Mötesglädje

Dagens webbinarium handade om SPF:s nya app Mötesglädje som invigs den 4 maj. Man har fått ekonomiskt bidrag till den från Allmänna arvsfonden och den har varit under utveckling i ett par år. Jag var med i en testgrupp ett tag, men när jag bytte mobil glömde jag alldeles bort den här appen, men nu blev jag påmind om den igen.

Avsikten med appen är ett försök att bryta ofrivillig ensamhet, men man påstår att det inte är någon dejtingapp för seniorer, även om man kanske inser att det kan bli en synergieffekt. Appen är utvecklad av SPF, men den vänder sig till alla seniorer/pensionärer oavsett om man är ansluten till någon pensionärsorganisation eller inte, ett krav som Allmänna arvsfonden ställde.

Nedanför ser du vilka sidor man har att välja på och nu ska de fyllas på med aktiviteter så att det inte ser lika ödsligt ut som på mina skärmdumpar när det blir skarpt lägen den 4 maj. Blir du nyfiken är det bara att ladda hem den, den finns där appar finns.

11 reaktioner till “Mötesglädje

  1. Intressant app, ofrivillig ensamhet vill man ju helst undvika, låter som en bra app om man frågar mig.

    Ha nu en fin kväll.

  2. Bra initiativ med den appen! Frågan är bara hur många ensamma pensionärer, som kan det där med att ladda ner appar…
    Hoppas i alla fall att den blir till glädje för många! Man kanske hittar någon att gå promenader med, att gå ut och fika med etc, etc!
    Ha det gott, kram, Monica

    1. Man har utbildat studiecirkelledare som ska kunna hjälpa till ute i föreningarna med råd och stöd till dem som behöver det. Man får hoppas att det leder till något positivt. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s