Bara fem kvar

Det snöar! Våren på Gotland startade ju enligt SMHI redan den 15 februari, så de här perioderna med snöfall, som vi har fått de senaste dagarna, måste man ju kunna räkna in som staräurar. Man räknar utifrån principen att staren först ska anlända, vilket den brukar göra i januari-februari. Efter det ska det komma sju perioder med såväl ymningt snöfall (som i idag) eller enstaka flingor i luften och mellan de perioderna ska det vara barmark. Nu är jag ju inte säker på om staren verkligen har kommit till ön redan, för själv har jag inte sett någon, men jag hoppas det, för annars spricker min teori totalt.

Jag tar mig dock friheten att utlysa snöbyarna vi fått efter den 15 februari som staräurar och nu är det alltså bara fem stycken kvar innan våren är här på riktigt.

Jag hade tänkt ta bilen och åka och handla i dag, men jag är bjuden till Stenstugu på söndagslunch i morgon, så jag tror jag sparar veckohandeln till dess. Det är ingenting som är så akut att jag måste ge mig ut i snövädret. Vi har ett par plusgrader, så det är bara att hoppas att den här snön försvinner. Det får bli en stilla lördag med läsning och tv-tittande!

Igår kväll såg jag färdigt Spinning out, som handlar om en konståkerska som tampas med sin egen och sin mammas bipolära sjukdom. Det kommer säkert en uppföljare för slutet var en riktig cliffhanger.

Nu ska jag ta mig an Kombattanterna igen. Jag såg ett par avsnitt för några veckor sedan och den är nog värd att fortsätta att titta på. Den utspelar sig år 1914 i Frankrike. När tyskarna avancerar och männen skickas till fronten får man följa fyra kvinnor, som på olika sätt tvingas tackla problemen på hemmafronten.

Trevlig lördag!

14 reaktioner till “Bara fem kvar

 1. Då hoppas vi att det stämmer för några förseningar när det gäller våren är inte intressant. Här dalar några ensamma småflingor och förhoppningsvis blir det inte mer än så.
  Så trevligt med lunch i morgon!

  Kram och god lördag!

 2. Jo, den meteologiska våren ska tydligen ha kommit på många platser redan…..
  men det ser inte ut så här p.g.a. snön
  men det ska bli betydligt varmare…..så då försvinner den nog…

  Kram och ha en fin lördag

 3. Våren har kommit hit också, men några staräurar har vi inte sett till! Hoppas att man kan ha vår ändå… men idag känns det verkligen inte som vår, det är grått, grått och bara 2 grader varmt, det blir ingen promenad idag!
  Lunch är så trevligt att bli bjuden på, man kan åka både dit och hem när det är ljust! Ha det så trevligt imorgon, och jag vet ju att Eva är duktig på att laga mat, så det blir säkert något gott!
  Kram, Monica

  1. Här blev det sol på eftermiddagen, men snöslasket ligger kvar och det blåser, så jag håller mig inomhus.
   Det blir säkert en trevlig och välsmakande lunch. Kram

 4. Förseningar av våren vill vi ju inte ha, absolut inte.

  Tackar för tipset om tv-serien där, verkar vara en serie i min smak, får nog snart skaffa netflix.

  Ha en fin kväll.

  1. Jag gillar verkligen Netflix. Jag sitter ju för det mesta ensam och då är de kul att ha något att fördriva tiden med.

 5. Såg i går att det skulle bli snö på Gotland. Vi har vita gräsmattor igen och det kändes inte alls bra, i sht som vi åkte sex mil för att träffa tre av barnens familjer, väldigt slaskigt var det. Men trevligt när vi kom fram förstås!

  1. Så trevligt att ni fick träffa tre av barnens familjer. Tur att resan gick bra, för sex mil i snöslask är inte roligt!
   Jag trodde att snön skulle försvinna under dagen, men gräsmattorna är ännu rätt vita. Det är tur att jag inte har så långt till Stenstugu i morgon.

Kommentarer är stängda.