Fem en fredag v3 – Google II

Här kommer Elisamatildas fredagsfrågor som hon hämtat från Google:

1. Vem ringde dig sist?
Eva ringde mig igår kväll.

2. Vad händer i din stad i helgen?
Inte något speciellt vad jag vet.

3. När höjs ditt blodtryck?
När folk använder mobilens högtalarfunktion i det offentliga rummet. Det är ett oskick, som borde vara i lag förbjudet, för det är otroligt irriterande att tvingas höra andras samtal och inte viskar de heller utan tvärtom, det är högsta volym från början till slut.

4. Hur många länder har du varit i?
Turistländer i Europa och ett besök i Marocko, så det blir väl en 10-12 stycken.

5. Vart är du på väg?
Så fort jag fått på mig kläderna ska jag gå ut på en promenad, för solen skiner i dag.

 

Dagens ordspråk:
Sparande är en väldigt god sak. Särskilt när ens föräldrar gjort det åt en.

Trevlig fredag!

43 reaktioner till “Fem en fredag v3 – Google II

 1. Min dotter ringde också igår.
  Jag håller med dig till 100% om oskicket att prata på offentlig plats som om man satt hemma. Värst inne i affärer där man inte kommer undan.
  Kram

  1. Jag har hört det i väntrummet på vc och Bosse o Carina var enormt upprörda över en man på Siesta som avhandlade en massa affärer med sin bank. De undrade verkligen om bankmannen visste att han hade högtalarfunktionen på?
   Kram

   1. Samma sak hörde vi när vi åkte tåg till Göteborg. Det satt en kvinna och dividerade med sin bank och hon nämnde sina olika konton både vitt och brett.

 2. Jag håller helt med dig om punkt tre. Det är helt enkelt väldigt irriterande att mot sin vilja tvingas att bli delaktiga i andras konversationer. Förvisso bara som åhörare men det räcker.
  Här var det sonen som ringde senast.

  Kram och ha en fin fredag!

 3. Rasmus var den som ringde mig sist igår…precis som alla kvällar. Jag tycker också det är ett ofog att ha högtalarfunktionen på när man är bland andra människor. Så intressant är inte någon människa så att alla vill lyssna på dens samtal. Ha en trevlig helg.

 4. Numera möter man ju ofta människor på sin promenad, som går och pratar ”rakt ut i luften”, men så ser man att de har lurar i öronen; de går och pratar telefon! Och på stranden i somras fick man lyssna till en massa samtal, som man inte ville höra. Usch och fy! Vi är nog många som retar oss på sådant!
  Sol här idag också och det blir en promenad senare.
  Ha en fin fredag, kram, Monica

  1. Att man pratar i mobilen med headset eller hörsnäckor är helt ok, men det där att sätta på högtalarfunktionen och låta omvärlden höra det kompletta samtalet är hemskt.
   Har just kommit hem efter en skön, men blåsig promenad.
   Kram

 5. Heldige dere som har sol. Her regner det hele tiden. MEN jeg har jo hund, så vi må ut uansett vær. Fin fredag til deg.

 6. Skönt att solen lyser på dig idag, då vet jag att den finns nånstans 😉 Hoppas resten av helgen blir fin också ❤

 7. Det är väldigt sällsynt att någon ringer till mig, det blir den där chatten…
  Oskick med mobiler kan irritera men jag försöker tänka bort.
  Trevlig fredagskväll, kram!

 8. Jag gillar inte högtalarfunktionen alls, ljudet låter helt fel, det kommer som ur en burk, o det är mycket störningar från omgivningen. Om någon som ringer mig har högtalaren på så ber jag dem direkt ta mobilen i handen istället.
  Så trevligt med solsken på promenaden, då vet jag var solen höll hus, här var den inte. Trevlig helg

 9. Jag kan bara hålla med om att det är väldigt irriterande med mobilpratande med högtalartelefon, mobilpratande överlag kan vara irriterande om de pratar högt.

 10. Jag kan bara hålla med om att det är väldigt irriterande med mobilpratande med högtalartelefon, mobilpratande överlag kan vara irriterande om de pratar högt.

 11. Jag trodde jag hade kommenterat – men det var kanske på FB. Håller med dig om att man irriterar sig på folk som pratar högt, både med varandra och i mobiltelefon. I synnerhet om de talar ett språk man inte förstår. Det verkar värre på tunnelbanan än på bussarna i Stockholm i alla fall. Bor man på landet, som vi, åker vi ju aldrig kollektivt.
  Kram från Ingrid

  1. Jag åker kollektivt när jag kan, för kommunikationerna mellan Klintehamn och Visby är väldigt bra. Det gör mig inte så mycket om folk pratar i mobilen, men jag avskyr när de använder högtalarfuktionen, för då pratar de alltid så högt.
   Kram

Kommentarer är stängda.