Se nu tittar lilla solen in igen…

Ja det är faktiskt sant! Vi har en solig och fin lördag med 9º och på förmiddagen passade jag på att köra upp till kyrkogårdarna och ta bort allt som påminner om vintern. Nu har vi ju snart påsk och då ska jag plantera påskliljor och kanske några penséer också på gravarna. Under förutsättning att vädret så tillåter förstås.

På hemvägen var jag på Konsum och handlade. Jag hade en lång lista på basvaror som jag upptäckte var slut när jag städade köksskåpen, så nu är det påfyllt igen. En vända till Kustgrillen blev det också, för i dag hade de Pad Thai och det är så gott och portionerna är så stora, så jag har mat till två dagar.

Den här helgen börjar sommartiden och enligt rekommendation ska man ska ställa fram klockorna en timme klockan två i natt, så att den blir tre, men jag nekar att göra det då och väntar tills söndagsmorgonen som vanligt. Sommartiden gillar jag, för det är härligt att få en timme längre eftermiddag.

Jag har börjat se den här serien på Netflix och den är verkligen dråplig. Det är två italienska komiker, Salvo Ficarra och Valentino Ficone, som spelar två otursförföljda tv-tekniker. Vid ett besök i en lägenhet råkar de hitta en skjuten man. De blir väldigt rädda och gör allt för att ingen ska kunna misstänka att de är inblandade. Alla deras försiktighetsåtgärder gör att de trasslar till det riktigt för sig och till slut är de förföljda både av polisen och maffian.

Maffiabossen kallas ”Den heliga fadern”, en riktigt ruskig figur, men han har lite dålig pli på sina mannar, för när han försöker kalla ihop dem till ett möte, har de alla möjliga ursäkter för att inte komma. Till slut föreslår någon att de kanske skulle kunna ha mötet via Zoom. Alltså! Jag skrattade en lång stund så att tårarna rann.

Trevlig lördag!

21 reaktioner till “Se nu tittar lilla solen in igen…

 1. Även här har vi fint väder idag, lite soldis och jag har varit ute och planterat några plantor vi köpte igår.
  Kul med en humoristisk deckarserie för en gångs skull!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Här är det så surt så det går inte att göra någonting. Jag vill inte ens trampa på gräsmattorna. Kram

 2. Det blir trevligare när solen skiner. Vi har haft regn och iskalla vindar men nu försöker solen visa sej.
  Kramar från oss

  1. Det kostar en slant att ha Netflix, men 99:-/mån är inte mer än en biobiljett, så det kostar jag på mig.

   1. Vad jag har fattat så är Netflix nåt man kan ha när man är ansluten till Internet, men vi har parabol och är anslutna över den – och får inte in Internet till TVn.
    KRAM-Susie

 3. Här blev det plötsligt rena snöstormen och jag ställde in kvällen planer. Däremot måste jag gå ut en kort bit lite senare. Men annars har jag det bäst hemma.
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram

   1. Tack!
    Jag ska bara gå över gården. F är bortrest och vi flyttar inte kattpojkarna så jag går till dem några gånger och sällskapar med dem och ser till att de får det de behöver.
    Kram

 4. Vad härligt med fint väder!
  Här på Västkusten har der regnat och regnat igen.
  Den maten får det att vattnas i min mun.
  Tid är inte så viktig för mig, så det får bli som det blir med omställningen. Som pensionär kan man sova eller vara vaken när man vill. Fast jag gillar mörka kvällar, det ger ro.
  Fortsatt trevligt veckolut!

 5. I torsdags var det alldeles underbart väder där jag var, vi promenerade utefter havskanten och satt en stund och njöt i solen, en välkommen dag. Fast här har det regnat som ett bättre skyfall stup i ett i dag. Jag satsar väl som vanligt på att ställa om en del klockor redan i kväll.

  1. Det stundar bistra tider med snö och elände nu igen såg jag på tv för en stund sedan. Hoppas att det inte blir så illa…

 6. Även här tog sig vädret efter en regnig morgon.
  Skönt att få fyllt skåpen för vissa basvaror vill man inte vara utan.
  Jag föredrar helt klart sommartid men ställer om klockorna först i morgon.

  Kram och god kväll!

 7. Härligt väder hos dig! Efter ett par regniga dagar här är det liksom genomblött och bottenlöst överallt … och idag ett tunt lager med snö, några minusgrader och isgata! Nåja, det är väl som det brukar så här års … omväxlande väder alltså.
  Jag föredrar normaltid året runt 🙂
  Ha en fin söndag!
  Kram

Kommentarer är stängda.