Nu är det dags igen

I lördagens GA kan man läsa under rubriken På gång i Region Gotland att Folkhälsomyndigheten rekommenderar två påfyllnadsdoser av covid-vaccin per år för personer från 80 år samt för boende på SÄBO och från och med i morgon, måndag den 27 februari, kan de som är födda 1943 och tidigare boka årets första påfyllnadsdos.

Kommer jag att göra det? Förmodligen! Fast det känns lite som att välja mellan pest och kolera. Jag vill ju inte bli sjuk i covid, men vad händer i kroppen när man sprutar in de här preparaten flera gånger om året? Fast jag har aldrig märkt några större biverkningar, så det ska väl gå bra den här gången också.

I dag är det någon enstaka plusgrad och det kommer snöbyar då och då. Det ser verkligen vintrigt ut! Man får hoppas att snön snart töar bort igen. Jag har tagit mig en söndagsdusch och fått på mig kläderna. Nu ska bara håret fönas så är jag redo att möta dagen.

Ha en trevlig söndag!

17 reaktioner till “Nu är det dags igen

 1. Ja, covid kommer att bli som en säsongsinfluensa; man måste fortsätta att vaccinera sig. Ja, jag ska i alla fall gör det!
  Idag har vi äntligen fått en solskensdag, så idag ska ja ta mig ut så småningom.
  Ha en skön dag, kram, Monica

  1. Jag kommer nog att boka en tid i morgon så fort det går. Solen har tittat fram i dag då och då mellan snöbyarna. Det har känts som aprilväder. Kram

 2. Jag är absolut ingen vaccinmotståndare men är två gånger per år rimligt? Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte. Själv har jag tagit tre sprutor och i dagsläget får det räcka. Det smidigaste vore väl ett kombinerat vaccin mot både Covid-19 och säsongsinfluensan.

  Önskar en härlig söndag!

  Kram

 3. Oj! Två gånger om året. Trodde det skulle räcka att ta vaccination e gång per år. Undrar hur många som orkar ränna till vård- eller vaccinationscentralen så ofta? Under årets första månader har säsongsinfluensan varit ett större problem, i alla fall enligt min åsikt. Har träffat flera som legat en månad eller mer i respirator av den. Men jag har ingen koll på om de var vaccinerade eller inte.
  Man får göra sitt bästa för att hålla sig frisk. Ha en fin söndag!
  Kram

 4. Har en ny påfyllning i loppet för både mig och frugan, nu ska vi bara ta oss ner till VC.
  Förstår din tanke där, det är ju mycket man får i sig, men det lutar nog åt att vi tar det iallafall.

  Ha nu en fin söndagskväll.

 5. Jo ibland funderar jag också över om det är bra med alla vacciner man tar
  Men än så länge så har det gått bra för mig också
  Och Covid och andra influensor och virus vill man ju heller inte riskera få och ev. bli allvarligt sjuk
  Kram

 6. Här får vi väl avvakta lite, har inte riktigt åldern inne, men maken är ju på avlastning var fjärde vecka, så det kan nog hända att han får en spruta ändå…

 7. Oj skall vi ha fler sprutor. Har tagit 4 och det får räcka ett tag för jag har blivit sjuk vid 2 tillfällen.
  Influensan tar jag alltid och har även fått för lunginflamation.
  Kramar från oss

 8. I got vaccinated last fall again. I would like to wait a little longer before the next vaccination. I continue to wear the mask as a protective measure and try to be cautious

Kommentarer är stängda.