Min första fröken

Dagligt skrivförslag
Vem var din mest inflytelserika lärare? Varför?

Här sitter hon, min fröken i småskolan, Helena Eklund. Vi gick i B-form vilket innebar att man går två klasser i samma klassrum. Det här är klass 1 och 2 och för min del är det klass 2 och jag sitter näst längt ut till höger i randig klänning och en stor vit rosett i håret. Här sitter vi på trappan till Baptistkapellet, för Klinteskolan var full, så vi fick gå de två första skolåren där. Först i 3:an och 4:an fick vi gå i den riktiga skolan.

Helena Eklund, ser du så snäll och rar hon ser ut? Visst var hon den lärare som betytt mest för mig, även om jag har haft många duktiga och omtyckta lärare efter henne, men det var hon som lade grunden, det var hon som lärde mig läsa, skriva och räkna och hon blev en väldigt betydelsefull person i mitt liv. Jag hade ju aldrig gått på dagis eller lekis, så det var hon som skolade in mig i livet utanför hemmets trygga gränser, för även om jag var ett rätt frimodigt barn, var det ett äventyr att börja skolan.

8 reaktioner till “Min första fröken

 1. Vilket fint minne du har av din första lärare! Jag tror och hoppas att någon minns mig så också.

  Kram och god lördag!

 2. Minns inte min första fröken tyvärr men tyckte det var kul i skolan.
  Fint foto du har och minnen.
  Kramar från oss

  1. Jag är så glad att jag har kvar några skolfoton. Tyvärr har jag inte ett enda från läroverket. Det hade annars varit roligt att se hur vi såg ut då.
   Kramar till er!

 3. Åh, vilken fin bild och du hade inte behövt skriva ut vem som var du, det såg jag direkt! Din ”fröken” ser verkligen mild och snäll ut! Jag minns att jag tyckte att min första fröken var så gammal; det visade sig att hon var 26 år…
  Min viktigaste lärare var vår klassföreståndare i gymnasiet. Han undervisade i matte och fysik och la grunden till mitt naturvetenskapliga intresse. Visst minns man alla sina lärare – viktiga personer i ens liv!
  Ha en fortsatt fin helg, kram, Monica

  1. Man har lite andra perspektiv på det där med ålder i dag än vad man hade då. Ja, lärarna är verkligen viktiga personer i ens liv.
   Kram

 4. Ett fint minne – och så fint du skriver om din första lärare. Min första lärare hette Ebba Svan och var också jättesnäll, men den lärare som betytt mest för mig var min klassföreståndare i flickskolan. Dessutom min matte- och biologilärare.
  Kram

Kommentarer är stängda.