Fem en fredag v26:Värme – Gnäll

Dagens tema prickade ju elisamatilda in helt perfekt, för på min termometer är det just nu 26,7º i skuggan och det är årets topp och jag misstänker att det kommer att bli ännu varmare i dag, för ännu är klockan bara tio på förmiddagen.

Här kommer frågorna:

1. Hur svalkar du dig helst i värmen?
Jag sätter mig i skuggan under ett parasoll eller ett träd och blir det riktigt jobbigt kan jag till och med åka till någon strand och ta mig ett bad i havet.

2. Vad för törstsläckare föredrar du?
Vatten är väl det allra bästa, men ett glas iskall cider är inte helt fel det heller.

3. Förändras dina matvanor under sommaren?
Det blir mycket mera sallader och lättare alternativ.

4. Hur varmt är för varmt?
Gränsen går ungefär vid 30º, sen blir det riktigt jobbigt.

5. Vad är mest glädjande med värme?
Att allting blir så mycket enklare. I år är ju ingenting sig likt, men annars umgås ju vi stela svenskar på ett helt annat sätt sommartid, jämfört med på vinter när vi sitter inne i våra lägenheter och häckar.avdelare42Jag vet inte om det är värmen, som jag ju påstår mig uppskatta, som gör mig lite grinig, men igår fick jag en faktura från min fd arbetsgivare.

51146-P1060623Det är Coop som lämnat över sin fakturering till Payex och jag betalar mina inköp på Konsum med Coop Matkonto Faktura. Fakturan, som den här gången alltså kom från Payex har aviseringsdatum 2020-06-16, den landade på min dörrmatta 2020-06-25 och den har förfallodatum 2020-06-30. Det är semestertider!  Man kan undra hur många som missar att betala  i tid?  Nu har jag sänt iväg en autogiroanmälan till Payex, så att jag slipper det här i fortsättningen.avdelare42En sak till när jag ändå är i farten och hackar. På helagotland.se rapporterar man löpande om fastighetsaffärer och skriver då till exempel som de gjort i dag:

49-åring ny ägare till mindre hus i Hangvar – 1 750 000 kronor blev priset
Försäljningen av fastigheten på adressen Hangvar Ire 111 i Hangvar är nu klar.

Vad i hela friden har köparens ålder med det att göra? Är man lika åldersfixerad i andra länder som vi är i Sverige?

Dagens ordspråk:
En enda solstråle är nog att driva bort många skuggor.

Trevlig fredag!

25 reaktioner till “Fem en fredag v26:Värme – Gnäll

 1. Blir det över 30 grader så blir det jobbigt. Här har vi 28 grader just nu och det lär väl stiga någon grad till misstänker jag. För vår del blir det stranden och förhoppningsvis sköna bad.

  Det var dålig framförhållning med den fakturan så autogiro låter inte fel alls.

  Kram och god fredag!

 2. Här är 26 grader men det ska bli 29. Jag svalkar mig delvis i tvättstugan 😀
  Sånt måste göras också.
  Tråkigt med pappersfakturor som inte håller tiden. Sällan det kommer pappersvägen till mig.
  Ha det så gott! Kram!

 3. Verkligen en konstig kommentar om personens ålder? Märkligt! Hoppas du hittar någon skön strand att svalka vid det blir för varmt, men ni har ju ganska härliga badställen på Ön!

 4. Max 25 grader sen tycker jag det är väldigt jobbigt. Tog ett dopp på morgonen och sen har det blivit lte pyssel innomhus. Nu är det molnigt och lite svalare så man kan gå ut
  Kramar från oss

 5. Just nu, kl 15.20, visar vår termometer 30,9 grader. Puh, för varmt för mig, säger som Minton här ovan, 25 räcker bra för mig!
  Kunde ju gå ner och ta mig ett bad, men nu väntar jag på dottern, som är iväg och handlar åt oss.
  Och du gnäller inte, du lägger ju bara fram fakta!
  Ha det så gott, kram, Monica

  1. Här blev det väldigt behagligt i dag, men jag gillar ju värmen och har suttit ute under parasoll och i skuggan och njutit. Kram

 6. Du har nog helt rätt i att det är väldigt åldersfixerat i Sverige, i jämförelse med andra länder, ålder nämns ju i alla möjliga sammanhang trots att det inte krävs. Undrar varför.

 7. Skugga är ju att föredra, men jag önskar en liten bris också, här har luften stått helt stilla och dallrat i hettan ett par dagar nu. puh, tur man vet att det finns ett slutdatum för denna värmebölja. Men jag håller med dig om att vi blir öppnare och gladare på sommaren. Trevlig helg

  1. Ja, visst blir vi lite mera tillgängliga. Nu har vi väl bara ett par dagar kvar av den här omgången värme, sen är det åter till normalt svenskt sommarväder.
   Trevlig helg själv!

 8. 25 räcker mer än väl. jag sitter i skuggan under vår tysklönn. det fläktar till och med. skönt att vara lättklädd på sommaren. helst skulle en ju vilja slippa tänka på det där viruset också

 9. Det mange som har veldig kort betalingstid på sine fakturaer nå for tiden. Hvorfor kan man ikke i det minste få to tre uker på seg. Det er ikke alle som får med seg slike endringer uten videre.

 10. Sverige är extremt åldersfixerat. I många länder är det till och med förbjudet att fråga efter ålder hos jobbsökande har jag läst. Vi borde verkligen sluta upp med att alltid påpeka ålder i alla sammanhang.

  Kram

Kommentarer är stängda.