All kalars dag

28 januari, på kung Carl XVI Gustafs namnsdag, är det allmän flaggdag och Allnakku tycker att vi ska fira, inte bara honom, utan All kalar och det är väl inte mer än rätt.

Karl på gutamål heter Kal, med stor eller liten bokstav, och flera karlar blir kalar. De mår bra av uppskattning och därför får alla karlar sin egen dag.

Och kalar satt jag och tittade på igår, för när jag sett På Spåret, som jag tyckte var väldigt trevligt just igår kväll, fick jag se att Jack, filmen efter Ulf Lundells bok med samma namn, började på SF-kanalen. Boken har jag läst, för den hörde till det man skulle läsa på 70-talet, men jag har faktiskt inget minne av att jag såg filmen när den kom 1977. Så unga vackra de var; Göran Stangertz, Kjell Bergqvist och Örjan Ramberg och så de kunde festa! Det var klart att jag satt och såg filmen färdigt, fast den inte slutade förrän elva.

Det har varit en solig och ganska fin lördagsmorgon, men nu börjar det mulna tiil. Jag har just varit i badrummet och duschat och fått på mig kläderna och nu ska jag ta en sväng med bilen till Konsum och handla lite. Förråden behöver fyllas på! Sen hoppas jag att vädret håller sig någorlunda skapligt, så att jag kan ta en promenad efter lunchen.

Tulpanbuketten klarade 5-dagarsgarantin, så nu kan jag kasta kvittot. 👍

Trevlig lördag!

14 reaktioner till “All kalars dag

  1. Jag kom just hem efter en liten shoppingrunda och det blir nog ingen promenad. Det blåser och här väldigt gråkallt. Kramar till er!

 1. Här blir det ingen promenad idag, det är en temperatur kring nollstrecket, blåser lite och ser halt ut.
  Så fina dina tulpaner är fortfarande! Måste komma till skott och köpa en ny bukett…
  Ha en fortsatt trevlig helg, kram!
  Monica

  1. Det blev ingen promenad för mig heller, för när jag var och handlade kände jag hur gråkallt och blåsigt det var, så jag håller mig inne resten av dagen.
   Kram

 2. Så fina tulpanerna fortfarande är så den buketten har du tur med. Kanske är det därför som de vågar utlova garantin också.
  När det gäller ”Jack” har jag både sett filmen och läst boken men skulle gärna se filmen igen faktiskt.

  Önskar en god lördagskväll nu!

  Kram

 3. Boken läste jag ju förstås på 70-talet. Men om jag sett filmen minns jag inte.
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram

 4. Vad fint tulpanerna står sig än. Och fina är de ju när de vissnat med tycker jag. ingen promenad idag såg jag, men kanske imorgon 🙂 Och med nypåfyllda lager av matvaror så kan du ju kompensera utebliven promenad med nåt gott att äta och dricka istället. Trevlig kväll!

  1. Jag hoppas att vädret är lite nådigare i morgon. Jag vill ju ut och röra på mig. I kväll blev det ett glas rosé till kvällsmacka och det satt bra. ♥

 5. Rätt kallt i natt, så det blev enbart en promenad till apoteket, ett fåtal snöflingor kom det. Visst är det vackert med tulpaner i olika färger och du lyckades få dem att klara marginalen också!

Kommentarer är stängda.