Glad måndag & En önskan jag hade

Igår blev det uppehållsväder fram på dagen, så jag gick ut på en promenad efter lunchen, trots att det var mulet och väldigt blött. Någon längre sträcka blev det inte, men en liten vända i Vallekvior och kvarteren här vid Odvalds, så att jag fick röra på mig en stund. Jag hade egentligen tänkt gå ner till Konsum, för jag var så hemskt godissugen, men det började stänka och jag hade inget paraply med mig, så jag ville inte gå så långt.

Den här måndagsmorgonen är det inga problem att hålla sig för skratt när man tittar ut, för i natt har vi fått en omgång snö igen. Det måste bli starur nr 5, för gårdagens snö försvann kvickt, så det här måste räknas som en ny omgång. Nu är det två stycken kvar tills man kan vara säker på att det är vår.

Bloggvännen Carita tycker att vi ska muntra upp oss med en glad bild på måndagarna och för alla som tycker att det är kul med snö, måste det här ju vara riktigt glädjande. Vi har en minusgrad och snön yr både från taken och från den blygrå himlen. Vaim kund nå ane, att en sleik mane, dei skudde blei av mass?

Dagligt skrivförslag
Vad är en hemlig färdighet eller förmåga du har eller önskar att du hade?

När jag var barn var min stora önskan att kunna spela piano, men det blev bara en dröm som aldrig gick i uppfyllelse.

Hos kusin Göran fanns det ett piano och som barn satt jag där hos dem och klinkade och tog ut melodier, ibland på gehör och ibland efter noterna i någon sångbok. Givetvis ville jag ha ett eget piano, men mamma och pappa var svårflirtade.

På den tiden fanns det inget google, där man kunde hitta information om vad ett piano kostade, men jag visste på råd och letade bland tidningsreklamen och där hittade jag adresser till firmor som sålde instrument och sedan skickade jag efter broschyrer både en och två gånger. Det gick så långt att en firma tröttnade på mig och ringde hem till mina föräldrar och undrade om vi inte skulle köpa något piano snart. Jag kanske har sagt det förut, men jag var ett försigkommet och envist barn och jag gav mig inte i första taget, men jag fick ge upp till slut. Det blev inget piano och det var kanske lika bra. Jag fick ha drömmen kvar!

Glad måndag!

25 reaktioner till “Glad måndag & En önskan jag hade

 1. Vi fick ju en onödig dm snö i lördags och med kalla nätter, -9 i morse, så ligger det mesta kvar.
  Jag ville också spela piano. Ett tag hade mamma en flygel hemma, jag tror det var ett arv från någon.
  Jag gick en dragspelskurs nar jag var ca 13år, men det blev inget mer för hästarna på Solvalla drog mer än spelandet.
  Vi köpte faktiskt ett piano i Arkhyttan för Cissis skull, hon fick det senare när hon flyttade till Gustafs. Men sen har det försvunnit på vägen.
  Kram/Kicki

  1. Jag gick en gitarrkurs tillsammans med min mamma, men jag vet inte om vi lärde oss så mycket. Precis som för din del, fanns det annat som drog mera. Kram

 2. Borde kanske skriva nån gång om mina musikaliska irrvägar… Å andra sidan blir det kanske för egoistiskt. Har levt med piano sen 1979, började spela orgel för 50 år sen, tror jag… Nån ackompanjatör blev jag aldrig, och har inte övat på länge, länge… Det snöar….

  1. Då kan du spela i alla fall och det måste vara roligt att ha fått göra det på allvar, även om du inte blev någon ackompanjatör. Det snöar här också nu…

 3. Har spelat dragspel i barndomen men det blev inte länge. Tittar jag ut ser jag blå himmel och sol men det är minus 6 och blåser.
  Kramar från oss

  1. Dragspel har jag aldrig haft en tanke på, men det måste ha varit roligt. Grattis till sol och blå himmel i alla fall även om det är onödigt kallt. Kramar till er!

 4. Här snöar det just nu och solen skiner samtidigt. Rena aprilvädret skulle jag vilja säga!
  Som liten ville jag så gärna spela piano men min mamma som tvingats till att spela mot sin vilja gick inte med på det. Lite missriktad välvilja skulle jag villa säga 😉 Våra barn som har ärvt Husses musikalitet har däremot spelat olika instrument och det med bravur. Själv är jag extremt omusikalisk så det var kanske lika bra att det blev som det blev…

  Kram och glad måndag!

  1. Det där med musikalitet varierar. Jag tror att jag har ärvt några sådana gener från pappa. Han och hans bröder var väldigt musikaliska och sjöng i olika körer.
   Stackars Eva, som är gift med en musiker, har dock inte ärvt någon musikgen från sin morfar. Hon kan inte ta en ton och i skolan fick hon var med och sjunga om hon lovade att sjunga tyst.

 5. Ser ut som här … snön som kom igår ligger kvar och det är isande kall- -7 i morse … nu lite bättre och solen skiner.
  Jag tvingades att ta pianolektioner som barn … och avskydde det …
  Ha en fin måndag!
  Kram

  1. Jag kanske hade kommit att avsky det jag också. Hade jag lyckats tigga till mig ett piano, hade jag ju också blivit tvungen att spela. Det kanske var lika bra att det fick förbli en dröm. Kram

 6. Det verkar ju stämma bra med era 7 starurar på Gotland! Här har vi inga starurar vanligtvis, men idag kom det lite snöflingor i solskenet för en stund sedan, dock ingenting som la sig!
  Vi hade piano när jag var barn ,men det såldes innan jag hann börja…
  Men när våra döttrar var små, hade vi piano och hade en pianolärarinna, som kom hem till oss och undervisade 1 gång/vecka.
  Visst vore det kul om man kunnat spela!
  Solsken här idag, så nu blir det mera räfsning!
  Kram, Monica

  1. Här yr snön omkring, men på marken har det töat bort en liten aning, men det ska visst bli mer och kallt också. Brrr…
   Jag minns min moster Greta. Hon spelade piano och sjöng religiösa visor med sin vackra röst. Jag var sååå avundsjuk på henne.
   Kram

 7. Den här nya snön hade man ju kunnat leva utan. Så onödig!
  idag kan man ju få ett piano gratis bara man står för hämtning och transportkostnad. Sedan finns det bra och interaktiva kurser på nätet. Så än är det inte för sent…
  Ha en bra fortsättning på måndagen!
  Kram

 8. Men så mycket snö! Så onödigt det känns, jag vet att det visst händer att snö kommer betydligt senare, men jag tycker ändå det är tråkigt. Och nu har jag sommardäck…

 9. Jag gick pianolektioner som barn. Gick inte så himla bra.. lika illa med blockflöjten. Kan inte hålla tonen och har inget gehör, så är det med den saken 🙂

 10. Trodde att det vita möglet som kom ner skulle smälta bort fort, men efter att ha hört den lokala väderrapporten så misströstar jag. Det ska tydligen bli -10 grader i natt. Hemskt!
  Alltså räknar jag med att sitta inne en vecka till…..
  KRAM-Susie

 11. Oj snö hos er den här tiden måste väl vara lite ovanligt. Jag har tänkt åka och handla idag och då måste jag försöka få bort över 2 dm med snö från bilen och det är 10 grader kallt fast solen skiner. Så less på vinter snö och kyla

  1. Det är tunna snötäcket är inte något att gräma sig över när man jämför med er förstår jag. Kram

 12. Jag har också velat lära mig spela piano. Gjorde ett försök för drygt tio år sedan, men hade inte det tålamod som krävdes för att fortsätta öva, öva, öva…

  1. Man vet inte vad som hänt om jag fått det där efterlängtade pianot. Jag hade kanske inte blivit någon pianist i alla fall.

Kommentarer är stängda.