Fem en fredag v. 28: Hemmastadd

I dag får jag besök av min syster Kerstin och hennes man och medan jag väntar på att färjan ska ta dem till Visby tänkte jag ta mig an Elisamatildas fredagsfrågor. Det är lite svalt i dag och väldigt blåsigt, så det lockar inte direkt att sitta ute, så ett pass vid dator får det bli nu på eftermiddagen.

1. Vad är hemma för dig, förutom där du faktiskt bor? Hemma för mig förutom Odvalds där jag bor nu, måste ju bli gården Stenstugu i Fröjel där jag bott i 50 år.

2. Vad kan en gäst alltid lita på att du har hemma? Kaffe finns alltid hemma, men det kan var sämre med kaffebrödet, fast något brukar jag kunna åstadkomma i alla fall, om inte annat så ett chokladflarn, som alltid finna i kylskåpet.

3. Vad är ett kännetecken för ditt hem? Även om det låter skrytigt skulle jag vilja säga att jag har ordning och reda.

4. Vad är något som fått följa med från tidigare boenden? Praktiskt taget allt jag har här i lägenheten på Odvalds har kommit från Stenstugu. Det enda nyförvärvet är en säng.

5. Hur hamnade du där du bor? Vi ville överlåta gården till äldste sonen och under den processen var jag och tittade på flera olika lägenheter i Klintehamn, men fastnade för den här och det har jag inte ångrat.

Ha en fin fredagskväll!

26 reaktioner till “Fem en fredag v. 28: Hemmastadd

 1. Ordning och reda i ett hem vill jag också ha och jag tycker det är en god egenskap. Härligt att du trivs så bra som du gör för det betyder mycket. Sedan måste det kännas väldigt fint att gården stannar inom familjen och att Eva med familj bor där nu.
  Trevligt med besök av din syster och svåger. Det vore ju inte fel om vädret blev lite bättre så att ni kan njuta av sommarvärme. Här är vindarna minst sagt vassa…

  Kram

  1. Visst är det väldigt roligt att gården finns kvar i släktens ägo ett tag till.
   Vi får hoppas att det kan bli några fina dagar medan Kerstin o Hassine är här. Kram

 2. Så skönt att ni hittade en lägenhet där du trivs så bra, trots den långa tiden på Stenstugu! Och så skönt att ni flyttade tillsammans, så att du slapp flytta när du blev ensam.
  Ha det så trevligt med din syster och svåger, kram, Monica

 3. kaffe och te har jag alltid hemma. chokladflarn o. dyl. brukar jag dessvärre inte ha. för tillfället har jag kanelbullar som jag bakade för att barnbarnen skulle komma. härligt att lämna över till sonen

 4. Så skönt att du hittat en lägenhet där du trivs och det ser otroligt vackert ut i trädgården och med huset! Ordning och reda är väldigt bra och jag försöker hålla det så men det blir lätt lite stökigt efter ett tag.

  1. Visst kan det bli lite stökigt även om man försöker hålla efter. Det går inte så fort numera….

 5. Så skönt att du känner att du valde rätt boende efter att du flyttat från gården. Jag är tyvärr en slarva som alltid hittar roligare sysslor än att städa och plocka, suck. Trevlig helg

  1. Jag är mycket belåten med min lilla tvåa, precis lagom mycket att röra mig på och med en mysig uteplats både på fram och baksidan. Trevlig helg själv!

 6. Jag håller med de andra, det är så viktigt, tycker jag, att hitta ett boende man trivs i. Det tog ett bra tag innan vi valde boendet vi har nu, vi gick på många visningar men det var bara en vi var med och bjöd på innan vi valde den vi har nu. Tur hade vi också eftersom vi var ensamma att bjuda på den.

  1. Här blev det budgivning, men inte värre än att vi kunde hänga med och det var ju tur. Ha en fin helg!

 7. Kaffebröd är vi ganska dåliga på att ha hemma, men när vi har det så har vi MASSOR, fast det tar slut snabbt, är ju så förbaskat gott. 😉
  Trivas där man bor är ju viktigt, utan trivsel så faller ju allt.

  Ha en fin lördag nu Ingrid.

  1. Jag bakar inte så mycket längre, för man måste ju äta upp det och helt nyttigt är det ju inte att äta obegränsade mängder av bullar o kakor.
   Ha det så bra själv Micke!

Kommentarer är stängda.