Igår inledde jag…

…vårstädningen, för vädret var grått och trist och någon gång måste man ju dra igång. När solen och värmen kommer vill man ju vara både ute och inne, så då kan det vara bra att en del är klart i alla fall. Jag började med att gå igenom köksskåpen och jag blev klar med överskåpen plus några lådor, men sen tyckte inte ryggen att det var något roligt längre, så då avslutade jag, kokade mig lite eftermiddagskaffe och startade dagens pass framför tv:n. Just nu ser jag en grekisk serie på Netflix. Den heter Maestro och handlar om en musiker som kommer till en liten grekisk ö för att arrangera en musikfestival. Den är rätt trevlig faktiskt.

Onsdagsvädret är en repris av gårdagens och när jag löst sudokut och lyckokvadraten i GA fortsatte jag med köksstädningen, men så fick jag ett mejl från Telia att min mejlbox börjar bli full, så då hamnade jag här vid datorn och nu har jag rensat bort en massa gammalt skräp. Hoppas att jag inte har tagit bort för många bara.

I en av grytlådorna ligger den här kakelplattan, inköpt på Sicilien.

”Husets herre är jag, men den som bestämmer är min hustru” står det och den satt på köksväggen så länge Åke levde. Den ledde till många glada skratt, men när han lämnade mig var den inte speciellt rolig längre, så nu står stekgrytan på den, så att lådbottnen inte ska skadas.

Nu får jag ut i köket och ta ett tag igen och förresten börjar det bli dags för lunch. Ett blomkålshuvud ska kokas!

Trevlig onsdag!

18 reaktioner till “Igår inledde jag…

 1. Det verkar vara en riktigt ambitiös vårstädning på gång vilket är imponerande minst sagt. Här finns också några projekt som jag/vi borde ta itu med och ett sådant är min garderob. Ärligt talat så har jag inte koll på vad jag har…

  Vilken fin och träffsäker kakelplatta för visst är det så 😉

  Kram och god onsdag!

 2. Ja, den kakelplattan talar ju om hur det är i verkligheten i de flesta hem! Ett roligt minne i alla fall!
  Oj, när du talar om vårstädning, så menar du riktig STORSTÄDNING!
  Diskar du alltihop också?
  Gå igenom köksskåpen var det länge sedan jag gjorde.
  Borde kanske…
  Regn här idag igen!
  Kram, Monica

  1. Nej, så energisk är jag inte längre, men förr hörde det till. Men jag plockar ut allting och torkar av hyllorna. Det får räcka!
   Jag funderar just på om jag ska ge mig iväg ut på en klintrunda. Det är mulet och det blåser, men det är i alla all uppehållsväder. Kram

 3. Man får lite dåligt samvete när man läser hur du knogar på städning. I dag fick i alla fall mina rabatter lite gödning och fåglarna lite mer mat. Det var utevistelsen idag.
  Ha det gott.

 4. Jag tog det skåpet igår . Jag gör lite när andan faller på
  Jag orkar inte lika mycket nu
  Men efter den långa promenaden på morgon är jag rätt trött
  förut delade vi ju på allt arbete med hus och allt, men nu blir det inte så
  Men jag har en regel efter två gör jag ingenting

  1. Jag tror vi jobbar ganska lika. Jag tar också lite i taget och tycker att arbetsdagen är slut vid två halvtre-tiden. 🥰

 5. Oj så flitig du är. Fick ny kyl/frys och då blev ovanskåpen lägre så jag måste möblera om så jag får plats. Tar ett skåp i taget. Måste tyvärr använda stegen och det är jag inte glad för.
  Kramar från oss

  1. Jag tar också lite i taget. Jag måste också använda stege till överskåpen, men jag tycker att det går rätt bra. Kram

 6. Jag får allt vänta lite med vårstädningen… snön ligger en halvmetern kvar på gården… den där serien ser frugan på också. Inget för mig… men så har jag inte ro i kroppen förstås.

 7. Viktigt att lyssna på ryggen. Vill den hellre ”se” på Netflix ska man lyssna. 😉
  Det gäller att passa på att göra sådana sysslor innan våren kommer på riktigt. Syftar inte på vårregnet som givetvis behövs.
  Det var en tjusig kakelplatta. Förstår att ni hade kul åt den och att plattan gjorde ont att se när Åke inte fanns med längre.
  Kram från norr.
  Ps. Som vanligt blir det torsdagsstädning för mig.

  1. Det passar bra med städning i dag också, för det är visst regn som gäller om SMHI har rätt.
   Kram och ha en revlig torsdag!

 8. Att vårstäda inomhus har jag aldrig gjort. Jag grovstädar när lusten faller in oavsett vad det är för årstid eller veckodag 🙂 Vårstäda i trädgården har jag dock gjort alltid när vi bodde i Sverige. Här är det annat.. som vanligt.

Kommentarer är stängda.