Så man bär sig åt! / Dagens fråga

Torsdag förmiddag och det är ganska mulet och klart.se skrockar om regn. Visserligen bara 0,7 mm och det skulle givetvis vara väldigt välkommet, men inte i dag, för det är ju i dag som SPF Klinteorten ska gå på en guidad vandring i Botaniska trädgården. Det är bara att hoppas att det klarnar upp under dagen. Jag tar en buss in till Visby, för jag har inte lust att köra ner i stan och leta parkeringsplats och ska jag parkera utanför murarna kan jag lika gärna gå från busstationen.

Jag hade gott om tid på förmiddagen, så jag bestämde mig för att köra en maskin tvätt. Jag laddade tvättmaskinen och knäppte på den. Någonting skramlade till och det fortsatte skramla? Jag letade fram manualen och såg efter hur jag skulle stoppa maskinen och när jag lyckats med det, vattnet var utpumpat och luckan till slut gick att öppna, tog jag fram en balja och började tomma maskinen plagg för plagg.

Jag kan rapportera att jag har väldigt rena nycklar nu! Jag har tvättat både det ena och det andra, men det här är första gången jag tvättar nycklar. Så man bär sig åt! Man ska ju undersöka alla fickor före tvätten, men i dag gick det för fort. Nu är maskinen i alla fall igång igen och jag lär hinna tvätta färdigt innan jag ska iväg.

Dagligt skrivförslag
Har du några samlingar?

Svaret på den frågan är jag lite tveksam till, för med en samling tänker jag att man samlar på något specifikt typ antikviteter, konst eller frimärken. Saker som kan vara intressanta för andra och som eventuellt kan omsättas i pengar.

Några sådana samlingar har inte jag, men det är ändå något som det har blivit väldigt mycket av genom åren och det är foton. Och inte nog med att mindre album ligger och tar plats i två lådor, jag har en massa stora album också. Nu är dessutom mycket av de äldre fotona inskannade och finns på datorns hårdisk, på usb-minnen och molnlagrat. Samlingar som inte har någon större betydelse får någon annan än mig själv och kanske en del för mina barn också. Och fler blir fotona för varje dag…..

Trevlig torsdag!

16 reaktioner till “Så man bär sig åt! / Dagens fråga

 1. Hoppas att vädret håller sig utan regn, så att du får en fin upplevelse i Botaniska trädgården! Klokt av dig att t bussen och slippa dyr parkering!
  Visst har man råkat få med ”fel” saker i tvätten ibland! men så länge det inte förstörs eller förstör tvätten, så spelar det ju inte så stor roll!
  Samla, ja jag samlar inte på något särskilt, men jag har 60 fotoalbum. Och 8 fotoböcker…
  Lite tveksam sol här idag, vi får se hur det blir.
  Hoppas du får en fin dag, kram, Monica

 2. Hoppas att vädret makter är på er sida så att ni får en in dag i Botaniska trädgården.
  Även här hemma har ett och annat hamnat i tvättmaskinen av misstag men oftast har det gått bra!

  Kram och god torsdag!

  1. Det blev en helt perfekt dag!
   Det är lätt hänt att något som inte ska tvättas slinker med. Pappersnäsdukar är ingen höjdare när de hamnar där. Kram

 3. Ja, det här med foton… har också album, och jag borde titta genom dem och dela upp lite med ex-maken. Inte alls sorgligt, men jag vet inte varför det inte blir av. Några har jag tagit, men han har massor av album kvar 🙂
  Och så har också jag massor av foton i mappar på datorn, på usb-minnen – och som du säger, fler blir det dag för dag.
  Kram!

  1. Nu fotograferar man ju jämt. Tänk förr när man köpte en rulle, i bästa fall två, när man skulle ut och resa och de skulle kanske räcka i 14 dagar. Kram

 4. Sån tur att du hörde nycklarna! Och jag håller med dig om att näsdukar är snäppet värre…

 5. Rena lakan känns mer bekant. Jag tror det är nyttigt att nycklar också får en rejäl rundtur i maskinen någon gång då och då.
  Här regnade det lite i morse och var molnigt rätt länge. Så ni hade tur som fick en fin solig dag på Botan. En riktigt vacker stadsoas. Jag gissade på att det blev en hel del foton tagna.
  Kram, Bosse

  1. Eva hade räknat in 5 stänk på vindrutan när hon körde till jobbet i morse.
   Visst tog jag en massa kort i Botan och det blev en väldigt fin eftermiddag.
   Kram

 6. Hoppsan, tur det var nycklar och inget ömtåligt,
  jag brukar tvätta hushållspapper och näsdukar då blir kläderna fulla med små små tussar.
  Såg att du fick en fin dag och att regnet uteblev.
  Foton finns det gott om här också.
  Ha en fin kväll/
  Marianne

 7. Lätt hänt att tvätta sånt som ligger i fickorna. Det är ju en fördel med det pengalösa samhället, att det inte blir tvättat en massa sedlar. I alla fall inte i tvättmaskinen 🙂 Trevligt med ett besök i Botaniska. Dit rymde jag en gång när jag var på Almedalen, behövde andas lite 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s