En tur med Golfen & Fem en fredag

Jag behövde åka och handla i dag, för det mesta behövde fyllas på och då passade jag på att börja med en vända till kyrkogårdarna. Ännu är det väldigt vintrigt där med gravlyktor och vinterdekorationer och brun tråkig ljung, men murgrönorna, som jag planterade i höstas, är i alla fall väldigt gröna och fina. Jag kan inte förstå att de kan vara det när jorden i lådorna är alldeles frusen.

Efter en snabb koll på Klinte kyrkogård fortsatte jag till Fröjel. Och var det blåsigt och kallt på Klinte kyrkogård, var det etter värre på Fröjels. Det är definitivt inte är något vårväder i dag.

Det är ännu tjäle i marken och det blåste riktigt isiga vindar. Jag hade bespetsat mig på att ta en promenad ut till Kastalen, men det fick vara.

I stället fortsatte jag direkt till Konsum och jakten på röda prislappar. Jag hade ”fri handel” i dag, alltså hade jag inte skrivit någon lista och kom hem utan potatis (det ligger 5 st och skramlar i grönsakslådan i kylskåpet) och utan det paket, som skulle lösas ut vid postdisken, så det verkar som om jag får göra ett nytt försök i morgon.

På fredagarna är det ju dags för elisamatildas fem frågor. I dag har hon inte skrivit något tema, men det handlar helt klart om att fira, så champagneflaskan är framplockad.

1.Vad hade du för orsak att fira senast? Syster Kerstins födelsedag 27 februari.

2.När klappade du senast händerna? Förra måndagen.

3.Vad för något fick senast tummen upp av dig? En väldigt god Ozzo Buco som Eva bjöd på i söndags.

4.Firar du när tillfälle ges? Absolut.

5.Vilken dag på året firar du mest? Julafton.

Skål och trevlig fredag!

26 reaktioner till “En tur med Golfen & Fem en fredag

 1. Vi har ju mängder av snö
  Det ska komma mer
  Det har inte tinat något än så allt är kvar
  Tur jag gillar vinter
  Men när jag läser om er vår då blir jag lite avis
  tänk så jag beundrar dig som bloggar varje dag
  FB förstörde mycket för mig

 2. Allt som kan firas ska firas tycker jag 😀
  När det gäller kyrkogårdarna brukar vi plocka bort den innan jul för då börjar den se lite trött och vissen ut.

  Önskar en god fredag nu!

  Kram

 3. Inköpslista är bra bara man läser den ordentligt! Vi har ingen snö kvar men det ska visst komma lite i natt. Först snö och senare regn.
  Smart att fira nät tillfälle ges! Spontanfirande är extra roligt!
  Ha det bra!

 4. Här är det fint väder idag också, lite molnigare och blåsigare än igår, dock!
  Någon tjäle i jorden tror jag inte att vi har.
  Det låter roligt att ha ”fri handel”! Dock blir det nog så, att man missar att köpa saker om man inte har lista! Här skriver jag listor och K handlar – han gillar det!
  Och visst ska man ta tillfället i akt och fira!
  Ha en trevlig helg, kram, Monica

  1. Det har varit en väldigt kall och otäck dag den här fredagen, riktig ”massgaist”.
   Jag brukar alltid skriva lista i mobilen, men i dag blev det ett spontanbesök.
   Trevlig helg själv Monica!
   Kram

 5. blåsten har förbistrat klimatet den senaste tiden. enligt termometern är det relativt varmt, men när en kommer ut är det riktigt kallt eftersom det blåser isvindar. förargligt med potatisen. bäst med lista. julafton är mesta festen i vår familj också

 6. Jag firar gärna min födelsedag (som närmar sig), det är nog den som jag firar varje år. Julen har vi ju hoppat över ibland och andra dagar uppmärksammar vi, men inte alltid med pompa och ståt.

  1. Jag tycker inte att man alltid måste fira med pompa och ståt. Ett mera stillsamt firande kan vara hur trevligt som helst.
   Trevlig helg!

 7. Även om det var blåsigt och kallt är det väldigt vackert vid Fröjel! Eftersom jag nästan alltid bara handlar en gång i veckan måste jag ha lista, annars skulle det nog bli lite konstigt. Och vi har inget särskilt att fira, men tre av mina barn kommer på lunch i morgon och det känns ändå festligt, man får passa på…

  1. Så trevligt att få barnen på besök. Man får verkligen passa på att ta vara på tillfällena för lite firning. Jag önskar er en trevlig lördagslunch! ♥

 8. Vi får ju ta hand om de som gått före i deras gravar, ett privilegium för oss anhöriga kan jag känna, att minnas.

  Ha nu en fin lördag Ingrid.

 9. Det finns mycket att oroa sig för. Inte minst den låga nivån på samhällsservice och kompetensbristen hos desamma . Som exempel har du ett utmärkt exempel i din högerspalt. ”Skickades hem med misstänkt lungemboli”. Det är ett big no no! Det ska behandlas. I vissa fall till och med på en intensivvårdsavdelning. Suck!

  Kram

  1. Det är verkligen mycket som kan gå fel, men som tur är finns det mycket positivt också. Det får vi inte glömma, för annars skulle det bli för berövligt. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s