Det var kallt i natt

Jag vaknade någon gång på morgonsidan och frös, så jag gick upp och stängde vädringsluckan i sovrumsfönstret och hämtade en pläd att dra över mig. I morse fick jag se att det bara varit 5,6º som lägst utanför mitt köksfönster, så det var inte att undra på att jag behövde lägga över mig mer än det påslakan plus ett tunt sängöverkast, som jag normalt använder nu under sommaren.

I dag är det växlande väder och just nu vid halvtolvtiden ganska mulet och runt 17º. Efter den där varma perioden i slutet av juni/början av juli har vi verkligen gått in i ett mera normalt sommarväder.

Jag har varit på kyrkogården i Fröjel på förmiddagen för att kolla läget och jag är inte helt nöjd med tillståndet där. Jag har självvattnande lådor och när man lyfter på dem för att kolla vattenståndet, så är det fullt av äckliga sniglar på sidorna av dem. Jag behöver nog ta ett snack med klockaren och se vad vi kan göra åt det.

Annars är det så fint på kyrkogården och vill man se på rosor behöver man inte alls åka till Visby, de finns i Fröjel också.

Nu är det snart dags för lunch och i eftermiddag ska jag till Sicklingsparken och se om det finns några ”kubbare” där (om det inte blir regn förstås) Vi startar inte förrän klockan två, så jag hinner lyssna en stund på dagens sommarpratare, Josef Fahres, innan det är dags att gå.

Glad måndag!

16 reaktioner till “Det var kallt i natt

 1. Det är lite tidigt med så låga temperaturer. Det var 7 grader vid 4 tiden när jag fick gå ut mrd den lille som hade ont i magen. Så vackra rosor du har fotat.
  Kramar från oss

 2. Det var verkligen en kylig natt och ovanligt för juli minst sagt.
  Hoppas att du får rätsida med problemet med sniglarna.

  Kram och glad måndag!

 3. Oj, det var kallt! Jag sov ute och var förberedd på låga temperaturer, satte en pläd över täcket. Vaknade klockan tre, och det var för varmt runt kroppen. Utetemperaturen var då kring tio. Nu är det osäkert väderläge här, det blir nu flera innenätter på rad. Tyvärr, jag sover så mycket bättre ute!

  1. Sover ute gör jag inte, men i natt kändes det nästan så. Här ser det ut att bli några varma dagar igen. Kram

 4. Det var verkligen en kall natt! Så kallt har vi inte haft här, det är drygt 18 grader nu kl 22.40.
  Vilka fantastiskt fina rosor du fotade i Fröjel! Gotland är verkligen rosornas ö!
  Men fy för sniglarna, dom gillas inte!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag grubblar på vad jag ska göra med de där äckliga djuren. Jag får nog ta och googla lite….
   Kram

 5. Många vackra rosor hos dig!
  Så kalla nätter har jag inte haft här – som lägst +11.
  Hoppas du får en bra tisdag!
  Kram

 6. Oj då! Det var kyligt! I och för sig skönt för dem som haft det olidligt hett inomhus att åter få svalare där. Vi har inte haft kallare än +11, men det har hjälpt till då det handlat om att få ner temperaturerna inomhus.
  Kram!

 7. 5,6 grader… inte så varmt den natten. Min kompis är vid Fårösund, jag ska reta han lite 😂

Kommentarer är stängda.