Man roar sig så gott man kan….

..och på förmiddagen i dag kunde jag inte komma på något roligare än att göra en kålpudding. Jag köpte ett halvt vitkålshuvud och köttfärs och risgrynsgröt i går när jag var och handlade.

Jag brukar strimla kålen för hand, men den här gången skulle jag göra det bekvämt för mig och använda matberedaren. Fast det känns nästan som om det skapade extra arbete i stället för att underlätta.

Nu har jag i alla fall mat till flera måltider att lägga i frysen. Det är så behändigt att bara ta fram en bit och köra i micron. Jag ska göra lasagne också en dag i veckan som kommer, för den är slut och det är också sånt som är bra att ha i frysen.

Det har varit en solig och fin söndag, men lite blåsig. Jag gick ut en vända i skogen efter lunch för att få röra på mig lite och där var det riktigt skönt. Nu har jag suttit vid teven en stund och sett på ett avsnitt av Den döende detektiven med Rolf Lassgård. Det är en serie på bara tre avsnitt och jag har bara ett kvar, så det ska jag se när det här är uppdaterat, men först ska jag koka mig en kopp kaffe.

Nu har tulpanerna gjort sitt. I morgon åker de ut.

Trevlig söndag!

22 reaktioner till “Man roar sig så gott man kan….

 1. Åh, mums, vad din kålpudding ser god ut! Den hade jag gärna ätit en bit av… Det är en rätt jag aldrig lagar, eftersom maken inte gillar kål, utom långkål på julafton.
  Gråväder här idag, så det blir en innedag, hoppas på lite solsken i veckan!
  Önskar dig en fin, ny vecka, kram, Monica

 2. Kålpudding är en av mina favoriträtter men hittills har jag bara lagat det en gång. Tyckte inte receptet var så där väldigt bra men jag ska göra fler försök har jag tänkt.
  Det blev väl ändå en ganska så hållbar bukett får man säga.

  Kram och god söndag!

 3. Vi kallar maträtten kållåda, jag gör den utan ris och den är smaskens… Men endast av egen kål, på hösten. Har några i frysen ännu. Idag blir det köttsoppa, på hjort med en massa grönsaker. Jag var också ute på en liten traskarrunda, mest i skogen på grund av en kall vind.

 4. Kålpudding är så gott! Ska också fylla på med mat i frysen lite närmare min resa till Ljungby. Men än är det ett par veckor, lite drygt, dit och jag ska vara hemmahemma.
  Ha en fortsatt bra söndag!
  Kram

 5. Ibland känns det faktiskt så att allt det där med att plocka fram en maskin, fästa delarna, och sedan diska dem och ställa undan – tar tid och känns krångligt. Samtidigt gillar jag inte att kladda för mycket med händerna 😀

 6. Jag hade ett litet kålhuvud i kylen, som funderade på att rymma. Men i stället för att göra kålpudding, så gjorde jag råkostsallad, för jag hade morötter, paprika och purjolök som också behövde tas om hand. Det blir mycket sallad, som räcker i en vecka eller två.
  Kram

 7. Kålpudding är bra att ha. Kanske blir det lasagne här i veckan, det är så bra att bara kunna ta fram. Här var det kallt och duggregn större delen av dagen, men jag hoppas på ljusare dagar framöver, lite mer promenadvänlig rentav. Någon hade lagt upp bilder på blåsippor från Stockholm, men det dröjer nog ett tag om man inte har extremt skyddat läge.

  1. Blåsippor tror jag att vi också får vänta på ett bra tag. Hoppas att vädret hos dig blir bättre snart. Här ser det ut att bli sol i morgon också. 😀

 8. Kålpudding är gott, jag gör på sojafärs och det funkar finfint det också! Lasagne är underbart gott, glad det går att göra i många varianter så jag också kan äta det 🙂

 9. Kålpudding som är en sådan höjdare 🙂 Det ska jag nu ta upp på nästa möte. Sådant fint bord du har med Åke.

Kommentarer är stängda.