Dramatik

I dag har jag varit på Hemse för att få stygnen borttagna och vid lite drygt halvtiotiden gav jag mig iväg. Regnet vräkte ner hela vägen och det var nästan jobbigt att köra, men jag var ändå tacksam för att det inte var snö. Jag kom fram i god tid och satte mig på en stol i väntrummet. Folk kom och gick, en del blev insläppta med en gång, de skulle väl till provtagningen antar jag, andra ropades upp.

Plötsligt skramlade det till bakom mig, en skylt ramlade omkull och inte bara det utan en stor kraftig karl dråsade i golvet. Han hamnade på sidan och låg helt stilla, som om han vore död. Hjälp tillkallades givetvis och det kom flera stycken springande. Mannen rörde sig inte, men det verkade som om han levde i alla fall. En sköterska kom med en bårvagn, men det var inte lätt för dem att få upp mannen, som säkert vägde en bra bit över hundra kilo. De var sex-sju stycken som lyfte och baxade den lealöse mannen, hans armar och ben hängde och slängde och huvudet också, så han var helt klart medvetslös. Till slut fick de upp honom och hastade iväg med bårvagnen.

Med tjugo minuters försening blev jag inkallad och sköterskan ursäktade sig så mycket och hänvisade till händelsen. ”Hur är det med honom”, frågade precis i onödan, för jag visste ju att hon inte skulle diskutera hans hälsotillstånd med mig. ”Jo då, allt är bra med honom”, sa hon och sen satte hon i gång med att befria mig från sex stygn. Såret var läkt och fint, men jag bör ha det tejpat ett tag till nu när stygnen är borta.

Sedan åkte jag till Högbyhallen och handlade. Vi pensionärer har 5% rabatt där på tisdagarna och det ville jag ju utnyttja när jag ändå var i Hemse och så är det trevligt att handla i en ICA-affär för en gångs skull. Just nu är det dessutom ganska rörigt på Konsum i Klintehamn. I dag kunde jag inte stå emot en förpackning med semlor, dessutom började det bli lunchdags, så jag var rätt hungrig.

Premiärsemlor

Jag hade ett inbokat möte på Handelsbanken i Hemse också och det tog en stund. Handelsbanken i Klintehamn stänger nu under våren. Riktigt när fick jag inget besked om, men det lät som om det rörde sig om veckor. Vi som har varit kunder i Klintehamn  har med automatik blivit överflyttade till Hemse och tydligen kallar Hemsekontoret in sina nya kunder för rådgiving och genomgång.

När jag körde hem regnade det precis lika mycket som i morse och när jag fått in bilen i garaget och burit in min handel kastade jag mig över förpackningen med semlor. Nu var klockan nästan halvtvå, så det var verkligen hög tid för lunch.

Jag plockade inte ens upp mina varor innan jag åt årets första hetvägg!

Dagens ordspråk:
Den som ruvar på hämnd håller sina sår öppna.

27 reaktioner till “Dramatik

 1. Lite otäckt när sådant händer. Hetvägg, semla eller fastlagsbulle kär kaka har många namn. Har ätit en förra veckan.
  Det har regnat ordentligt hela dagen och det skall visst fortsätta tyvärr.
  Ha en fin kväll.

  1. Visst är det otäckt, jag blev nästan lite darrig!
   Här har regnat precis hela dagen och det håller ännu på.
   Ha en fin kväll du också!

 2. Man får väl hoppas att det gick bra för mannen som dråsade i golvet.
  Det var till att vara tarv, när du kastade dig över semlan innan du ens plockat upp.
  Vi äter aldrig så tidigt som halv två, snarare halv tre eller halv fyra. Vi har just avslutat dagens mat (halv fyra) ugnspannkaka.
  Nu ska jag titta på sista avsnittet av Hennes fantastiska väninna. Det tog lite tid för mig innan jag kom dit.
  Kram

  1. Jag äter normalt vid tolvtiden, så du förstår att jag var hungrig.
   Hoppas att du fick en trevlig stund med Lila och Elena!
   Kram

 3. Åh, när jag såg din bild, blev jag så vansinnigt sugen på fastlagsbullar, som det heter här nere. Så nu kör maken och köper var sin till oss! Så kan det gå!
  Vilken dramatik du fick vara med om på vårdcentralen idag! Tänk att bara falla omkull, medvetslös…
  Skönt att du har fått stygnen tagna och klarat av bankmötet, trots det strilande regnet!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Ja, det var riktigt otäckt att se honom. Man undrar ju vad som hände egentligen, om han fick en stroke eller vad det var?
   Ha en skön kväll du också Monica!
   Kram

 4. Även vi premiäråt semlor i dag, till kaffet dock. Varm mjölk är inte min melodi. Vi har varit i stan och uträttat en massa ärenden och det känns bra. Meningen var att sonen skulle varit med och tvättat bilen men i det här vädret var det ingen ide. Lunchen avåts på Fornsalens café eftersom vi hade ärende där också.
  Kram

  1. Jag äter dem nästan bara med varm mjölk som lunch eller kvällsmat. Sällan till kaffet.
   Ja, vad ska man göra med bilen……
   Kram

 5. Både snygg grädde och vacker tallrik, tycker jag!
  Och det var ändå väl att den stackars mannen ramlade just där och kunde få den hjälp som fanns att få, oavsett hur det gick. Men rätt omskakande för er andra förstås. När min ena dotter hade halsfluss hade hennes syster (lyckligtvis) följt med henne till vc, och på trottoaren utanför svimmade hon. Det var blindtarmen också, så kan det gå.

  1. Ja, du har rätt, för han fick ju vård omgående. Visst blev man lite darrig faktiskt!
   Det var en riktigt god semla och nu har jag ju en tills i morgon också.

 6. Det var verkligen dramatik på vårdcentralen i dag. Hoppas att det gick bra för mannen. Skönt att stygnen är borta nu. Det blev verkligen en delikat lunch för dig i dag.

  Kram och god kväll!

 7. Förstår att det var dramatiskt. Det händer ju lite då och då att folk svimmar och det är tungt att få upp dem. Det är ju sällan man är så många som de verkar ha varit. 3, på sin höjd 4, kan man kanske få ihop. Väldigt många väger över 100 kilo numera.

  Hetvägg, semla med mjölk, har jag inte ätit ännu. Bara semla till kaffet. Men hetvägg är gott så det får det bli i fastlagstiderna.

  Min resa ner var verkligen jobbig i starten. Regn och tjockdisigt långa sträckor. Men när det blev ljust gick det lättare. Åkte redan halv fem.

  Sov gott!
  Kram

  1. Ja de där små späda sköterskorna hade det inte lätt att baxa upp den stora mannen.
   Här är det samma eländiga väder i dag också och det är nätt och jämt ljust.
   Jag läste ditt inlägg (Förklaring och förtydligande), så nu har jag lite bättre koll på varför du befinner dig i Växjö. Jag blev lite brydd där ett tag.
   Kram

 8. Mannen var ändå på rätt plats för att få snar hjälp … hoppas det gick bra!
  Hetvägg … mums! Vi gör som du – nästan alltid semla med varm mjölk och nästan aldrig till kaffet.
  Ha en fin dag!
  Kram

 9. Jag har läst att det kallas för hetvägg när man äter semlan med varm mjölk, men aldrig provat det. Är det vanligt att göra så på Gotland och är det gott? Kram

  1. Jag vet inte om det är vanligare här än någon annanstans, men gott är det. Fast man får snabba sig på att äta innan bullen blir för uppblött, men det är en perfekt lunch eller kvällsmat.
   Kram

 10. Otäckt med mannen som föll ihop. Hoppas att allt gick bra och att han mår fint nu.
  Din semla ser mycket god ut och jag förstår att den var det också.
  Trevlig dag önskar jag dig.
  Kram.

 11. Vilken dramatik, men det bästa stället om man nu ska dråsa ihop, måste väl ändå var på en vårdcentral. Skönt att det gick bra.
  Varför visar du bilder på semlor, inte bara en, utan flera? Du gör ju mig så sugen!! Fast jag älskar att titta på dem, men vill också ha en eller flera,hi,hi!
  Ha det bra!

Kommentarsfältet är stängt.