Repriser av klass

Vilka filmer eller tv-serier har du sett mer än 5 gånger?

I vårt ordinarie tv-utbud finns kanalen Axcess och där har de danska serierna Krönikan och Matador, två riktiga mästerverk, gått i repris flera gånger de senaste åren. Jag såg dem när de först gavs ut, Matador 1978-1982 och Krönikan 2004-2008, och sedan ett otal repriser både på de ordinarie kanalerna och på Axcess. Dem är jag säker på att jag har sett minst fem gånger.

När jag sitter och letar efter någon film att titta på hamnar jag väldigt ofta på sådana som jag redan sett och i stället för att testa något nytt ser jag hellre något jag vet att jag tycker om, som t e x: Dirty Dancing, Fyra bröllop och en begravning, Gudfadern-filmerna, Notting Hill, Pretty woman. Det är filmer som jag säkert har sett fler än fem gånger.

Sen har jag en film med Mario Lanza, Beucause your mine, som jag har sett väldigt många gånger, kanske rent av tio, för jag köpte den på cd en gång när jag var på Sicilien. Filmen, som gick på biografen Röda Kvarn, såg jag första gången när jag gick på läroverket och var inackorderad i Visby när jag var 13 år. Jag såg den kväll efter kväll, pengarna tog slut och jag fick sätta mig i skuld för att kunna gå och titta på den där stiliga mannen. När han tog i så att näsvingarna fladdrade var han ju helt oemotståndlig och då smälte mitt tonårshjärta.

12 reaktioner till “Repriser av klass

  1. Det här är filmer som man kan hitta på Netflix, men det går ofta i repris på den ”vanliga” kanalerna också. Kramar till er!

 1. ”Matador” är en av mina favoritserier helt klart så den kan jag se om och om igen. När det gäller filmer så är ”Notting Hill” och ”Pretty Woman” stora favoriter hos mig med. Vissa filmer och serier kan man se hur många gånger som helst helt enkelt 😀 Fastän man kan hela handlingen så är de ändå lika bra.

  Kram och god söndag!

  1. På en del av de här gamla godingarna kan man nästan replikerna utantill, åtminstone bitvis i alla fall. Kram

 2. Ja, alla de filmer du skriver om har man ju sett och gillar! Jag hade också en film, som jag såg i de lägre tonåren och där jag blev lite förälskad i den manlige huvudpersonen, men tyvärr minns jag inte namnet på filmen…
  Ha det gott, kram, Monica

 3. Är ju också helt inne på gamla tv-serier, Matador tas fram ur dvd-hyllan här minst en gång om året, en riktig klassiker.
  Man minns ju sin ungdom av att se de här filmerna och serierna.

  Ha en fin eftermiddag.

 4. Skrev ju om Gudfadern häromdagen, men de andra filmerna du nämner idag har jag också sett många gånger. Favoriter allihop, särskilt Notting Hill!

 5. Åh Matador, så bra! Men jag blev lite besviken när jag såg den senast, avsnittet där Misse stänger ut den frustrerade nyblivne maken på balkongen var ju bortlyft! Skandal! Men annars är den underbar.

Kommentarer är stängda.