Fy vilket busväder….

….det var igår! Det blåste hemskt och regnet vräkte ner nästan hela dagen, men i dag är nästan all snö borta och gräsmattorna är gröna igen och det får man väl tacka regnet för. Till och med vallarna, som snöplogen lagt upp, är i stort sett försvunna, så inget ont som inte har något gott med sig.

På måndagsförmiddagen tog jag vara på en strykhög och lite annat pyssel och på eftermiddagen var jag i Klinte församlingshem på ett trevligt månadsmöte med SPF. Vi hade bjudit in en duktig fotograf från trakten, Ulf Ahlqvist, som visade bilder och berättade om fåglar som han sett här i omgivningarna, bland annat från Gannarveviken och som avslutning fick vi se en film han tagit under en resa till Svalbard för några år sedan. När han avslutat sitt föredrag blev det kaffe och lottförsäljning och vid vinstdragningen hade jag turen med mig de här gången också.

Kaffekommittén hade ordnat ett digert vinstbord

I dag skiner solen och jag har varit ute och kollat hur det har gått med krokusarna efter den här köld- och snöperioden och de ser riktigt pigga och glada ut. Nu längtar jag efter att det ska torka upp lite, så att jag kan få snygga till gräsmattor och rabatter.

14 mars innebär i år att det är premiär för årets deklaration och nu är den avklarad för min del och det gick väldigt smärtfritt. Vi pensionärer behöver ju sällan grubbla över några knepig avdrag och när jag lämnat in deklarationen och skrivit ut kvittensen swishade jag över restskatten till skatteverket med en gång, så behöver jag inte tänka mer på den.

Jag har ingenting speciellt inplanerat i dag, men jag ska försöka få till ett referat från gårdagens möte och så måste jag nog gå ut på en promenad om det här tjusiga vädret håller i sig.

Trevlig tisdag!

16 reaktioner till “Fy vilket busväder….

 1. Så trevlig din gårdag låter och grattis till vinsten den här gången också! Undrar så vilken vinst du valde? Eller fick man inte välja?
  Här hade vi ett jättetrist väder igår , men idag började dagen med sol och
  8 plusgrader, men nu är gråvädret tillbaka…
  Jag hade tänkt gå ut och räfsa lite idag, men vi får se hur det blir…
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Om du tittar på bordet så finns det en bli till min vinst, för visst fick man välja och jag valde givetvis godis.
   Jag har suttit hos en granne hela förmiddagen och nu är solen borta här också. Få se om jag kommer ut något i dag?
   Kram

 2. Jag ska också deklarera idag. Gillar inte att ha saker liggandes och nu har den fått vänta i en hel vecka på att det ska öppnas (fick ju pappren- digitalt) i förra veckan. Marianne är väldigt gott godis. Älskade som fanns i apelsinsmak förr.

 3. Samma bus väder igår men något bättre idag. Trevligt med en liten vinst. Tack för påminnelsen om deklarationen så det skall jag göra direkt.
  Kramar från oss

 4. Vilken trevlig måndag det blev och grattis till vinsten. En påse Marianne slinker alltid ner skulle jag vilja säga.
  Visst har det blivit mycket smidigare att deklarera numera och det är skönt. Sedan är förvisso inte min deklaration så värst komplicerad.

  Önskar en fin tisdagseftermiddag

  Kram

 5. Här är mycket snö kvar och svinhalt ute. Igår regnade det och blåste, hur otäckt som helst. Idag har jag inte varit ute ännu.
  Ha en bra tisdag!
  Kram

  1. Jag har varit ute en lite vända, men det blåser hemskt och nu har solen försvunnit och det stänker med regn, så promenaden blev kort.
   Kram

 6. Vad kul att du vann godis, det är Fazers inte sant, finskt 🙂
  Men ja, busvädret är INTE kul. Snön smälter inte så fort här då det är kallt om nätterna, vilket gör att vi fortfarande får snö.

Kommentarer är stängda.