Ta en paus

Behöver du en paus? Från vad?

Dagens rubrik i Dagligt skrivande handlar alltså om behovet av en paus: Ja vad har jag som jag skulle behöva ta en paus ifrån? Rent spontant känner jag att det vore skönt att komma bort ett tag och få en paus från den här ganska enahanda vardagstillvaron och allt teve-tittande. De ensamma timmarna går när man sitter där, men det är ganska själsdödande.

För att försöka hitta den pausen har jag anmält mitt intresse för en bussresa till Bohuslän, som SPF Seniorerna Blåelden arrangerar i vår. Det är inte säkert att det går i lås, för först och främst ska ju deras egna medlemmar få plats i bussen och dessutom vet man inte om hälsan står en bi, men jag känner att jag vill göra ett försök i alla fall. Till syvende och sist är det ju bara jag själv som kan ordna den där pausen.

Trevlig torsdag!

20 reaktioner till “Ta en paus

 1. Såg också den resan. Tyvärr exakt samma tid som vår Ålandsresa. Hoppas du kommer med.
  Kram

 2. Läste förra inlägget och förstår varför du gick till graven med blommor och in i kyrkan och tände ett ljus. Jag är ju inte religiös men saknar att inte kunna gå till kyrkogården som låg väldigt nära oss i Älvsjö och där hela min släkt samt Rolles föräldrar ligger begravda. Vi brukar tända ljus i trädgården här hemma, men det är inte riktigt samma sak!
  Visst vill man ha en paus ibland, för mig är det en smärtpaus som känns viktigast just nu. Men med två sådana dagar på två veckor så kanske det blir nån dag igen snart…
  KRAM-Susie

  1. Jag är tacksam över att jag har mina anhörigas gravar så nära, men det beror givetvis på att jag varit bofast på samma ställe hela livet. Flyttar man är det minsann inte så lätt.
   Hoppas att du snart får en paus från smärtorna!
   Kram

 3. Ja, en paus från tristessen är väl aldrig fel. Jag märker ju själv hur försoffad man blir av det enahanda livet.
  Hoppas att resan blir av för dig, själv skulle jag nog avstå från en så lång bussresa, buss är inte mitt favoritfordon.
  Kram/Kicki

 4. Så trevligt det låter med en bussresa till Bohuslän! Kan tänka mig att man får stor samhörighet med de andra resenärerna, när man sitter tillsammans under resan! Hoppas verkligen att du kommer med!
  Man behöver små avbrott i vardagen då och då! Just nu gläder jag mig åt att Paula och hennes barn kommer ner till Skåne den här helgen!
  Ha en fin torsdag, kram, Monica

  1. Allt blir så lätt och bekvämt och man har folk runt sig hela tiden och äter tillsammans. Och så får man se en massa vackert och intressant.
   Så roligt för er att Paula och barnen kommer till Skåne så att ni får träffa dem. Kram

 5. Det låter som väldigt trevliga planer för en paus så jag hoppas att du kommer med på bussresan. Lite omväxling i tillvaron behöver vi och just nu suger det i min resetarm kan jag säga.

  Önskar en fin torsdag!

  Kram

 6. Låter trevligt med en resa till Bohuslän så jag hoppas det blir av.
  Har bott i Göteborg så Bohuslän har jag besökt.
  Numera njuter jag av era resor för jag får stanna hemma.
  Kramar från oss

 7. Hoppas du kommer med på resan, Bohuslän är trevligt och som du säger, att ha lite folk och få maten lagad, bådadera är bra. Och just nu känns det väldigt disigt och grått, lite avbrott vore skönt, att ha lite planer piggar upp.

Kommentarer är stängda.