Fem en fredag v9: Säsongsbyte

Jag tyckte att Åke och jag behövde en tulpanbukett, så i onsdags köpte jag en på Konsum. Den har 5-dagarsgaranti och kvittot är sparat, så nu får vi se om den klarar sig över helgen eller inte. Den ser faktiskt lovande ut.

Veckorna går verkligen fort och i dag är det fredag igen. Solen lyser lite blekt och det är ett par plusgrader nu på morgonen. Jag ska ta en promenad ner till Apoteket på förmiddagen, för när jag var där i onsdags var det en medicin som de inte hade, så jag får göra ett nytt försök i dag. I eftermiddag ska det mulna, så man får passa på medan det är någorlunda skapligt. Igår blev det ingen promenad, men då motionerade jag ju lite i täppan i stället och sedan satte jag mig ett par timmar med ”Färskt vatten till blommorna”.

Fredag innebär inte bara städning och apoteksbesök, utan också att svara på elisamatildas fredagsfrågor. Här kommer mina svar:

1. Vad är det bästa med att årstiden till vår ändras?
Det allra viktigaste är att ljuset återvänder, men värmen och solen betyder också mycket och det att man bara kan öppna ytterdörren och gå direkt ut, utan att först behöva fundera över hur mycket ytterkläder man måste bylta på sig.

  2. Gör du en vårstädning?
  Ja, det hör våren till. Fönster ska putsas och andra gardiner ska upp och man ska göra ”rängrent” (räng är detsamma som vrå).

  3. Vad är något du har planerat i sommar?
  Jag hoppas att min syster Kerstin och hennes Hassine kommer till Gotland på sitt sedvanliga sommarbesök. Att få träffas och prata barndomsminnen är så roligt och ingenting man kan göra med någon annan än ett syskon. Kommer du ihåg?

  4. Vad är något du vill göra i sommar?
  Njuta av sol och värme och av det förunderligt lättsamma sättet att umgås utomhus.

  5. Finns det något populärt turistmål under sommaren där du bor?
  Jag bor på ett av Sveriges främsta turistmål och sommartid är hela Gotland ett eldorado för turister.

  Trevlig fredag!

  35 reaktioner till “Fem en fredag v9: Säsongsbyte

  1. Det där med vårstädning låter bra, men inget jag själv praktiserat, men maken ska tvätta fönstren när det blir lite varmare. Jag ska prata barndomsminnen med min lillebror, men det blir på något fikaställe, han bor inte så långt ifrån.

  2. Egentligen gillar jag idén vad gäller en riktig vårstädning. Funderar på att kosta på oss att få hjälp med fönstrerna iallafall. Tycker det är svårt att få det riktigt bra.

  3. Ja, nog bor du på ett turistmål minst sagt och vårt mål är fortfarande att besöka Gotland (Hur länge har jag inte pratat om det…)
   Så vackra tulpaner! Hoppas de lever upp till garantin. Jag har fått höra att just orangea tulpaner brukar stå länge så förhoppningsvis.
   Fönsterna ska i alla fall putsas här men annars blir det inget extra.

   Kram och god fredag!

  4. Ja, du bor på ett riktigt turistmål! Har aldrig varit på Gotland men vill gärna åka dit.
   Nu när det är tulpaner ska man unna sig en bukett lite då och då. Men hållbarheten är det lite si och så med. Klokt att spara kvittot.
   Vårstädningen har vi slopat men våra fönster ska få sig en ordentlig omgång!
   Ha det bra!

   1. Jag köper aldrig snittblommor annars, men några tulpanbuketter så här på vårkanten sitter bra. Ha det så gott själv!

  5. Tulpanerna ser väldigt lovande ut! Den bukett jag fick till Valentin-dagen stod fint i nästan 10 dagar; jag var förvånad!
   Jag beställer alltid mina mediciner på Apotea på nätet, så far man hem dem, utom om det är sömntabletter, då måste man hämta dem på utlämningsstället, som är vår affär.
   Vårstädningen står våra nya städerskor för, så det slipper jag! Men vårstädningen ute gör jag!
   Förstår att du längtar tills din syster kommer i sommar! Jag har ju turen att ha min syster i grannhuset, så vi ses ju ofta.
   Önskar dig en trevlig fredag och helg!
   Kram, Monica

   1. Jag vill ju vara ha vårt apotek kvar så länge som möjligt, för det är ju inte bara mediciner man kan köpa där utan mycket annat trevligt.
    Jag har ju båda mina systrar och min enda kusin också på fastlandet, så syster Kerstins besök betyder mycket. Kram

  6. Hos dig finns det massor med fina turistmål. Inte nog med att min bil är heltrasig och det ska kosta 20000 kr. När jag åkte hem med brorsan hade han corona utan att veta om det och nu är jag smittad och ligger här som ett fån. Dessutom höll jag på en hel dag för att få prata med försäkringsbolaget för att få bogseringen bestald.

   1. Oj så oturen förföljer dig! Hoppas att du inte blir så sjuk att du måste söka hjälp. Själv ska jag och ta spruta nr 6 på måndag.
    Kram

  7. Gotland är jättefint! och ljuset och värmen ser jag också fram emot. och att slippa dra på sig en massa kläder. jag ska prata barndomsminnen med mina fyra syskon på söndag. det är väldigt roligt. räng hade jag aldrig hört tidigare

  8. Ingen vårstädning numera bara fönsterputs och ny gardiner.
   Handlar allt på vårt fina apotek för det känns osäkert att få det i brevlådan.
   Kramar från oss

   1. Jag handlar på apoteket för att jag vill ha kvar det i Klintehamn. Det finns inte så många butiker här längre. Kram

  9. Jag brukar åka till turistorter under lågsäsong, det gjorde jag även på Gotland, åkte när säsongen nästan var slut, lugnt och skönt och ack så vackert.
   Förstår att du ser fram emot syster-möte, själv är jag enda barnet och det är inte så kul. Trevlig helg

   1. Gotland är som bäst på tidiga hösten när de flesta turister gett sig iväg, men det ännu är lite verksamhet igång.
    Jag förstår att man kan sakna ett syskon. Ha en fin helg!

  10. Det är så fint att se att det börjar komma upp vårblommor. Vårstädning är en syssla som inte ingår i mina rutiner. Men just nu har jag ett städprojekt på gång eftersom det blivit rörigt av att jag mest varit på besök i mitt hem korta perioder de senaste åren.
   Ha en fin lördag!
   Kram

  11. Vacker bukett, hoppas den håller garantin! Visst är Gotland ett stort turistmål, jag funderar på om du aldrig längtar därifrån just då, när ditt närområde fullkomligt svämmar över av turister? Eller du kanske gillar det? 🙂

   1. Jag tycker om när det är sommar och turisterna sätter lite fart på tillvaron. Men visst kan det bli lite mycket ibland när man inte kan parkera där man är van och hyllorna på Konsum gapar tomma.

  12. Vårstädning borde ligga högst på min att-göra-lista, men det lär nog dröja är jag rädd,
   Tulpaner är ett måste så här års, även om de jag köpte senast inte höll sig fina i så värst många dagar.
   Ha en skön helg!
   Kram/Kicki

   1. Det där med tulpaner är en ren chansning, men visst måste man få en bukett då och då den här trista tiden på året.
    Kram

  13. Vårstädning har det inte blivit här, även om det skulle behövas.
   Har inga stora planer för sommaren, men vill gärna se mig omkring lite mer i mitt närområde.

  14. ”Räng” är ett helt nytt ord för mig. Jag älskar att få lära mig nya saker, så tack för den! Ja, att ha en fin relation till sitt syskon ger så mycket. Jag tycker också om att prata minnen och jag tycker även om att lyssna på när andra pratar minnen. Skulle kunna sitta och lyssna på andras barndomsminnen hela dagen.

   1. När man kommer upp i min ålder inser man verkligen hur mycket minnena betyder och så dum man var som inte intresserade sig mer för vad de äldre hade att berätta när man själv var yngre. Trevlig söndag!

  15. Vårstädning har jag bestämt att jag inte tänker göra, vet inte om det är dumt eller inte men jag tror inte jag orkar städa i alla vrår. 😉 Jag städar det som behövs, och just nu behöver verkligen fönstren rengöras och jag tror att jag ska köpa in tjänsten. Hoppas du får en fin helg!

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s