Det var en mycket trevlig…

…och välsmakande lunch på Stenstugu igår tillsammans med ”hela konkarongen” som Eva uttryckte det och det innebär att både Edoardo o Matilda och Gaetano var med.

När jag kom hem igen hamnade jag givetvis framför tv:n. Jag såg det sista avsnittet av en spansk serie på Netflix, Flickan i snön heter den och den är rätt spännande och senare på kvällen såg jag Hotell Romantik och Efter stängning. Hotell Romantik har jag sett ett avsnitt av förut och jag måste säga att jag inte riktigt kan bestämma mig för vad jag ska tycka. ”Vad är det för galningar som beter sig som de här pensionärerna gör?” eller ska jag tycka att de är beundransvärda som bjuder på sig själva. Någon form av exhibitionism måste de i alla fall lida av.

En av rubrikerna på Dagligt skrivande den här veckan är: Finns det något som du känner dig för gammal för att göra nuförtiden? och när jag ser hur de här 65/70-åringarna ”rejvar loss” i skogen, känner jag (med lite avund) att något sådant är jag nog för gammal för. Det är bara att inse att loppet är kört!

Igår kväll när jag gick ut i köket fick jag se att det hade snöat lite lätt under kvällen och snön ligger kvar i dag också, men vi får väl se hur långvarig den blir, för det är strålande solsken och nollgradigt den här måndagsförmiddagen. Jag har haft lite morgonpyssel vid datorn, men när jag är klar här hoppas jag kunna gå ut en stund. Jag får väl ta broddarna på för säkerhets skull.

Glad måndag!

27 reaktioner till “Det var en mycket trevlig…

 1. Den där lunchen på Stenstugu ser förföriskt god ut! Färgrik och frestande!
  Eva är duktig på att samla familjen, lite italienskt sätt att äta ihop sitter kvar!
  Hotell Romantik – ja, vad ska man säga? Lite ”lyteskomik” tycker jag att det är. Inte beter sig väl äldre människor så? men jag ser ju programmet, så något positivt måste det väl vara…
  Gråväder här idag igen…
  Gå försiktigt i halkan!
  Kram, Monica

  1. Ja och inte bara italienskt utan så gör man nog på landet, för på söndagarna var det full runt matbordet för det mesta. Familje och släktsammanhållningen var stark.
   Jag har lyckligt och väl kommit hem efter en runda på Barkan och där var det ju inte halt alls, så jag kunde ta av broddarna.
   Kram

 2. Så trevligt att bli bjuden på lunch och att även barnbarnen var med. Konkarongen använde min mamma och min mormor ofta men själv hade jag nästan glömt bort uttrycket.
  Själv tror jag att jag har bestämt mig för att jag inte gillar programmet. Speciella människor men samtidigt har man rätt att vara den man är. Jag skulle dock inte platsa i dylika sammanhang.

  Kram och glad måndag!

  1. Jag gillar inte heller programmet och satt där och förfasade mig. Det blir nog inga flera avsnitt för min del. Kram

 3. Roligt att ”höra” konkarongen! Trodde det var mest finlandssvenskt. Kollade etymologin, det kommer från franska, en huvudbonad för kvinnor som sen blivit överförd till betydelsen ”hela följet”. Många här säger ”konkaronkan”, och ordet ”karonka” har vi ju också, i betydelsen ”fest”, vanligtvis i studentvärlden – om jag minns rätt. Själv använder jag sällan karonka, men hela konkarongen kan jag säga mig ibland. TV-programmet du skriver om valde jag bort från början. Är inte ens säker på vad det går ut på…

  1. Du gjorde nog klokt som valde bort det. Det är ett i raden av alla program där man profiterar på människors längtan efter kärlek och gemenskap. Bolagen måste betala bra som får folk att ställa upp och larva sig. Jag undviker dem allihop.

 4. Hade jag haft några släktingar kvar i livet och dom bott på Gotland så hade vi naturligtvis haft välbesökta söndagsluncher här! För så hade vi det när vi bodde i Stockholm – så inte beror såna sammankomster på var man bor utan på familjerna och vännerna!
  KRAM-Susie

 5. Det var längesedan jag hörde ordet konkarongen. Det används även i Skåne när jag växte upp.
  Glad Måndag önskar Minton och Anki

 6. Men spelar egentligen åldern någon roll? Jag menar det kan ju finnas fysiska och mentala hinder, men åldern borde inte vara en begränsning tänker jag. Hoppas du gör det du vill och lever fullt ut så mycket som din kropp tillåter dig.

 7. Nu har jag läst ikapp sen fredagen.
  Förnämlig lunch på Stenstugu (som vanligt).
  Du hinner se så mycket på TVn, det gör inte jag, mycket skulle jag vilja se, men jag hamnar vid pussel och ljudböcker i stället, för det mesta.
  Jag hade missat att Jepardy redan kört igång. Det måste jag ju följa, gillar frågesport.
  Kram/Kicki

  1. Man får prioritera! Jag har ingen pussel och just nu läser jag nästan ingenting. Jag väntar på våren när jag kan sitta ute och läsa. Det älskar jag! Kram

 8. Lunchen ser både god och vacker ut! Här var det så pass mycket snö i dag att jag stannade inne, isen är förrädisk förstås och jag har fortfarande inte letat reda på broddarna. Jag hoppas det går över snart…

 9. Jag har sett ett avsnitt, det första, efter att jag läst om programmet och all kritik det fått. Kände att jag behövde skaffa mig en egen uppfattning för att få rätten att uttala mig.
  Den typen av program, reality TV, är riggade dels genom att man väljer ut ”knepiga” människor dels genom att välja ut människor som det kan bli spänningar mellan. Hade en arbetskamrat vars man just jobbade med den sortens TV och fick lite inside information.
  Både du och jag träffar ju många människor och vet att de flesta i den åldersgruppen varken beter sig eller pratar som omogna tonåringar. Det är verkligen ett märkligt program. Att man sedan har två unga programledare som pratar om och ser på äldre som om vi vore något slags djur i en djurpark är både skrattretande och tragiskt.
  Att skämma ut sig i TV är ett sätt att bli ”känd” numera och jag tror många ångrar sig efteråt. För de beter sig ju rätt löjligt. Oavsett om det är äldre på Hotell Romantik som pratar om sex de vill ha eller ungdomar som har sex öppet i t ex Big Brother.

  Kram

  1. Jag fattar inte varför din kommentar inte blev godkänd. Jag har inga filter inlagda.
   Visst är det ett märkligt program!
   Kram

 10. Jag är full av beundran för dom som är i den underbart fina landskapet i fjällen. Vilket mod att våga sig på att ge sig iväg på ett sådant äventyr men nog har dom självförtroende som jag inte har. Dom säger till och med att dom känner sig vackra. Önskar att jag kunde känna mig det. Jag skulle nog backa på att flyga med den där draken. Inte skulle jag bada naken i vattenfall om någon såg på eller fotade det. Dessutom skulle jag inte vilja ha någon ny karl heller för det blir bara bekymmer. Idag är det bara 5 grader kallt och jag ska på sparktur när jag gjort klart räkneskaperna för vägföreningen och fått det att stämma.

  1. En sån där flygtur skulle vara en stor upplevelse, men jag tror inte att jag går på det. Jag tänker mest på landningen!
   Lycka till med räkenskaperna!
   Kram

 11. Min kommentar blev visst censurerad, något som händer titt som tätt när jag kommenterar hos dig. Troligen finns det något filetr som inte gillar mina åsikter.

  Hur som helst: Ha en fin tisdag!
  Kram

  1. Men så konstigt. Jag har då inte lagt in något filter och inte kan väl dina åsikter vara så kontroversiella att de inte är rumsrena.
   Kram

   1. Det kan ligga filter i bloggplattformen eller om det finns något spamfilter. Ordet sex flera gånger skulle nog kunna störa det där eventuella filtret så det slår till. Internet är märkligt ibland.

    Läste förresten om ordet konkarongen i ditt inlägg. Mamma använde ordet ofta och jag gör det ibland.

    Kran

 12. Den maten ser inbjudande ut, förstår att det var gott.
  Hotell Romantik blev jag nyfiken på, men jag vet inte. Skulle inte själv klara av att ställa upp på sådant, fast tanken är god. De kanske känner det som så att de får en härlig semester och en annorlunda vecka bland alperna.
  Ha det fint.
  Kram!

Kommentarer är stängda.