Ramslök

Det har varit ett helt fantastiskt vackert väder i dag och även om jag nu slapp tandläkarbesök, så blev det en tur till Visby i alla fall. Min goda vän Ann-Marie är på ön och hon ville visa mig de fantastiska ramslöksfälten nedanför Galgberget. Jag har aldrig gått Kärleksstigen eller varit där förut, så det var väldigt roligt att har fått uppleva de vackra omgivningarna.

Vi tog en titt in på Ängskyrkogården och Norra Skogskyrkogården också. Ängskyrkogården var verkligen en speciell plats och också något jag inte sett tidigare. Norra kyrkogården har jag besökt några gånger i samband med begravningar.

IMAG2679
Ängskyrkogården
IMAG2683
Norra Skogskyrkogården

Sedan gick vi tillbaka till våra bilar och fortsatte med kurs mot Botaniska trädgården, men besöket där sparar jag tills i morgon, för nu börjar det bli läggdags.

Jag kom inte hem förrän vid sextiden och då stannade jag till vid Kustgrillen och köpte med mig en kebabtallrik hem som kvällsmat och sedan fastnade jag framför tv:n. Jag var ju tvungen att se hur det gått för McLeod´s döttrar bland annat.

Dagens rapport från region Gotland, publicerad 2020-06-09 14:28, visar att 1 nytt fall av coronavirusinfektion har konstaterats, vilket innebär att totalt 92 personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19 på Gotland.

godnatt Godnatt!

14 reaktioner till “Ramslök

 1. Det blev ju en innehållsrik dag för dig med trevligt besök hos din väninna!
  Så vacker ramslöken är när den blommar! Den liknar mycket en liten lökväxt jag har här och där i mina rabatter, som heter Morgonstjärna. Kanske en släkting?
  Roligt att du fick se något på Gotland, som du inte har sett förut!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Gotland är inte så stort, men det finns mycket som jag ännu har kvar att utforska.
   Ramlöken var verkligen vacker!
   Kram

 2. Här får vi lov att odla ramslök! Jag har en liten tuva, och kontaktades av en bekant som absolut ville ha ramslök, men som inte kunde komma till trädgårdsföreningens lilla marknad, till vilken vissa personer gräver upp plantor ur sin trädgård. Jag lovade hålla utkik, och så fort en viss person kom ropade jag till henne. Jovisst, hon hade en låda full, jag köpte direkt. Gissa om min bekant blev glad! Försäljaren sa att ramslök är väldigt ”hett” just nu, förr brydde ingen sig, men nu…. Gillar att tugga på ett blad då och då… Ha det gott!

  1. Ja, ramslöken är verklige inne. Det är väl de nya trendiga kockarna som gjort den så populär. Själv gillar jag Kajplöken. Den är så mild och fin i smaken.
   Ha det gott själv Märtha!

 3. Måste se om jag kan få tag på ngn planta ramslök. Gillar smaken!
  Och vacker är den ju dessutom.

 4. Ser fantastiskt ut med all ramslök! Jag har aldrig plockat den – vet bara ett ställe – och det är i närheten av Himmelstalund i Norrköping – tyvärr är området en populär plats för hundrastning och jag tycker det är lite ofräscht att plocka där då.
  Mc Leods döttrar – klart man inte kan missa!
  Ha en fin onsdag!
  Kram

  1. Nej gå och plocka ramslök bland bajshögar skulle inte jag heller ha lust att göra.
   Nu är väl serien snart slut, men visst har den varit trevlig. Kram

 5. Vilken trevlig utflykt du var på i härligt sommarväder.
  Är din nya fina header från Stora Karlsö? En vild gissning?
  Sorgligt. Snart är det tresiffrigt. Undra vad som kommer att hända under denna speciella sommar.
  Kram.
  Ps. Kebab är gott.

  1. Visst är det Stora Karlsö. Vi (SPF) firade Nationaldagen där 2019 och då tog jag fotot.
   Jag känner verkligen oro inför sommaren. Det gäller att hålla sig på sin kant….

 6. Vad fint med alla ramslöken!
  Här är det tyvärr sedan länge överblommade.
  Vackert på kyrkogården.
  Kul med lite socialt liv och trevlig utflykt.
  Ha det bra!

Kommentarer är stängda.