Fem en fredag v5: Godnatt

Det har varit en kall morgon, eller kall och kall, det är väl kanske att ta i, men i morse var det -4º och nu vid tiotiden är det -2º. Man anar en sol bakom molnslöjorna och taken och gräsmattan lyser vita av frost. Om en timme ska jag infinna mig hos frissan för att få håret klippt och det ska bli jätteskönt. Jag tar nog bilen i dag och passar på att handla på hemvägen, för jag tog det sista ägget igår och utan ägg kan man ju inte vara.

Den här första fredagen i februari vill elisamatilda ha svar på hur det är med våra sömnvanor. Just i natt har jag sovit rätt bra och det gör jag, som tur är, för det mesta, men visst har jag väl en och annan sömnlös natt. Till frågorna:

Vad håller dig uppe om kvällen?
På väg från teven till sängen mellanlandar jag ofta vid datorn och där kan jag bli sittande rätt länge.

Hur fungerar du på dålig sömn?
Jag fungerar oftast bra. Jag tror att jag ska vara trött dagen efter en natt då jag sovit dåligt, men det är jag sällan.

När sover du som bäst?
När det inte är för varmt och när dagen varit lugn utan något som upprört mig.

Vilket är den mest konstiga plats du sovit på?
Jag kan inte minnas någon speciellt konstig plats och har det funnits någon, har jag nog förträngt det 😉

Vad drömmer du mest om?
Jag har ett barn som jag glömt att ge mat, hönsen ligger döda i hönshuset, jag har glömt var jag ställt bilen osv. Jag kan väl sammanfatta – jag drömmer om mina tillkortakommanden.

Trevlig fredag!

23 reaktioner till “Fem en fredag v5: Godnatt

 1. Drömmar kan bli väldigt jobbiga, låter väldigt jobbigt att drömma att man glömt att ge barnen mat. Som tur är tror jag att man på något sätt bearbetar saker i drömmarna för att det ska bli bättre i verkligheten, så jag tror att drömmarna hjälper även om de är jobbiga =) Ha en fin dag!

  1. Det konstiga är att det lilla halvt ihjälsvultna barnet är väldigt tyst och snällt, förmodligen orkar det inte skrika. Det är jobbigare när jag letar efter bilen.

 2. jag brukar inte heller drömma behagliga drömmar. och att sova när det är för varmt går bara inte. använder i regel inte datorn strax innan sänggående

 3. Sover oftast bra.
  När jag tittade ut på morgonen var det snö och det har fortsatt så nu är det ca 10 cm. Inget kul tycker Minton som får bollar i pälsen.
  Kramar från oss

 4. Det är nog ganska så vanligt med vissa återkommande drömmar tror jag. Sedan handlar en det drömmar kanske om saker som hänt under dagen och som man på något vis bearbetar…
  En god nattsömn är i alla fall viktigt. Tyvärr har jag en tendens till att vakna lite då och då under natten.
  Här ösregnar det tyvärr så uteverksamheten lär bli begränsad i dag. Nej, utan ägg vill man inte vara.
  Så skönt med en klipptid. Mitt hår är på tok för långt så det skulle jag behöva ta itu med…

  Önskar en fin fredag!

  Kram

  1. Jag vaknar ett par gånger på nätterna jag också, men som regel somnar jag om ganska omgående.
   Jag hörde på radion att ni skulle få regn i dag. Hoppas att det bättrar sig till helgen!
   Kram

 5. Här är det återigen en gråvädersdag, som inte alls lockar till promenader!
  Jag är ju en riktigt nattmänniska, som sällan lägger mig före kl 1 på natten. Det går ju bra numera, när man inte måste stiga upp tidigt på morgonen!
  Jag gillar lugnet sent på kvällen, när det är tyst och mörkt omkring en!
  Så skönt att bli klippt! Jag klippte mig dagen innan vi åkte till dopet och jag brukar alltid välja tvättning och klippning, det är ju så skönt när frissan tvättat håret på en!
  Jag tror att de flesta av oss drömmer om saker man har missat att göra eller gjort fel, så drömmer jag också, när jag någon gång kommer ihåg en dröm…
  Ha en trevlig fredagskväll, kram, Monica

  1. Och jag som tycker att jag är en riktigt nattkråka nu när jag sitter uppe till både tio och halvelva! Där slår du verkligen mig. ♥
   Någon sol blev det inte direkt här heller och det är gråkallt, men jag fick uträtta en hel del i dag när jag var ute och for och klippt blev jag. Kram

 6. Men Ingrid, inte har du på riktigt glömt att ge mat till dina barn! Sickna tokiga drömmar! Jag gör som du, går vägen förbi datorn på väg till sängen och oj så länge man kan bli fast där, tidningar ska läsas, sen facebook, youtube, instagram och twitter, det sistnämnda ska jag hoppa över för det gör mig alltid upprörd att läsa om alla dumma människors åsikter.
  Trevlig helg

  1. Jodå! Sån är jag, men drömmen är inte så farlig, för det där lilla barnet är så snällt, så snällt. Jag läser inte så mycket på sociala medier och nöjer mig med en liten krets facebookvänner. Trevlig helg själv!

 7. Hoppas din klippning blev bra! Här började det snöa vid 04 och höll sen på rätt länge och nu har det börjat igen, rätt trist tycker jag. Sömnen här är ett knepigt kapitel pga av makens trassligheter, men nya mediciner verkar kanske ge bättre effekt. Hoppet lever, men jag medger att jag lägger mig lite sent.

  1. Det känns alltid lite ovant när man är nyklippt, men det blir säkert bra. Hon är duktig min frissa! Jag sover lite oroligt och har nästan funderat på att se om något litet piller kan få mig att sova längre än ett par tre timma i stöten. Förr sov jag från det jag la huvudet på kudden tills väckarklockan ringde.

 8. Ja, det är lätt att fastna vid datorn. Tycker inte att det förflutit lång tid och vips är klockan massor. Hehe, drömmar kan verkligen strula till det.

  1. Det händer mycket i huvudet nattetid minsann och inte bara drömmar. Hjärnan arbetar och problem man inte hittat någon lösning på dagen innan kan vara lösta när man vaknar på morgon. Jag försökte få ut ob-tillägg från jobbet för nattarbete ibland, men det gick de inte med på.

Kommentarer är stängda.