Torsdagspromenad och Fem en fredag

Det blev en helt fantastiskt vacker torsdag med klarblå himmel, någon plusgrad och nästan ingen blåst, så efter lunch gick jag ut på en Klinterunda och det gick förunderligt lätt att gå. På vägarna och trottoarerna var snön i stort sett borta och de var torra och fina, men man fick se upp för en och annan isfläck.

I skogen var det inte heller några problem att ta sig fram och det var många som hade varit ute på Barkan och promenerat sedan snön kom. Det märktes på alla spår efter skidor, skor, kängor och tassar.

När jag kom fram till biblioteket gick jag in i galleriet och kollade på målningar av Jan Nyberg. Rätt fina faktiskt!

Där Robbjensån rinner under Donnersgatan stannar jag alltid till och tittar ner i branddammen, för att se om det möjligen skulle komma någon öring simmande, men det är länge sedan jag såg någon nu. Igår när jag stod där och spanande längs ån fick jag se något som lyste så gult i snön längs åkanten. Det var vintergäck, så jag blev tvungen att gå och ta mig en närmare titt på dem.

Tänk att de klarat snö och 10-12 minusgrader och ändå ser så fina ut.

I dag är det fredag och det har varit en väldigt solig och fin morgon efter ännu en kall natt. Fast nu växer stora moln till på himlen och på P4 Gotland pratar man om snö fram på dagen. Vi får väl se hur det blir med det? Jag får väl ta och ta fram dammtrasan och snabeldraken, för solen är onekligen avslöjande, men först ska jag svara på elisamatildas fredagsfrågor som i dag har temat FEM:

1. Minns du hur du firade din 5-årsdag? Ingen aning.

2.Vilka fem saker från barndomen har du i förråd/källare? Absolut ingenting.

3.Hur firade du din födelsedag för fem år sen? Tillsammans med barn o barnbarn.

4.Vilka fem kända personer skulle du bjuda på ditt nästa kalas? Jag har inga kändisar i umgängeskretsen.
5.Har du just nu fler än fem saker på din önskelista? Nej det har jag inte. Jag är nöjd och belåten med tillvaron.

Trevlig fredag!

20 reaktioner till “Torsdagspromenad och Fem en fredag

 1. osynliga isfläckar ska man akta sig för, minns namnsdagar lite senare, när jag bjöd kompisar på saft och kakor på fruntimmersveckan i trädgården. Liknande svar, är också nöjd.

 2. Skönt med snöfria promenad vägar. Det är lika här och solen värmer.
  Dina svar är ungefär som mina om jag svarat.
  Kramar från oss

 3. Vackra vinterbilder och vintergäcken, tänk att de klarade så många minusgrader.
  Halkan kan vara förrädisk. Här har de sandat rätt så bra nu.
  Jag känner heller inga kändisar nu, men förr gjorde jag det.
  Ha det fint.
  Kram!

 4. Vilket härligt vinterväder under promenaden. Strålande sol och klarblå himmel gör snön helt okej så länge det inte är förrädisk halka.

  Även här firas födelsedagarna utan inslag av kändisar. Förvisso har ena svärsonen spelat golf på elitnivå och brodern har tävlat mycket internationellt. Själv har jag aldrig spelat så jag hade ingen aning.

  Önskar en god fredag nu!

  Kram

  1. Egentligen har jag ju en kändis i släkten när jag tänker närmare efter. Min sicilianska svärson Claudio hade en lite roll i den senaste Gudfadernfilmen. Han fick bara vara med några sekunder, men det var väl toppen på hans karriär.
   Kram

 5. Ni ser ut att ha lika lite snö som vi här nere! Vilken härlig promenad du fick och så fint med alla vintergäcken! Och så skönt att det inte var halt, så att du slapp gå och spänna dig!
  Idag kommer våra städerskor igen, så vi ska ta en tur till Trelleborg och gå några ärenden!
  Ha en fortsatt bra dag, kram, Monica

 6. Svanen i din header, har du sett den nu i vinter? Tycker att jag inte känner igen fotot, kanske är det en långvägsresare? Har hört gäss men ännu inte sett några.
  Den tavla du visar på bild gillar jag skarpt, det är kul att gå på utställningar, se om man kan komma på hur konstnären tänker i sitt uttryck. ha en fin helg i solen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s