Fem en fredag v 8:Veckan som gått

Igår blev det ingen promenad, för när jag morgonpysslat färdigt och började fundera på att gå ut, fick jag se att det snöslaskade, så jag satte mig och läste färdigt boken om Volodymyr Zelenskyj i stället, så att jag kunde lämna tillbaka den senare på eftermiddagen och när jag gjorde det fick jag två nya böcker:

I dag ska jag fredagsstäda tänkte jag. Det är grått och det ska blir regn/snö i dag också, så man får väl snabba på och slänga ut mattorna innan det blir blött ute, men innan jag avslutar det här passet vid datorn ska jag lämna mina svar på elisamatildas fredagsfrågor:

1. Blev det någon semla (i någon form) i veckan?
Nej, faktiskt inte.

2. Hur firade du din senaste födelsedag?
Jag fyller år den 7 september, så det är ju ett tag sedan. 2022 års firande gick i etapper: på dagen kom Krister o Thomas hit med blommor och presenter, de andra barnen var bortresta just på årsdagen, men glömde inte bort mig för den skull, utan jag blev firad när de kom hem.

3. Vilken var den senaste listan du gjorde?
Jag har en ständigt pågående shoppinglista i mobilen och det senaste jag skrev in där igår var tvål.

4. När väntade du senast på en hantverkare?
Det är bra länge sedan – det måste ha varit när jag skulle ha en ny konsol till torkredan i badrummet. Hantverkarsonen Bosse kom hit och satte upp den en dag i augusti 2022.

5. Vilken serie eller film har du senast börjat titta på?
Spinning Out på Netflix såg jag några avsnitt av igår.

Trevlig fredag!

30 reaktioner till “Fem en fredag v 8:Veckan som gått

 1. skriver inte inköpslistor, minnesträning 🙂
  Läst Herrarna satte oss hit : om tvångsförflyttningarna i Sverige av Elin Anna Labba, Augustprisvinnare, hemskt så illa samer blivit behandlade.

 2. Jag har också en handlingslista som ständigt pågår i telefonen. Det hör till vanligheterna att så fort jag kommit hem och packat upp kommer jag på något jag borde köpt eller så fanns inte det jag ville köpa, så listan är aldrig tom 🙂

 3. Nej, gå ut när det snöslaskar vill man inte göra! Här småregnar det lite idag, Och idag kl 13 kommer våra städerskor. Vi har ju anlitat en ny, lokal firma och dom skickar alltid två städare åt gången. Ganska skönt, för då behöver de inte vara här så länge! Vi blev nöjda efter provstädningen, så de ska får fortsätta.
  Ha en fortsatt bra dag, kram, Monica

 4. plötsligt snöslask här också. inte kul. men ut måste jag. semlor äter jag inte ofta, men just idag får jag troligtvis en minisemla. bra med lista i telefonen. Spinning out ska jag kolla upp

 5. Här har det ösregnat hela dagen förutom den en och halv timme som vi var ute på långpromenad. Tacksam för det lilla. Någon städning blir det dock inte här men kanske på söndag. Vi får se…

  Kram och god fredag!

 6. Här är det också slaskväder och det lockar inte alls till någon promenad. Har varit ute med min inköpslista och köpt mat inför helgen och det räcker för idag. Städade gjorde vi igår så nu tar jag fram min bok och kopplar av en stuns!
  Trevlig helg!

 7. Gråväder hela dagen, både Kenneth och Doppekatt (lånekisse) sover.
  Boken Straff har jag står i bokhyllan, köpte den i veckan. Läste hennes bok Stöld i vinter, så bra. Blev både ledsen och arg när jag läste den, så mycket onda människor.
  Städar gör jag när kissen åker tillbaka hem igen. Däremot har vi varit på inköpsrunda.
  Ha en trevlig helg! Kram Inger ❤

  1. Jag har börjat på ”Färskt vatten till blommorna# och de är lovande tycker jag.
   Så klokt att spara städningen tills kissen åker hem igen. Kram

 8. Jag började läsa boken om kyrkogårdsvaktmästaren men jag släppte den efter ett tag. Straff står jag på kö för att låna, säkert minst tio som är före mig, men jag väntar så gärna.
  Skriver manuell inköpslista som sitter på kylskåpet, dottern tjatat om att använda mobilen, men jag gillar ju inte att skriva på den, inte heller att gå i affären med den i högsta hugg. Gammaldags? Absolut…ler
  Ha en skön helg, vi har fått snö ett par dagar, o det glädjer mig som gillar riktig vinter.

  1. Jaså, du gillade inte ”Färskt vatten till blommorna”. Jag började läsa den i dag och tycker att den är rätt lovande, Jag går inte omkring med mobilen i högsta hugg, för ännu fungerar minnet någorlunda, men när jag anser mig vara färdig tar jag fram den och kollar att jag inte glömt något.
   Ha en fin helg du också!

 9. Att skriva en inköpslista allteftersom man kommer på vad man måste handla, är en bra idé, jag är bara så dålig på det eller så skriver jag o glömmer ändå listan hemma 🙂 Slöslask är inte skoj, nu vill vi ha lite torrare väder, men gissar att det får vi vänta på någon vecka till. Ha en fin helg.

 10. För oss blev det en torr wienersemla i veckan.
  Böckerna som du har på bild ligger i min ”att-lyssna-på”-lista.
  Jag skriver mina inköpslistor på lappar, har inte blivit av att använda mobilen. Dessutom gillar jag inte att gå med mobilen uppslagen i affären.
  Ha en fin helg! Här skiner solen.
  Kram/Kicki

  1. Solen tittar faktiskt fram här också just nu, men det blåser otrevligt, så jag blir nog kvar inne i alla fall. Kram

Kommentarer är stängda.