Sista februari

Det spelar ingen roll att det bara är tre plusgrader, men skiner solen blir man glad och får extra energi. Redan i morse, innan jag steg upp, låg jag och funderade på om jag skulle ge mig i kast med att plantera pelargoniorna i dag. Jag brukar göra det i slutet av februari och i dag är det ju den sista dagen i månaden.

Efter frukosten började jag med att städa bort den sista julen från köksfönstret. Jag flyttade in julstjärnor och doftrankan till vardagsrumsfönstret och när jag putsat köksfönstret satte jag upp rena gardiner. Sedan plockade jag fram de övervintrade pelargoniorna från inneförrådet och hämtade in en jordsäck från uteförrådet och så skred jag till verket. Det är sju pelargonior och en kruka med någonting som jag inte ens kommer ihåg vad det är. Det blir spännande att se vad det kan vara för någonting!

I eftermiddag ska jag nog ta mig en promenad om det här fina vädret fortsätter. Igår blev det ingen motion alls. Det var bara bilen som blev lite motionerad, för jag var i Sanda och fick protokollen från vårt årsmöte justerade, så nu kan jag släppa tankarna på dem. Jag åkte på förmiddagen och kom inte hem förrän halvtvå så det blev en sen lättlunch, en skiva lingongrova med ost och en snackpaprika och så en härlig apelsin som efterrätt. Sedan hade jag en hel del att uppdatera på datorn, så när jag var färdig var det nästan kväll och då var det skönt att sätta sig i tv-fåtöljen med en kopp kaffe.

Trevlig tisdag!

19 reaktioner till “Sista februari

 1. Så det är dags nu. Jag har sparat tre pelargoner som står i förrådet och det verkar vara liv i dem. Ska men plantera om dem i nu gjord och ska man göra något mer… Jag är definitivt novis som du förstår!

  Kram

  1. Mina har stått utan jord sedan jag tog in dem i höstas. Har dina stått i sina krukor är det nog bra om du planterar om dem i ny jord. Lycka till!

 2. Hade mina i garaget, men en frostig natt, så frös dom, tyvärr. Lycka till med dina pellisar!

  1. Jag har mina i ett uteförråd till att börja med, men när det blir kallt tar jag in dem. Tack, jag hoppas att det blir fina i år också. Kram

 3. Här började dagen lite dimmigt, men nu har det klarnat upp och solen lyser, så nu ska jag ge mig ut! Det var ett rejält arbete, att plantera 7 st pelargoner och en okänd växt! Det ser så prydligt ut där dom står i köksfönstret!
  Ha en skön tisdagskväll, kram, Monica

 4. Jag köpte ett par pelargoner i helgen! Första gången i mitt liv faktiskt… De får stå inne än så länge, men till helgen hoppas jag de ska trivas med en utflyttning.

 5. Det är lika roligt varje vår att se när du planterar om dina pelargoner och sen blir de så prunkande! Och jag håller med dig, solen betyder så mycket, imponerad av att du putsat köksfönstret redan. Jag väntar lite.

 6. Vi hade lite varmare då… 8 på dagen igår, idag glömde jag att kolla men det tinade i alla fall.

 7. Jag har tyvärr inte så många pelargoner, men de jag har behöver sättas om.
  Du är aktiv och inspirerande! Ibland behöver jag påminnas.
  Ha det skönt!

 8. Mina pelargoner, som stått inne hela vintern, klippte jag ner i går och satte ganska många skott i krukor.
  Jag har planer på att så några tomatfrön, kanske blir det av idag.
  Ha en fin dag!
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.