På skolbänken

Jag sitter på skolbänken i dag och just nu har vi rast. Det är SPF som ordnat en kurs via Zoom i två dagar och den ska handla om Tryggare ekonomi på äldre dar

Morgonpasset har varit väldigt basic och innehöll väl inga nyheter direkt, men det var trevliga föreläsare i alla fall.

Nu är rasten slut och nu kommer en ny föreläsare som heter Markus från Pensionsmyndigheten, jag uppfattade inte hans efternamn. Hans kamera fungerar inte, så vi får nöja oss med hans röst och bilderna i presentationen.

Kursen håller på hela förmiddagen och fortsätter i morgon klockan 8.30. Fast i dag skulle den eventuellt sluta tidigare än beräknat.

16 reaktioner till “På skolbänken

 1. Att du är med på detta, beundrar jag verkligen! Jag har alltid varit SÅ ointresserad av pengar, har sällan ens vetat vad jag hade i lön. Men jag ”för bok” över våra utgifter i tabellform varje år och det är lite intressant att se hur mycket man gör av med och jämföra med föregående år.
  Och jag betalar räkningar på nätet…
  Men jag har en make som har mara koll på ekonomin, som tur är!
  Lycka till på den fortsatta kursen!
  Kram, Monica

  1. Jag tycker ju att det här är ganska intressant och alltid kan man väl lära sig något. Nu har det just varit paus efter ett pass med föreläsare från Skatteverket och just nu startar Kronofogden sin information.
   Tack Monica och ha en fin tisdag!
   Kram

 2. Det var ett rejält lektionspass minst sagt så jag hoppas att det blir givande timmar.

  Kram och god tisdag!

  1. Just nu har jag lyssnat färdigt på en representant från Kronofogden och nu startar Konsumentverket.
   Kram

 3. Det där med pensionen är knepigt. Jag tillhör ju dem som inte får något tillägg men haft låg inkomst under väldigt många år. Det gör att jag inte kan sluta jobba än på många år trots att jag åldersmässigt är pensionär sedan länge. Jag har i alla fall lyckats jobba till mig några tusenlappar på pensionen. Hade jag slutat jobba när jag gick i pension hade jag fått nöja mig med att få ut 10054 kronor resten av livet. Det lever man inte gott på precis.

  Lycka till med studierna!
  Kram

  1. Jag har inte heller tjänat in så mycket till pensionen. Alla år som lantbrukarhustru gav ju inga pensionspoäng…
   Kram

 4. Vad du är duktig som hela tiden är intresserad av att lära! Själv slappar jag på en solig ö idag har vi upp mot 29 grader! Längtar inte hem till snöslasket o kylan!

 5. Det var ambitiöst! Jag har gett upp, det får bli som det blir…Det är väl lite oengagerat av mig. Suck.

  1. Visst kan man bli lite trött ibland, så jag förstår dig. Men just när det gäller det här ämnet har jag lärt mig jättemycket från Lyxfällan. Mycket av det dagens föreläsare pratade om tar de upp, speciellt då när det gäller skatteverket och kronofogden.

 6. Intressant läsning och det är viktigt att ha koll på ekonomin. Har jobbat sedan jag var 16 år och slutade vid 64. Har hyfsad pension och bostadstillägg så jag klarar mej.
  Kramar från oss

Kommentarer är stängda.