Voff, voff….

Jag sov väldigt gott i natt och vaknade strax före mobilen larmade, kanske tack vare att jag gick till sängs lite ovanligt tidigt igår kväll. Jag satt och såg en film på Netflix, The Princess Swich, en ganska larvig romantisk bagatell  och när den var slut var det för sent att börja om på något annat.

Nu är han här igen och det  går faktiskt bättre i dag. Jag körde till Sicklings i morse och sedan tog vi en promenad hit till Odvalds.

Det är klart att jag skulle kunna vara kvar på Sicklings, men tänkte att han väl skulle kunna vänja sig vid att vara här hos mig. Att han skäller när grannen stänger sin ytterdörr är helt förståeligt, han måste ju vakta, men alla andra småljud måste han lära sig att acceptera.

I dag har jag varit lite tuffare och sagt till Fridolf att vara tyst, i stället för att låta honom hoppa upp i mitt knä och ömka honom. Det kanske bara får honom att tro att det verkligen är farligt.

Nu har jag ätit lunch och lite senare i eftermiddag ska vi promenera tillbaka till Sicklings. Det är ganska behagligt ute; visserligen mulet och grått, men  runt +5º och nästan ingen blåst.

Ha en fin fortsättning på onsdagen!

15 reaktioner till “Voff, voff….

  1. Det låter väl klokt att han vänjer sig vid att vara hos dig. Efter ett tag blir inte ljuden lika obekanta längre misstänker jag.Kram

  2. Mysig liten Fridolf som du har hos dig. Bra att han kan så småningom vänja sig vid de nya ljuden. Tror att du lär honom på ett bra sätt.Skönt med en god natts sömn.Vädret hos dig verkar vara som hos mig. Lite, 4-5 plusgrader men uppehåll.Kram!

  3. Det tror jag var rätt sätt att lugna lille Fridolf, vänligt men bestämt! Så skönt för hans husse och matte, att du kan ta hand om honom!Kram, Monica

  4. Det är bra att ha tillgång till extrahjälp när man inte själv kan gå på hundpromenader. Att ha hund är nästan som att ha småbarn, för de behöver ständig passning. Kram

  5. Det är inte lättVarnings skall verkar de inte kunna hålla tillbakaVår Maja skällde till i morse, då hörde jag en hund skälla här på baksidan Det går en cykel och gångväg där

Kommentarer är stängda.