Tip, tap, tip, tap……

Igår började vi plocka in julsaker. Jag ska kanske inte säga vi, för jag stod i kassan och tog hand om kunderna och det var Barbro som tog fram tomtar och annat och prismärkte. Behöver du en tomte eller något annat julpynt, så finns det gott om det på Kupan nu och mera kommer fram under den här veckan.

Nu kryper de fram ur vrårna

För övrigt var det en trivsam eftermiddag med lagom mycket att göra. Fast jag kände mig ganska förkyld och det var ett fasligt snuvande hela eftermiddagen. Jag vet inte om det var något som jag var allergisk emot, för när jag kom hem gick det över. Vi hade fått en del kläder som stank sköljmedel, det kan vara det. Lukten av sköljmedel  är det värsta jag vet och jag undvek att vara i det rummet, men det hjälpte nog inte.

I dag tog jag mig en promenad på förmiddagen, för det är ännu milt och gott väder, även om det är disigt och grått. På morgonen var det faktiskt så svår dimma att några flyg mellan Visby och fastlandet blev försenade, men sedan klarnade det upp lite och när jag var ute  bröt faktiskt solen igenom molnen då och då. Jag gick Donnersgatan ner för att kolla om det fanns några öringar i Robbjensån, men det syntes inte till en enda.

Inte en firre i branddammen i dag heller
Hos Bojan blommar ännu massor av krysantemum

Sen stannade jag till och inspekterade ån när jag kom till Norra Kustvägen också, men det fanns inga fiskar där heller. Så då fortsatte jag hem via Snickargatan och Djurgårdslundsvägen och så genom skogen fram till Vallekvior och jag måste säga att jag tycker att det är ovanligt vackra höstfärger i år; det är allt från flammande rött till gult och brunt i alla upptänkliga nyanser. 

Nu har jag ätit lunch och i dag plockade jag fram en bit kålpudding ur frysen. Jag tänker inte göra något speciellt i eftermiddag, utan jag sätter mig nog och läser ett tag och firar piglördag.

Trevlig onsdag!

16 reaktioner till “Tip, tap, tip, tap……

  1. Det låter ju onekligen som du var allergisk mot sköljmedel. Jag har också svårt för starka dofter, antingen det är sköljmedel eller parfym.Här är fint väder idag också och jag har också tagit en promenad tillsammans med en väninna jag träffade på min promenad.Nu ska vi strax köra till Sturup och möta vår yngsta dotter Paula, som kommer ner tillsammans med sin son Enzo, som ska fotas för Brio leksakskatalog. En liten fotomodell…Må så gott, kram, Monica

  2. Tänk att det blommar fortfarande hos dig. Här är det slut på det mesta nu men i växthuset ser jag att det sticker fram några gröna blad. Jack och jag har varit ut och gått en rejäl skogspromenad trots det grå vädret och duggregnet och det är redan nästa skymning. Roligt med julgrejor

  3. Håller med om att höstfärgerna är väldigt fina i år och de håller sig länge eftersom det är så varmt. I dag har det inte blivit någon promenad för vi har varit i stan och fått en hel del ärenden uträttade + att vi var hos min väninna som fyllt år och blev bjudna på te och scones. Nu funderar vi på om vi orkar åka ner på biblioteket i kväll och lyssna på \”nattens och dagens magiska fåglar\”. Ha en skön piglördag.

  4. Dofter ja – fattar inte varför man ska ha sköljmedel ner man tvättar! Slutade för massor med år sedan och det går hur bra som helst. Särskilt när man kan hänga ut tvätten.Här i norr har vi haft en fantastisk höst med sprakande färger på lövträd och buskar. Härligt för oss fotoglada. Ser att det fortfarande är färgsprakande hos dig.

  5. Njaä, inte julsaker än på ett tag!Måste fråga, Vallekvior, vad betyder det? Valle, är det ett namn? Kvior, är det en äng?Så vackra färger hösten har!Kram Inger

  6. Jag tycker ju att det är i tidigaste laget med julsaker, men alla andra butiker är fulla av det, så då måste ju vi också hänga med.

  7. Om man nu absolut vill ha sköljmedel för att få tvätten mjuk, så borde man använda oparfymerat. Det är ett oskick med alla starka dofter.Kram

  8. På gotländska är en kvia en liten väg. Vallekvior är en liten väg som går från Donnersgatan och fram till några gårdar som heter Valle. Och grusvägen från den stora vägen och ner till stranden kallas för Strandkvior.Kram

Kommentarer är stängda.