk:
Som man bäddar får man ligga. 

Trevlig onsdag!

30 reaktioner till “Överraskning

  1. Ett 2,5 km långt elljusspår som startar bakom Klinteskolans gymnastiksal och går runt i skogen upp mot Vallekvior. Det är belagt med bark, därav namnet.
   Kram, på dig kusin!

 1. Eftersom vi inte dricker kaffe, så är det sällan jag bakar nåt. Men igår kom Rolle och frågade om jag inte kunde göra en sockerkaka till honom – och Santos.
  Rolle brukar dricka te eller choklad vid 7/8 på kvällen och då vill han gärna ha nåt gott till. Santos har lärt sig det – naturligtvis, sånt lär dom sig fort – så han brukar komma och puffa på husse att han ska göra iordning fikat. I
  går var det alltså slut på kaffebröd, så trots att jag hade slut på matfett så gjorde jag en kaka på 4 ägg. Den blev god, men lite seg (?) sa Rolle. Själv äter jag inte kakor, så jag vet inte vad han menade egentligen. Santos brydde sig inte om den udda konsistensen, han älskade den….. 🙂
  KRAM/Susie

  1. Den kakan kommer säkert att bli uppäten även om den är lite seg. Min tigerkaka blev en aning för lite gräddad, men med blåbär och grädde till var den helt perfekt.
   Kram

 2. Så trevligt med en utemöbel så där oväntat 🙂 Blåbären kommer väldigt ojämnt här och det tar tid att plocka, men de är verkligen goda! Så nyfiken man blir på varför det står en bur där!
  Ha en fi eftermiddag!
  Kram

  1. Bären kommer ojämnt här också, för det finns ännu mycket som är omoget. Det går nog att plocka mer om några dagar.
   Kram

 3. Jag hann plocka mina blåbär i morse. Nu regnar det, annars hade jag nog åkt ut en vända till.
  Jag har också en kaka i ugnen, men en hallonvariant, ja lite blåbär kom också på.
  Jag hittade piroger i frysen, som jag hade gjort till Berras 80-årsdag. Hög tid att äta upp dom nu.
  Kram

 4. Blåbär är ju så hemskans gott med mjölk och lite socker över men här köper vi det i butik, jag vet…roligare att plocka själv men gör jag det kommer jag väl hem med rönnbär 😉

  Ha det jättefint Ingrid.

 5. ”Redan vid halvåtta tiden”. Tänk så olika vi ändå är. Det är sällan som jag stiger upp senare än sex och ibland är vi ute på en promenadrunda klockan sex.
  Men vi har olika vanor och är man pensionär så kan vi ju bestämma detta helt själva. Skönt.
  Blåbären klara för plockning. Så roligt. Blåbär är både gott och nyttigt.
  Bra att bänkar sätts ut, fint att kunna ta en liten paus i lugn och ro om man känner för det.
  Ha det bra.
  Kram!

  1. Visst är det skönt att få göra som man vill. Efter alla år med tidiga uppstigningar vid halvfemtiden lyxar jag verkligen till det nu.
   Det smakade riktigt bra!
   Kram

 6. Här har inte blåbären mognat ännu och det ser inte ut att bli mycket av dom. Däremot blir det nog gott om man jag har kvar i frysen sedan ifjol sommar. Jordgubbarna börjar mogna men dom äter fåglarna upp på nätterna tyvärr. Nåja dom ska väl ha mat dom också

  1. Kan det vara hjortron du menade, eller lingon?
   Du får lägga nät över jordgubbarna, det är ju synd att låta fåglarna ta dem.

 7. Så trevligt med en utemöbel på promenaden! Passar ju förträffligt i dessa tider, när man ska ses ute. Man kan ta fika med sig och träffas där, ju!
  Märkligt med den där buren??? Man undrar ju!
  Så gott med tigerkaka och blåbär!
  Vilken tur vi har, som har barn, som handlar åt oss!
  Kram, Monica

  1. Jag har sett det på flera ställen i den skogen.
   Visst är det bra att vi kan få hjälp när vi behöver. ♥
   Kram

 8. Det där lät mums. Jag äter blåbär vid varje frukost. Men färska är bäst.
  Så med andra ord är du knappt ur nattsärken innan vi kommer hem från våra tidiga utflykter på ön. Jag förstår att du har många tusentals sovmornar att ”få igen” från förr. Det har jag också rätt många. Ibland jobbade jag hela natten. Det var lättare än att gå upp klockan två för att börja en timme senare. Usch,
  Vad skönt det var när solen och värmen kom i eftermiddags. Hoppas du också fick en släng av den varan.
  Kram från norr
  Ps. Synd du inte cyklar längre. Då hade du säkert testat den nya leden.

  1. Ja, det blev en solig och fin eftermiddag och Krister och jag satt ute och fikade och när han åkt hem, tog jag med mig min bok och satte mig på framsidan och njöt av solen och värmen där.
   Givetvis hade jag provat den, men nu är det som det är.
   Kram

 9. Jag är också seg om morgonen. Stiger upp tidigt men tar tid på mig, haha, så skönt.
  Trevligt med en utemöbel så där!
  Kram

  1. Ja, det var riktigt gott. Jag ska nog ta en vända i morgon också och se om jag kan få ihop en portion till.
   Kram

 10. Så gott med tigerkaka. Det var bra mef en bänk att vila på när man blir trött. Hoppas du hittar fler bär.
  Kramar från oss

Kommentarsfältet är stängt.