Trevlig söndag och Glad måndag!

Vilket slabb och slask det var igår, men det var i alla fall inte halt när jag körde till Stenstugu, men som man trodde att det skulle klarna upp, mulnade det till igen och så kom det en snöby. Det var riktigt aprilväder! På förmiddagen satt jag och läste och jag tycker att ”Färskt vatten till blommorna” är väldigt bra. Den har en lågmäld och eftertänksam ton som är väldigt tilltalande och man vill bara fortsätta att läsa om Violiette liv och om alla hennes skyddslingar på kyrkogården, både de döda och de efterlevande.

Efter några timmars läsning var det trevligt att få komma hemifrån ett tag och bli serverad en god lunch och trevligt umgänge tillsammans med Eva och hela hennes familj. När jag körde hem fram på eftermiddagen åkte jag till Konsum och handlade och väl hemma igen hamnade jag givetvis framför teven.

Det är inte något riktigt solsken den här måndagsmorgonen heller, men solen finns där bakom molnslöjorna och tittar fram då och då och det är ordentligt ljust i alla fall. Man får vara tacksam för det lilla, men jag kollade vad jag höll på med den 27 februari förra året och då var det premiär för frukost på terrassen. I dag skulle jag inte kunna tänka mig det och jag har inte haft en tanke på att plocka fram trädgårdsmöblerna från förrådet ännu.

Bloggvännen Carita tycker ju att vi ska muntra upp oss med någon trevlig bild på måndagarna och jag tog mobilen med mig till vardagsrummet och valde det här motivet.

Den här orkidén har i alla fall fått en ny stängel och den är jag glad över.

Glad måndag!

22 reaktioner till “Trevlig söndag och Glad måndag!

 1. Härligt när man hittar en bok som man fastnar så för så den göra jag en notering om.
  Trevligt att bli bjuden på lunch och träffa Eva och familjen. Perfekt en söndag 😀
  Här är det inte tal om att sitta ute för i morse hade vi frost så det får vänta.
  En ny stängel på orkidén blir man alltid glad för.

  Kram och glad måndag!

  1. Här har det varit sol till och från hela dagen, men blåsigt och bara någon enstaka plusgrad. Det har varit inneaktiviteter i dag och det har passat bra. Kram

 2. Aprilväder är en term som även jag använt sista tiden. Kanske har du också sol just nu. Det är mycket sol på min app de närmaste fyra-fem dagarna. Vem vet? Du kanske tar fram möblerna och tar årets första utomhusfrukost. En bra bok är ett tacksamt sällskap.
  Måndagsskram från norr

  1. Det skulle verkligen sitta bra med lite sol och värme snart, men vi har ju faktiskt vinter även om SMHI säger att vi har vår. Kram

 3. Jättefin bild. Nu är det solsken och vi har varit ute på promenad och det var skönt. De hotade med att det skulle bli mulet i eftermiddag så vi fick bråttom ut efter förmiddagskaffet. Ha en fin dag!

 4. Tänk att ni har snöslask på Gotland, här har vi inte alls haft snö i år! Men i morse var gräset lite vitt, men det har töat bort nu.
  Äta frukost ute har jag än så länge ingen tanke på, det är alldeles för kallt.
  Förstår att det var mysigt att äta lunch på Stenstugu och träffa familjen!
  Lite soldis här idag och 5 grader varmt; jag får se om det blir någon promenad – känner inte riktigt för det…
  Ha en trevlig måndagskväll, kram, Monica

  1. Snön har töat bort rätt bra i dag, men ännu är det vitt i skuggiga områden. Jag var ute och körde på förmiddagen och då kändes det lite otäckt med all snö och vattnet på vägen, men när jag körde hem några timmar senare var det torra och fina vägar.
   Kram

 5. En strålande måndagsbild! Vi var hos tandläkaren och det var rätt isigt på parkeringen när vi startade, men när vi var klara hade isen försvunnit. Vi är på väg framåt ändå…

 6. så fin Orkideé du har…..
  här i Stockholm var det jätte-skönt idag med 7 plusgrader
  Och denna vecka ska tydligen bli riktigt fin med plusgrader och sol
  Kram

 7. Den boken finns tyvärr inte som ljudbok, inte på Nextory i alla fall.
  Det ser ut som vi får samma fina väder idag som vi hade igår.
  Men solen är avslöjande och jag behöver både dammtorka och dammsuga.
  Ha en fin dag!¨
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.