Dag 2 på skolbänken

Det har varit nästa -10º i natt och vid åtta-tiden är det ännu -4º. Nu börjar det mulna till men det har varit en vacker morgon. Jag gick upp lite extra tidigt i dag för att jag skulle vara redo när dagens SPF-kurs i ”Tryggare ekonomi på äldre dar” startade. Visserligen används inga kameror, så ingen kan se om jag sitter i nattlinne, men det känns ändå bättre att vara klädd.

Igår var det föreläsare från; Finansinspektionen (projektledare), Swedbank, Pensionsmyndigheten, Skattemyndigheten, Kronofogdemyndigheten och Konsumentverket, som informerade om sådant som kan vara bra för oss 65+are att känna till. Nu får vi se vad de hittar på i dag.

Fyra timmar senare:

I dag inledde projektledaren från Finansinspektionen och sedan fortsatte förmiddagen med föreläsare från SEB, Konsumentverkets Försäkringsbyrå, Konsumentverkets Bank- och finansbyrå och Finansinspektionen

Det har varit intressanta och lärorika föreläsningar, som väckt många tankar, speciellt dagens ämnen om vardagsjuridik, försäkringsfrågor och bankfrågor. Gårdagens resonemang kring hanteringen av pengar, skatter, konsumentfrågor och vad som händer när man hamnar hos kronofogden kändes välbekant, för jag ser ofta på Lyxfällan och mycket av det de pratade om har man tagit upp i det programmet.

Kursen är slut, lunchen är uppäten, ute ser det lite grått och blåsigt ut, men det är två plusgrader i alla fall. Man kanske skulle våga sig ut en stund.

Nej, jag ångrade mig, för nu snöar det!

Trevlig fortsättning på dagen!

14 reaktioner till “Dag 2 på skolbänken

 1. Det verkar ha varit en bra och matnyttig kurs känns det som.
  Här började dagen regnigt men vädret tog sig så det blev inte så illa som befarat. Nu skiner solen nästan så vi får väl se…
  Önskar en fortsatt fin onsdag!

  Kram

  1. Och här blev det snö. Jag har just kommit hem efter en tur med bilen. Sonhustrun fyller år så jag vill åka till henne med en blomma, men hon var inte hemma.
   Kram

 2. Jag håller mig också inne för jag är så ljuskänslig och det är massor med nysnö och solen är så skarp. Får väl vänta till solen går ner men då är det ju så kallt. Det är minusgrader och rejält kallt på nätterna. Inga vårfåglar och inga tecken på vår.

 3. Det var mycket den kursen tog upp! Jag borde också sätta mig in lite i sådana saker, men jag tycker att det är såååå tråkigt…
  Här har det varit en grå dag, några plusgrader och jag har inte varit utanför dörren! Hoppas på bättre väder imorgon!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Här har det snöat/regnat hela eftermiddagen. Jag har varit ute med Golfen och det var inte speciellt trevligt. Kram

 4. Andra dagen var också ambitiös! Nu tror jag nog att du hade koll innan också, men det finns väl alltid någon detalj man inte kollat in förut. Och jag håller helt med dig om tekniken i det inlägget, inte kunde man tro att det skulle förändra så mycket när man satte sig vid första datakursen i mogen ålder.

  1. Jag var 44-45 år när jag gjorde datordebut och inte kunde man ana att det skulle bli ”på detta viset”.🤗

 5. Kan vara lärorikt med sådana kurser och bra att man kan sitta hemma och deltaga.
  Vi har fått en hel del snö och i morse hade vi minus 8 grader, men det ska bli varmare frampå dagen.
  Ha en bra dag.
  Kram!

  1. Våren låter verkligen vänta på sig. Här fick vi också snö igår, men det töade bort efterhand.
   Kram

 6. Aldrig fel att vara påklädd vid ett sådant möte oavsett bild eller inte, blir ju nästan konstigt annars kan jag känna.
  Sådana kurser är ju inte fel, tiderna förrändras.

  Ha nu en fin dag inomhus så du slipper snön om den finns kvar.

  1. Tack Micke, visst har vi lite snö kvar, men det mesta har dock töat bort, som tur är. Ha en fin dag du också!

Kommentarer är stängda.